Raymon Mens
Raymon Mens App Store 19 oktober 2018

Bedien Sonos met Siri Shortcuts dankzij een nieuwe app

Sonos ondersteunt AirPlay 2, maar dat is niet erg flexibel. Je favoriete radiozender of playlist op Spotify met één commando afspelen is bijvoorbeeld niet mogelijk. Gelukkig zijn er externe apps beschikbaar die dankzij Siri Shortcuts meer mogelijk maken. De app Orto laat je Siri Shortcuts aan je speakers koppelen.

Zo zeg je bijvoorbeeld heel eenvoudig “Hey Siri, speel mijn Discover Weekly in de woonkamer”. Met de Sonos-app zelf of Spotify is dit niet mogelijk, maar omdat je met Siri Shortcuts twee apps aan elkaar kunt koppelen, kan het wel.

Sonos Siri Shortcuts met Orto

De Orto-app werkt vrij eenvoudig. Na het openen heb je slechts drie keuzes: je kiest een playlist of radiozender die je wil afspelen en in welke kamer (of groep) je deze wil spelen. Vervolgens stel je een volume in en druk op je ‘Add to Siri’. Nadat je een commando hebt ingesproken, zal Apple’s virtuele assistent op dat commando de zender of playlist beginnen te spelen.

Sonos Siri Shortcuts Orto
Klik/tap voor groter.

Als je geen Sonos-favorieten hebt ingesteld, kan het zijn dat de Orto-app niets ziet om te spelen. Je kunt via de Sonos-app eenvoudig radiozenders of playlists aan je favorieten toevoegen. Doe dat door op het ••• menu rechtsboven te tappen en vervolgens te kiezen voor ‘Voeg toe aan mijn Sonos’.

Orto werd donderdag geïntroduceerd en was toen korte tijd gratis (als je onze nieuwsbrief ontvangt, wist je dat al. Want we hadden de app al snel getipt). Nu is de app voor € 2,29 verkrijgbaar in de App Store.

Reageer op artikel:
Bedien Sonos met Siri Shortcuts dankzij een nieuwe app
Sluiten