Minecraft verlaat de Apple TV door gebrek aan spelers

Door: Raymon Mens - 9 reacties

Een pijnlijke nederlaag voor de Apple TV als gaming-apparaat. Ontwikkelaar Mojang heeft de stekker uit Minecraft voor de Apple TV getrokken. Het beroemde constructiespel werd in december 2016 gelanceerd op de settopbox van Apple. Nu stopt het wegens tegenvallende belangstelling.

Iedereen die het spel heeft gekocht, kan doorgaan met spelen. De ontwikkelaar waarschuwt echter dat deze versie niet langer updates of ondersteuning krijgt. Spelers die Minecraft voor Apple op of na 28 juni 2018, kunnen een teruggave van € 20 aanvragen.

Minecraft Apple TV

Mojang (tegenwoordig een dochteronderneming van Microsoft) schrijft in de aankondiging: “We zijn de Apple TV-community dankbaar voor hun steun. We moeten ons echter focussen op de platforms die het meest worden gebruikt door gamers”. Dit is slecht nieuwe voor Apple, dat de komst van Minecraft op Apple TV in 2016 met veel tamtam aankondigde tijdens een Keynote. De Apple TV lijkt als gaming-apparaat niet te slagen, ondanks de opening van een eigen App Store in 2015 en ondersteuning voor controllers.

Minecraft Apple TV
Klik/tap voor groter.

Minecraft blijft wel floreren op vele andere platforms (waaronder iOS). Minecraft: Story Mode, een avonturengame gebaseerd op het Minecraft-universum, is nog steeds beschikbaar op Apple TV. Een teruggave van het aankoopbedrag aanvragen kan via de support-pagina van Apple. Selecteer daar: Apps en SoftwareApp StoreAbonnementen en aankopeniTunes Store AccountfactureringEen teruggave aanvragen.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  MacSjon

  Best jammer dit aangezien dit het enige spel is dat ik regelmatig speel op de aTV. Ook mijn kids hebben al uren speelplezier hieraan beleeft. Voor de zekerheid automatische updates maar uitzetten op de aTV om te voorkomen dat het straks niet meer werkt.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ooo ….. dan zaag ik vanavond maar mijn bankstel doormidden. ?

   

 • Profielfoto
  SvS

  Erg jammer inderdaad, maar ze hadden beter bijvoorbeeld korting kunnen aanbieden, want er is hier voor een Mac-app èn iOS-app betaald vanuit eigen zakgeld en dan moet er nog 21 euro betaald worden voor een fijne tvOS app. Dus dan is dat niet gedaan en ik vermoed dat er zo ook meer mensen van zijn. Men had de iOS-versie gewoon door moeten poorten naar Apple TV, eventueel met in-app aankoop van 3 euro of zo om helemaal vrij te spelen op Apple TV. In plaats van weer een losse app van 21 euro.

 • Profielfoto
  klonic

  Dat apple tv zou falen als game console had ik wel verwacht. Apple eiste van ontwikkelaars dat een spel speelbaar zou zijn met die standaard remote. Maar dat ding is veel te beperkt. Als Apple het echt had willen laten slagen hadden ze er een fatsoenlijke controller bij moeten leveren.

 • Profielfoto
  Edwin

  Ik wist niet eens dat het op de TV te installeren was! Anders had ik het wel gedownload. Ik speel het nu op m’n Mac en iPhone.

 • Profielfoto
  kasuja

  Er zijn apparaten waarop dat spel beter speelbaar is.

  XBOX, Nintendo switch & PC bijvoorbeeld.
  Daar zit de doelgroep van die game.

 • Profielfoto
  kasuja

  MacSjon op 10 oktober 2018 15:50
  Best jammer dit aangezien dit het enige spel is dat ik regelmatig speel op de aTV. Ook mijn kids hebben al uren speelplezier hieraan beleeft. Voor de zekerheid automatische updates maar uitzetten op de aTV om te voorkomen dat het straks niet meer werkt.

  In het artikel staat het volgende:
  Iedereen die het spel heeft gekocht, kan doorgaan met spelen. De ontwikkelaar waarschuwt echter dat deze versie niet langer updates of ondersteuning krijgt. Spelers die Minecraft voor Apple op of na 28 juni 2018, kunnen een teruggave van € 20 aanvragen.

  Je hoeft automatisch updaten dus niet uit te zetten om het spel te behouden.;)

 • Profielfoto
  MacSjon

  kasuja op 10 oktober 2018 18:44 Je hoeft automatisch updaten dus niet uit te zetten om het spel te behouden.;)

  Als TV OS update zou het zomaar kunnen dat het spel niet meer werkt.

  @klonic: Minecraft vereist een controller en is niet te spelen met de standaard remote, dus dat gaat niet helemaal op. Controller is wel weer 70 euro dus dan is het spel opeens vergelijkbaar met de prijs van een console game. Vervolgens speelt het wel vergelijkbaar met een console.

  Volgens mij had apple een speciale “aTV game editie” moeten verkopen waar zo’n controller bij zou zitten.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Nee joh, Apple moet zich helemaal niet willen mengen in dat game gebeuren. Laat dat lekker aan Steam, Xbox en Playstation over.

   

  Die simpele spelletjes die je op Apple TV fatsoenlijk zou kunnen doen, draaien ook perfect op je iPhone en iPad. Waarom is die iPhone en iPad anders nog zo krachtig?

   

  Het zijn geen computers maar toch hebben ze ‘volgens vele’ chips die prestaties van computers verslaan. Ik bedoel, wat ga je daar allemaal mee doen dan, foto’s maken en appen?

   

  Nee joh. Laat de Apple TV zich lekker op TV content richten. Films, series en televisie en verkoop dat ding voor 99,- dan heb je een mooi product.