Raymon Mens
Raymon Mens App Store 2 oktober 2018

Opera Touch: nieuwe browser is perfect voor grote iPhone

Hoe maak je als nieuwe browser voor iPhone en iPad nog het verschil? Safari werkt prima en als browser mag je alleen een eigen schil om de rendering engine van Safari vormen. Opera maakt met zijn nieuwe browser Opera Touch wel het verschil. Je kunt ‘m heel makkelijk met één hand bedienen.

Het menu van Opera Touch zit niet bovenaan, maar zweeft onderaan de app. Daardoor kun je er gegarandeerd bij, zelfs op een grote iPhone zoals de 6,5-inch iPhone Xs Max. Het menu verdwijnt wanneer je naar beneden scrolt op een webpagina, dus zit niet al te vaak in de weg.

Opera Touch: met één hand op iPhone browsen

De browser heeft een simpel uiterlijk zonder grote balk onderaan. Door je vinger op de menu-knop onderaan te houden, activeer je alle opties die je tijdens het surfen nodig kunt hebben. Dat wil zeggen: terug naar de vorige pagina, tabbladen sluiten, wisselen van tabblad, zoeken of een nieuw tabblad openen. Het werkt erg goed.

De browser heeft verder een ingebouwde adblocker, maar die moet je nog wel even via het menu bovenaan inschakelen. Er is ook standaard bescherming tegen mining van cryptovaluta. Net als bij Safari is de standaard zoekmachine aan te passen en als leuke extra kun je ook direct QR-codes via de browser scannen.

Opera Touch iPhone screenshot
Klik/tap voor groter.

Synchroniseren met desktop via Flow

Opera heeft ook een browser voor de Mac en Windows. Die is gebaseerd op Chromium en kan dus alles wat Chrome ook kan, maar dan zonder Google’s invloed. Met Opera Flow kun je direct webpagina’s tussen je verschillende apparaten synchroniseren. Hier is wel een account voor nodig, maar dat is gratis aan te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Opera Touch: nieuwe browser is perfect voor grote iPhone
Sluiten