Aan de overkant: biedt OnePlus 6T hetzelfde als Apple voor de helft?

Door: Noah Korevaar - 28 reacties
OnePlus 6T Review

OnePlus 6. Waar de T-varianten normaal subtiele upgrades bieden, is dat dit jaar niet het geval. Met de OnePlus 6T heeft de Chinese fabrikant een volgende grote stap geïntroduceerd. Het prijskaartje? De helft van een iPhone XS. Kun je voor de helft van de beste iPhone echt dezelfde kwaliteit krijgen?

Kleinere notch

OnePlus heeft op zijn nieuwe model een kleinere notch geïntroduceerd. Het lijkt nu meer op een druppel, die organisch voortvloeit uit de rest van de lijnen. Het blijft een kwestie van smaak, maar wat ons betreft ziet dit er al veel beter uit dan de OnePlus 6.

OnePlus 6t

Daardoor moet je als gebruiker het echter wel zonder de notificatie-LED stellen. De speaker is verhuisd naar de bovenrand. Wat overigens ook meteen opvalt, is dat de kin onderaan het scherm een stuk dunner is geworden. Het resultaat is een groter  6.41-inch amoled scherm met een resolutie van 2340 x 1080.

De selfiecamera in de notch maakt Face Unlock mogelijk, een ontgrendelingsmethode die een stuk sneller is dan Face iD, maar ook minder veilig. Daar heeft OnePlus echter een oplossing voor, waarover later meer.

Onder de motorkap

Onder de motorkap is er niet heel veel veranderd. Je vindt daar nog steeds de Snapdragon 845, in combinatie met 6GB of 8GB aan werkgeheugen. Dat is nog steeds de snelste chip als het om Android smartphones gaat. Dezelfde chip vind je ook in de Galaxy S9.

Wat wel veranderd is, is de batterijcapaciteit. Die is gestegen tot 3700 mAh, wat de accuduur zeker ten goede komt. Daarvoor offer je als gebruiker helaas dit keer wel de headphone jack op. Gezien de kritiek van OnePlus op Apple’s controversiële beslissing is dat een bittere pil, maar goed.

OnePlus 6T specificaties

Optische vingerafdrukscanner

Het zal je misschien al opgevallen zijn dat er geen vingerafdrukscanner op de achterkant zit, in tegenstelling tot de OnePlus 6. Die is verhuisd naar de voorkant. Niet in de schermranden, maar in het scherm zelf.

Daarmee is OnePlus een van de eerste fabrikanten die wereldwijd die stap zet. Het gaat om een optische vingerafdrukscanner die in het scherm is verwerkt. Je houdt je vinger op het scherm, dat vervolgens oplicht om een foto te maken van je vingerafdruk.

Een stuk veiliger dan Face Unlock, al kun je beide ontgrendelingsmethodes blijven gebruiken. Al met al is OnePlus zo Samsung te snel af, die pas met deze innovatie komt in februari, met de Galaxy S10.

Camera’s

De OnePlus 6T neemt volgens de fabrikant ook betere foto’s, al is er qua hardware weinig op dat vlak veranderd. Aan de achterkant vind je een 16MP+20MP dubbele camera, inclusief optische beeldstabilisatie en HDR.

De selfiecamera krijgt een upgrade naar 20MP. OnePlus belooft een slimme camera die nog sneller foto’s neemt, dankzij de nieuwe Quick Capture-modus. Ook neemt de selfiecamera nu betere portretfoto’s, waarbij de software intelligenter omgaat met moeilijke randen en licht.

OnePlus 6t

Een nieuwe Night-modus moet ervoor gaan zorgen dat de OnePlus 6T ook met slecht licht betere foto’s maakt dan zijn voorgangers. Grote claims, die we nog even moeten afwachten in de praktijk. Het lijkt er echter op dat OnePlus opnieuw grote stappen zet qua zijn zwakste plek: de camera.

Prijs en beschikbaarheid

De OnePlus 6T is even duur als zijn voorganger, maar biedt dubbel zoveel opslaggeheugen. Wat ons betreft een keuze waar Apple nog wat van kunt leren, zeker gezien het prijspunt van de OnePlus 6T! Je kunt kiezen tussen 6GB of 8GB  aan werkgeheugen en 128GB aan opslaggeheugen, of 8GB + 256GB.

