Oude man geeft MacBook-scammers koekje van eigen deeg

Door: Night - 8 reacties
Apple Laptop

Genoeg van alle specs, apps en geruchten? Hier een luchtig verhaal voor de avond. In het Verenigd Koninkrijk bestelden oplichters een MacBook namens een oudere man. Toen ze deze vervolgens probeerden te stelen, liep de hele diefstal hilarisch mis. De dieven eindigen echter zonder laptop en… zonder hun eigen iPhone.

Hoe gingen de oplichters te werk?

De oplichters wisten in eerste instantie de bankgegevens van de man te achterhalen. Met deze gegevens bestelden ze op zijn naam een MacBook Pro ter waarde van 2300 euro. Vervolgens wachtten de dieven in hun auto tot de laptop werd afgeleverd.

Toen de laptop door een bekende bezorgdienst werd bezorgd, stapte een van de dieven in kleding van de bezorgdienst uit de auto en belde bij de man aan. Hij vertelde de man dat de computer foutief bij hem was afgeleverd. Of hij die even terug wilde geven, zodat de dure MacBook alsnog bij de juiste ontvanger bezorgd kon worden. Om extra overtuigend over te komen gaf de zogenaamde bezorger zijn eigen telefoon aan de man en zei “u kunt ook met mijn baas spreken”.

De oudere man had de oplichters echter al lang door. Hij deed de deur snel dicht en hield zowel de laptop als de telefoon van de oplichter. Het waren nu dus de oplichters die een koekje van eigen deeg kregen.

Sergeant Richard Garland van de Whitefield Police vertelde: “Ik heb dit soort praktijken al een paar keer meegemaakt. In dit geval was de uitkomst echter verrassend grappig.” iPhone service cneter ReSens in Almaty

oplichters macbook
Een Twitterbericht van de Engelse politieagent Whitefield – Klik/tap voor groter.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Wyodor

  Kijk, dit soort nieuws lees je nou weer niet op Teletekst.

 • Profielfoto
  QuantumFrog

  Huh, teletekst?

 • Profielfoto
  Sugar and Cream

  Vertaling: dit (soort) nieuws kom je niet overal tegen, leuk ontdekt. (gok ik)

 • Profielfoto
  MacMiep

  Denk meer dat Wyodor de zeventiger jaren nog heeft meegemaakt… ;P

 • Profielfoto
  csteelooper

  Wyodor op 22 oktober 2018 19:13
  Kijk, dit soort nieuws lees je nou weer niet op Teletekst.

  Nou, pagina 404 kon er anders wel wat van, hoor…

 • Profielfoto
  Theos

  De teletekst-app werkt nog steeds op de laatste IOS-versie:-)

 • Profielfoto
  UtregCity

  Goed. Die man heeft dus die MacBook zelf betaald.

  Maar waar staat dat hij er een iPhone aan over heeft gehouden? Misschien hadden die oplichters wel een Nokia 3310.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Beetje oplichter heeft een iPhone toch?:-) Maar het staat er idd niet. Teletekst zou ‘de jeugd’ moeten waarderen: heel snel koppensnellen en in een beperkt aantal woorden de essentie van het nieuws. Er is simpelweg geen ruimte voor meer.