Refurbished iPhone-aanbieder Swoop failliet

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Het aanbieden van refurbished iPhones en andere Apple-apparaten is geen vetpot. Nadat eerder dit jaar Leapp in de problemen kwam (maar herstelde) is nu Swoop failliet. Het bedrijf begon in 2012 onder de naam Smartrepair als reparatiepunt voor mobiele telefoons, maar sprong al snel in op de grote vraag naar refurbished Apple-producten.

Er waren al langer tekenen dat het slecht ging met Swoop. Zo sloot de kleine keten die in Den Bosch begon vorig jaar een van zijn vijf winkels in Almere. Swoop was ook korte tijd hoofdsponsor van voetbalclub Vitesse, maar stopte daar na een jaar weer mee.

Oorzaak faillissement nog onbekend

Over de oorzaak van het faillissement is nog niet bekend. Wij hebben getracht contact te zoeken met Swoop, maar op het hoofdkantoor werd niet meer opgenomen en ook het PR-bureau van het bedrijf was niet bereikbaar. Swoop werd in 2012 opgericht door Joshua Kappen -toen nog student- en groeide de afgelopen tijd hard. Het zou ons echter niet verbazen als het bedrijf afhankelijk blijkt van grote investeringen om te blijven bestaan. Bij concurrent Leapp was eerder iets vergelijkbaars aan de hand: investeerder stopt, dus geld op. We zullen verdere berichtgeving echter moeten afwachten.

Joshua Kappen Swoop
Swoop-CEO Joshua Kappen – Klik/tap voor groter.

Gevolgen garantie Swoop

Swoop verkocht refurbished Apple-producten met twee jaar garantie. Die zal door het faillissement komen te vervallen, tenzij de activiteiten van het bedrijf overgenomen worden. De nieuwe eigenaar is echter niet verplicht om de garantie over te nemen. Dat is goodwill. Afwachten tot verdere berichtgeving dus.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  rob seller

  Apple wil dit niet, daardoor zijn ze failliet. Met de hele simpele reden, het is slecht voor hun imago als een bedrijf voor veel te hoge prijzen en schijn garantie oude en refurbished producten probeert te verkopen. Hierdoor krijg je alleen maar gefrustreerde en boze consumenten die uiteindelijk naar Apple wijzen dat het pruts producten maakt…..

 • Profielfoto
  RW076

  Ik vond ze ook nog erg duur, een nieuw schermpje voor een iPad koop je voor 20 euro en zit je binnen het uur in elkaar. Waarom dan meer dan 100 euro voor het geheel.

   

 • Profielfoto
  JLnl

  RW076 op 23 oktober 2018 21:34
  Ik vond ze ook nog erg duur, een nieuw schermpje voor een iPad koop je voor 20 euro en zit je binnen het uur in elkaar. Waarom dan meer dan 100 euro voor het geheel.

   

  Wat een onzin, nog nooit een nieuw scherm voor een iPad, of zelfs iPhone schermpje kunnen vinden. En als dat al zo zou zijn; ‘even’ zelf monteren in een uur tijd? Ik denk dat 95% van de bezitters dat never nooit voor elkaar krijgen.

 • Profielfoto
  Yosemite

  Swoop, nog nooit van gehoord, maar ben ook niet echt in de markt voor een refurbished iPhone.

 • Profielfoto
  Niekw

  RW076 op 23 oktober 2018 21:34
  Ik vond ze ook nog erg duur, een nieuw schermpje voor een iPad koop je voor 20 euro en zit je binnen het uur in elkaar. Waarom dan meer dan 100 euro voor het geheel.

   

  Haha, wat een onzinbericht. Originele Apple schermen zijn enkel te verkijgen bij officiele retailers en repairpunten. Elke andere beon die je wijsmaakt een origineel scherm te verkopen of te vervangen is simpelweg je aan het oplichten.

  20 euro voor een ipad/iphone scherm? Pure Chineze troep. Veel succes ermee.

 • Profielfoto
  NASI-GORENG

  Niekw op 24 oktober 2018 00:26

  RW076 op 23 oktober 2018 21:34
  Ik vond ze ook nog erg duur, een nieuw schermpje voor een iPad koop je voor 20 euro en zit je binnen het uur in elkaar. Waarom dan meer dan 100 euro voor het geheel.

   

  Haha, wat een onzinbericht. Originele Apple schermen zijn enkel te verkijgen bij officiele retailers en repairpunten. Elke andere beon die je wijsmaakt een origineel scherm te verkopen of te vervangen is simpelweg je aan het oplichten.

  20 euro voor een ipad/iphone scherm? Pure Chineze troep. Veel succes ermee.

  eh waar de denk je dat een eiphone vandaan komt?

  juist …

 • Profielfoto
  RW076

  Hallo boeroepers, het is gewoon waar wat ik zeg.
  Kijk eens op de welbekende sites uit China.
  Ja het is even dokteren, maar zelfs jullie (wat wil zeggen iedereen) kunnen dat schermpje zelf verwisselen.

  Ik (en wederom er zijn er zo velen die dit ook doen, zo bijzonder ben ik niet in dat opzicht) vervang al jaren mijn eigen en die van anderen schermpjes, homeknopjes, speakertjes, batterijen enz op Apple producten.

  Eerlijk is eerlijk ik zou het zo door een ander laten doen als het niet zo godsgruwelijk duur zou zijn. Zelfs gerespecteerde dienstenverleners vragen geen €100,- per uur.

  Dit weten een hoop mensen en daarom doen ze het zelf (nogmaals check youtube eens) of gaan ze langs bij het welbekende handige neefje.

  Als het voor €50,- was geweest dan had men velen malen meer dan 2x meer business gehad. De gedachten dat mensen met Apple spullen wel even de hoofdprijs betalen voor alles met een fruitlogo (reparatie aan of verkoop van gerepareerde / tweedehands) is kortzichtig en laat greed zien. Daar gaat de consument (uitzonderingen daargelaten) anno 2018 echt wel een blokje voor om.

  En verder wat Nasi-Goreng je nog vertelde.