OnePlus 6t

Die drie modellen kosten respectievelijk 559 euro, 589 euro en 639 euro. Je kunt alle drie de toestellen vanaf 6 november aanschaffen. Voor die prijs krijg je ook een Dash Charger, een snelle oplader. Iets wat je bij de iPhone XS Max van 1659 euro niet krijgt. Kom op Apple!

Alternatief voor de iPhone?

We kunnen er niet omheen dat je voor de helft van de prijs van de nieuwste iPhone een high-end toestel kan krijgen, waar alle recensenten lyrisch over zijn. Dus ja, je kunt dat geld besparen en de overstap maken. Het gat tussen stock Android en iOS is kleiner dan ooit. Als je het liever bij iOS houdt, dan biedt Apple je dit jaar in ieder geval meer keuze dan ooit.

Reacties

28 reacties
 • Profielfoto
  App69

  De recensenten zijn om de drie maand lyrisch om één of ander Android toestel. En zijn het allemaal iPhone-killers. Oppo, Pixel, Huawei, LG, Samsung, Poccophone, Xiaomi, etc…

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …maar wat ons betreft ziet dit er al veel beter uit dan de OnePlus 6…

  dan de iPhone XS bedoelen jullie natuurlijk. .:)

 • Profielfoto
  Spinozo

  Alsof geld de belangrijkste afweging is voor de mensen die een iPhone hebben. Ik betaal liever met mijn portemonnee dan met mijn privacy.

 • Profielfoto
  19JM81

  De camera is nog steeds niet bijzonder, de hardware is exact gelijk gebleven. Hele grote stappen kunnen ze dus niet zetten. Behalve wat software tweaks.

  Euh en waarom een artikel op deze site daarover? Is het dan alleen maar voor traffic en clickbait? Ik kom hier niet voor Android nieuws…

 • Profielfoto
  KarelWillem

  App69 op 30 oktober 2018 09:47
  De recensenten zijn om de drie maand lyrisch om één of ander Android toestel. En zijn het allemaal iPhone-killers…

  Inherent aan heel veel ‘Android-fabrikanten’ is het aantal high-end toestellen dat uitkomt. Dus dat is niet zo heel vreemd.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Spinozo op 30 oktober 2018 09:50
  Alsof geld de belangrijkste afweging is voor de mensen die een iPhone hebben…

  Uiteraard niet. Als jij minimaal 850 wilt betalen voor een niet zo bijzonder doorsnee telefoontje, dan kunnen we gerust stellen dat dat niet zo is nee.

 • Profielfoto
  Loyd

  Waarom hier reclame maken voor een Android prul? Schoenmaker blijft bij je leest.

 • Profielfoto
  Spinozo

  Oppo, Vivo, Huawei en Xiaomi hebben ook allemaal al een fingerprint sensor onder het scherm dus iedereen is Samsung te snel af en bovengenoemde fabrikanten zijn Oneplus al te snel af geweest….

 • Profielfoto
  Odie

  Waarom lees ik op een Apple site een review van een Android telefoon? Ga weg met die rommel please. En nu zal er vast een opmerking komen “het is een vergelijking DUS relevant” maar gaan we dan ook Windows laptops afzetten tegen Macbooks? Surface tegen iPad? Samsung Gear tegen AppleWatch?

  Echt, niet doen, blijf inderdaad bij je leest.

 • Profielfoto
  Kees123

  Heb vorig jaar, na altijd de nieuwste iPhones te hebben gehad, de overstap gemaakt van iPhone 7 (Daarvoor 6s Plus) naar OnePlus 5T. Kan je vertellen dat dit toestel in vrijwel niks onderdoet voor iPhones, en in behoorlijk wat opzichten superieur is. Degene die anders beweren hebben gewoon oogkleppen op. Geeft maar weer aan dat het allemaal niet zoveel hoeft te kosten. Overigens ben ik wel gewoon in de positie om Apple producten te betalen en ik betaal ook graag voor goede producten.  Ik volg Apple nog steeds met veel interesse, en hier en daar schaf ik nog steeds Apple producten aan, maar van die roze wolk ben ik wel afgevallen.

 • Profielfoto
  JoopJoopJoop

  Wat een meuk toch bij OMT, als ik Samesong e.a. met Android zoek staat het web vol, wat doet dat hier, kan maar een reden hebben, bij gebrek aan copij bladvulling, zal echter een advertentie zijn…

  @Odiebla, die leest is de laatse tijd advertenties verkopen..

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Gevalletje leuk als je er van houd. iPhone liefhebbers houden er niet van.

