Nuki Smart Lock: nieuwe versie werkt met HomeKit

Door: Raymon Mens - 8 reacties
Nuki Smart Lock HomeKit 16x9

Er komt binnenkort een nieuw, slim slot op de markt dat met HomeKit werkt. Het gaat om een nieuwe versie van het Nuki Smart Lock, dat in 2015 op Kickstarter debuteerde onder de naam Noki. Het in Europa gemaakte slot kan straks dus ook worden bediend via Siri en de Woning-app van iOS.

Naast HomeKit-ondersteuning krijgt versie 2.0 van het slimme slot ook een kleine sensor om naast de deur te plaatsen. Die kan vervolgens controleren of deze is gesloten. Bovendien schakelt het slot over op Bluetooth 5.0 en heeft een snellere processor zodat ontgrendelen sneller gaat.

Vernieuwingen Nuki Smart Lock 2.0

De nieuwe versie van Nuki is niet alleen compatibel met ovale cilinders, maar ook met een knopcilinder. Aan de technische kant wordt ook het ZigBee-protocol ondersteund. Dat zorgt ervoor dat het slot ook met Google Home gaat werken. De installatie gebeurt in slechts drie minuten, volgens de fabrikant.

De nieuwe versie wordt volgende maand op de markt gebracht voor € 229,- (dezelfde prijs als de eerste generatie). Voor degenen die het eerste model bezitten, komt een omruilprogramma met korting. Nuki lanceert ook een keypad, om de deur te ontgrendelen met een zescijferige code. Dat kan straks voor € 99,- worden aangeschaft. Het is een aanvulling op twee andere accessoires: de Bridge (€ 99,-) voor externe vergrendeling en de Fob (€ 39,-), een kleine afstandsbediening. Door HomeKit is de Bridge straks echter overbodig.

De Duitse fabrikant is ten slotte van plan om volgend jaar nog een nieuw product uit te brengen, de Nuki Box, dat van intercoms een slimme deuropener moet maken.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Ed Mokum

  Zoiets hadden we in 2001 al.

  “Open the Pod bay doors HAL” ?

   

   

 • Profielfoto
  pinkie

  Met Shortcuts kun je dat nu dus letterlijk instellen om je deur te openen???

 • Profielfoto
  madcat

  Ik heb nuki zelf aan homekit gekoppeld met de homebridge module wat prima werkt. Maar heeft iemand al een video gezien van de officiele koppeling?

  Zelf heb ik homekit enkel ingesteld op het sluiten en openen van het slot en uit veiligheidsoverweging bewust niet het openen van de deur.

 • Profielfoto
  tuuur

  Ik zie weinig voordeel hiervan, aangezien ik de voordeur van buitenaf nog altijd moet openen met de sleutel

 • Profielfoto
  pinkie

  @ tuuur, juist niet. Afhankelijk van hoe jij het instelt gaat de deur automatisch open wanneer je in de buurt komt. Jij bepaalt ook voor welke andere mensen dat eventueel werkt. En je kunt de deur ook altijd manueel openen met de app en straks dus ook met homekit. Je hebt alleen nog een sleutel nodig als back up.

 • Profielfoto
  meesje

  Let op! Dit werkt niet met (veiligheids)beslag waarbij je eerst de deurklink naar boven moet doen voor je de deur op slot kunt doen.

 • Profielfoto
  Odie

  Let op! Dit systeem werkt met je bestaande cylinder, waar je een sleutel aan de binnenkant moet steken en daar de Noki/Nuki overheen plaatst. Dit wil zeggen dat daarmee de buitenkant niet meer bruikbaar is voor een sleutel, tenzij je cylinder hier (gelijktijdige bediening met twee sleutels aan beide kanten, de zogenaamde paniek functie) geschikt voor is. Als optie zul je dan een cylinder in het slot moeten steken die hier wel geschikt voor is.

 • Profielfoto
  madcat

  Let op! de meeste huizen werkt het gewoon standaard op, als je een appartement hebt moet je het even controleren.

  Dat is de reden waarom ik juist Nuki heb gekocht. Veel concurrenten moet je juist de cilinder aanpassen met eentje die niet 3 sterren heeft.