Raymon Mens
Raymon Mens App Store 10 oktober 2018

Minecraft verlaat de Apple TV door gebrek aan spelers

Een pijnlijke nederlaag voor de Apple TV als gaming-apparaat. Ontwikkelaar Mojang heeft de stekker uit Minecraft voor de Apple TV getrokken. Het beroemde constructiespel werd in december 2016 gelanceerd op de settopbox van Apple. Nu stopt het wegens tegenvallende belangstelling.

Iedereen die het spel heeft gekocht, kan doorgaan met spelen. De ontwikkelaar waarschuwt echter dat deze versie niet langer updates of ondersteuning krijgt. Spelers die Minecraft voor Apple op of na 28 juni 2018, kunnen een teruggave van € 20 aanvragen.

Minecraft Apple TV

Mojang (tegenwoordig een dochteronderneming van Microsoft) schrijft in de aankondiging: “We zijn de Apple TV-community dankbaar voor hun steun. We moeten ons echter focussen op de platforms die het meest worden gebruikt door gamers”. Dit is slecht nieuwe voor Apple, dat de komst van Minecraft op Apple TV in 2016 met veel tamtam aankondigde tijdens een Keynote. De Apple TV lijkt als gaming-apparaat niet te slagen, ondanks de opening van een eigen App Store in 2015 en ondersteuning voor controllers.

Minecraft Apple TV
Klik/tap voor groter.

Minecraft blijft wel floreren op vele andere platforms (waaronder iOS). Minecraft: Story Mode, een avonturengame gebaseerd op het Minecraft-universum, is nog steeds beschikbaar op Apple TV. Een teruggave van het aankoopbedrag aanvragen kan via de support-pagina van Apple. Selecteer daar: Apps en SoftwareApp StoreAbonnementen en aankopeniTunes Store AccountfactureringEen teruggave aanvragen.

Reageer op artikel:
Minecraft verlaat de Apple TV door gebrek aan spelers
Sluiten