 • Profielfoto
  Hydrarchos

  Odiebla op 30 oktober 2018 10:57
  Waarom lees ik op een Apple site een review van een Android telefoon? Ga weg met die rommel please. En nu zal er vast een opmerking komen “het is een vergelijking DUS relevant” maar gaan we dan ook Windows laptops afzetten tegen Macbooks? Surface tegen iPad? Samsung Gear tegen AppleWatch?

  Echt, niet doen, blijf inderdaad bij je leest.

  Dat staat een beetje gelijk met je ogen dichtdoen, met je vingers in je oren staan en heel hard “LALALALALA” roepen. Het technische landschap rondom Apple is belangrijk om alles wat er uit Cupertino komt in perspectief te plaatsen. En ja, ook om in te schatten of die zak met geld die je ervoor neertelt terecht is. Of dat het doorslaggevende argument is om al dan niet een iPhone te kopen is natuurlijk een tweede en moet iedereen voor zich uitmaken.

  Overigens is op deze site Android Wear al vaker tegen Apple Watch vergeleken, waarbij de vergelijking nogal in het voordeel van de laatste uitviel. Dat vonden de fundamentalisten dus weer prima. Beetje inconsistent.

 • Profielfoto
  meesje

  Gelukkig, ik ben niet de enige die zich (elke keer) verbaasd over nieuws en reviews die geen enkele relatie hebben met Apple. Doe alsjeblieft je naam eer aan! “One more thing” en Android…….. Als je focus niet meer 100% Apple is, ook goed natuurlijk, maar pas dan je naam (en subtitel) aan. Bovenin Safari staat toch echt: One More Thing: Alles over Apple, iPhone, iOS, Mac en Apple Watch.

 • Profielfoto
  bmeerdink

  Tja, een deel van het prijsverschil is dat je al je data aan Google geeft. En natuurlijk dat je zelf erg moet opletten dat je geen malware installeert.

  Die vingerafdruk sensor in de display is duidelijk een achteruitgang t.o.v. de standalone sensor, maar Face-Id is sowieso veel beter dan de combinatie van twee inferieure oplossingen. Achterhoede gevecht van Oneplus dus.

  Verder is Apple’s A12 chip superieur aan de Snapdragon 845. En je krijgt maar 2 jaar OS updates (en daarna nog 3 jaar security updates, beide met wat vertraging) en dat was al een verbetering t.o.v. hoe het eerder was.

  Ik kom ook niet op onemorething om over Android toestellen te lezen.

 • Profielfoto
  Hugaer

  Ik ga deze site maar schrappen! MacFreak en Icreate plaatsen zo geen onzin!

 • Profielfoto
  yellow

  Sorry, dit artikel is wel heel negatief over de iPhone. Enkel door iOS moet ik dus bij Apple blijven volgens de laatste zin? Dat is het enige pluspuntje van de iPhone? Niet dat kritiek niet kan maar dit is/was? een Apple-fansite.

 • Profielfoto
  GilVV

  Ik was toch ook verbaasd toen ik een android artikel zag staan op OMT. Zelf ben ik vorig jaar overschakeld op Oneplus 5t. Voornamelijk omdat de nieuwe iphones X(r/s/..) waanzinnig overprijsd zijn. Blabla bouwkwaliteit, iphone behoudt zijn waarde,… je wordt gewoon in het zak gezet waar je bijstaat. Vanaf dat de prijzen hoger waren dan macbook pro zijn m’n ogen pas echt open gegaan.

  Zelf ben ik Applefan, van ipod tot iphone tot ipad en macbook, maar je kan niet blind blijven voor alternatieven en er is niet mis met die ook eens te uit te testen, op die manier krijg je toch een andere kijk op iphone en zie je ook een groot aantal nadelen van de iphone (als je je ogen tenminste durft opendoen).

  Malware? Je hebt maar een beetje logisch verstand nodig om dit te vermijden

 • Profielfoto
  Eprom

  Mocht ik ooit de behoefte voelen om een Android telefoon te kopen, dan ga ik wel info zoeken op een Android site.

  Met alle reclame en “copy & paste” artikelen en Android meuk is voor mij nu ook de maat vol.

  Dááág, OMT het was (vroeger) leuk, maar mij ben je kwijt.

