Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 18 oktober 2018
Leestijd: 1 minuut

Nuki Smart Lock: nieuwe versie werkt met HomeKit

Er komt binnenkort een nieuw, slim slot op de markt dat met HomeKit werkt. Het gaat om een nieuwe versie van het Nuki Smart Lock, dat in 2015 op Kickstarter debuteerde onder de naam Noki. Het in Europa gemaakte slot kan straks dus ook worden bediend via Siri en de Woning-app van iOS.

Naast HomeKit-ondersteuning krijgt versie 2.0 van het slimme slot ook een kleine sensor om naast de deur te plaatsen. Die kan vervolgens controleren of deze is gesloten. Bovendien schakelt het slot over op Bluetooth 5.0 en heeft een snellere processor zodat ontgrendelen sneller gaat.

Vernieuwingen Nuki Smart Lock 2.0

De nieuwe versie van Nuki is niet alleen compatibel met ovale cilinders, maar ook met een knopcilinder. Aan de technische kant wordt ook het ZigBee-protocol ondersteund. Dat zorgt ervoor dat het slot ook met Google Home gaat werken. De installatie gebeurt in slechts drie minuten, volgens de fabrikant.

De nieuwe versie wordt volgende maand op de markt gebracht voor € 229,- (dezelfde prijs als de eerste generatie). Voor degenen die het eerste model bezitten, komt een omruilprogramma met korting. Nuki lanceert ook een keypad, om de deur te ontgrendelen met een zescijferige code. Dat kan straks voor € 99,- worden aangeschaft. Het is een aanvulling op twee andere accessoires: de Bridge (€ 99,-) voor externe vergrendeling en de Fob (€ 39,-), een kleine afstandsbediening. Door HomeKit is de Bridge straks echter overbodig.

De Duitse fabrikant is ten slotte van plan om volgend jaar nog een nieuw product uit te brengen, de Nuki Box, dat van intercoms een slimme deuropener moet maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Nuki Smart Lock: nieuwe versie werkt met HomeKit
Sluiten