   

 • Profielfoto
  iGuy

  Prima artikel om de discussie een beetje op gang te brengen. Je kunt immers alleen iets positioneren als je vergelijkingsmateriaal hebt. Daarentegen hadden sommige zaken wel wat verder uitgediept mogen worden als je het hele plaatje wil hebben. Hierboven worden al een aantal zaken genoemd als kwaliteit van unlock meganismen, updates, maar ook service is denk ik belangrijk.

  Zelf overigens nooit een iPhone gehad, alleen MacBook en iPod. Het synchroniseren van bestanden is dan soms wel eens onhandig, maar in het streaming en cloud tijdperk geen beperking. Hecht meer waarde aan het zelf kunnen aanpassen van mijn telefoon, iets wat bij een MacBook nog wel kan, maar bij de iPhone helaas onmogelijk is.

 • Profielfoto
  iMac Lover

  iPhone snotneuzen, dit is een uitstekend artikel op OMT om jullie weer met beide benen op de grond te laten staan ??????

 • Profielfoto
  Merman

  ‘Waar Apple wat van KUNT leren’???

 • Profielfoto
  RobinJans

  Loyd op 30 oktober 2018 10:34
  Waarom hier reclame maken voor een Android prul? Schoenmaker blijft bij je leest.

  Er wordt hier niet alleen reclame gemaakt voor Android prul, deze hele site barst van de reclame. Ik tel bij dit artikel 13 banners, portemonnees, leggings, truien, Grammarly, en dan heb ik het nog niet eens over die gigantische banner bovenaan de OMT titel. Met een beetje reclame heb ik geen probleem, maar dit is naar mijn idee wel een beetje overkill. En ja, ik kan een adblocker gebruiken en zal er dan ook geen last van hebben. Maar waarom zou ik reclame moeten blocken omdat een aantal sites zich misdragen?.. OMT goed bezig weer!

 • Profielfoto
  gipsman

  Relevant artikel wat mij betreft want het doet mij weer twijfelen of ik een XR zou kopen als opvolger van de SE.  Background info ontbreekt wel. Waarom is OnePlus zoveel goedkoper voor een plusminus vergelijkbaar device? Ik weet te weinig over economie etc. maar zie volgende issues:

  1 Data onveilig in android= android goedkoper ( iemand hier meldde dit al)

  2 OnePlus werkt met (nog) goedkopere chinezen ?

  3 Graaicultuur van apple & zijn share holders

  4 Apple is een luxepaardje, waarmee ik bedoel dat apple een superieur imago in stand wil houden via overdreven prijzen (cfr. vuiton etc)

  5 Betrouwbaarheid en samenhang ( ecosysteem) van iOS/MacOs rechtvaardigen meerprijs vlgs. apple

  6 Herverkoopwaarde

  7 Meer updates die verder in de tijd teruggaan

  8 Beter netwerk voor herstellingen hoewel niet goedkoop

  9 OnePlus is beter georganiseerd, gestructureerd, minder uit op snel gewin

  10 Chinese staatssteun ?( weet ik dus niet)

  11 That’s it for now folks…

   

   

 • Profielfoto
  vuurvreter

  Prima artikel dat laat zien dat het ook anders (geprijst) kan worden.
  Zoals al eerder gemeld wordt de 6T mijn nieuwe telefoon.
  De Apple prijzen rijzen de pan uit en het is niet dat ik het niet kan betalen, maar niet wil betalen. Het is immers een telefoon. En voor sommige zijn de prijzen meer dan een maand loon.

 • Profielfoto
  veyske

  Amai, zoveel azijnpissers hier.
  Prima artikel! Ben zelf grote apple fan, heb meerdere apparaten, maar begin toch ook te twijfelen aan deze abnormale prijzen..
  Bedankt OMT!

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Loyd op 30 oktober 2018 10:34
  Waarom hier reclame maken voor een Android prul? Schoenmaker blijft bij je leest.

  Precies hierom. Omdat nog heel veel mensen hun hoofd in hun reet hebben zitten als het om smartphones gaat. Omdat nog steeds heel veel mensen een nier verkopen voor een telefoon die al lang niet meer met kop en schouders boven de rest uit steekt. Om ook eens een keertje een objectief verhaal te horen in plaats van alleen die Apple propaganda. Mag best eens een keertje hoor.:-)

 • Profielfoto
  Loyd

  Tja op een Apple site hoor je Apple propaganda; is dat zo gek? Als ik Android spullen wil ga ik wel naar de desbetreffende sites daarvoor. En mensen kunnen zelf ook denken toch.