Microsoft is nu een stuk soepeler met licenties Office 365

Door: Raymon Mens - 14 reacties

Goed nieuws voor gebruikers van Office 365, het abonnement van Microsoft dat je recht geeft op het gebruik van onder andere Word, Excel, PowerPoint, Outlook en meer. Microsoft is vanaf nu een stuk soepeler met licenties, waardoor je Office op meer apparaten kunt gebruiken. Want de software werkt tegenwoordig prima op Mac, Windows, iOS en Android.

Tot voor kort kon je met Office 365 Personal de software op twee apparaten (1 desktop/laptop en 1 mobiel apparaat) installeren en met Office 365 Home op maximaal 10 apparaten met vijf gebruikers. Nu heeft Microsoft de beperking op het aantal apparaten geschrapt. Je kunt de Office-apps op zoveel apparaten installeren als je wil.

Office 365 op onbeperkt aantal apparaten

Er zit nu alleen nog een limiet aan het aantal gebruikers en niet meer op het aantal apparaten. Zo kun je het Personal-abonnement zowel op je Mac, PC, iPhone en iPad gebruiken. Voorheen was je beperkt tot twee apparaten. Het Home-abonnement is voor gezinnen en staat nu maximaal 6 in plaats van 5 gebruikers toe. Iedere gebruiker kan Office op alle apparaten installeren, de limiet van 10 apparaten per gezin is vervallen.

De prijzen van de abonnementen zijn ongewijzigd. Je koopt Office 365 Personal nog steeds voor € 69,- per jaar en het Home-abonnement heeft een ongewijzigde prijs van € 99,- per jaar. Bij betaling per maand kost Office respectievelijk € 7,- of € 10,- per maand.

Office 365 Mac
Klik/tap voor groter.

Office zonder abonnement blijft mogelijk

Hoewel Microsoft steeds meer inzet op het verkopen van abonnementen, is dat niet de enige optie. Het is nog steeds mogelijk om Office 2019 voor Windows of Mac los aan te schaffen. Je betaalt dan eenmalig € 149,- en kunt Office alleen op een PC of Mac gebruiken. De versies voor mobiele apparaten en tablets vereisen echter wel een abonnement.

Microsoft Tech Community

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Airheart

  Dan ga ik het eindelijk toch maar eens met mijn gezin aanschaffen.

 • Profielfoto
  sunapple

  Office komt vrij consequent iedere drie jaar uit, dus dan kun je toch beter gewoon voor 150 euro een los pakket kopen? Geen mobiele applicaties misschien, maar die heb ik ook nog nooit gebruikt (ik krijg nu nog Office van school). Scheelt 20 euro per jaar, maar je kan het natuurlijk ook langer dan drie jaar gebruiken…

 • Profielfoto
  Shmoo

  Wedden dat de reacties over dit artikel vooral zullen gaan over abonnementen. ?

   

  Het is een mooie ontwikkeling, het heeft even geduurd maar ze komen er wel. Weg met bewuste restricties. Ik heb daar zo’n hekel aan, ook aan developers die een ‘Pro’ versie van hun app maken naar de standaard versie. Dat is zo waardeloos, als developer zou je altijd de instelling moeten hebben dat jouw gebruikers het maximale uit je software kunnen halen. Het laatste dat jij wilt doen is hun opties en mogelijkheden afnemen of restricties opleggen.

   

 • Profielfoto
  Mike Vos

  Ik snap eigenlijk niet zogoed waarom je nog zou betalen voor tekstverwerkers. Google Docs heeft alles wat je nodig hebt. En als je dan op je privacy gesteld bent is er altijd nog Pages. Dat is wel even wennen, maar daar ben je zo doorheen.

 • Profielfoto
  gipsman

  Zwaktebod voor een ex-uberapp. Ook voor een eenmalige betaling (zonder dat saaie 365 dus, die ene schrikkeldag telt niet mee of zo?) zou je toegang tot mobiel moeten hebben, zoals bij zoveel andere apps.

 • Profielfoto
  nnsa

  Ben benieuwd hoe de huidige Office 365 2016 (home) gebruikers én betalers naadloos over kunnen gaan naar de 2019 versie. Voorlopig is daar nog weinig van te zien bij de account-pagina bij Microsoft.

 • Profielfoto
  Pbelmaps

  Ik mis nog altijd de functionaliteit om Outlook naadloos te laten samenwerken met OS. Tot op vandaag is het niet mogelijk om (zonder additionele software) je contacten en agenda naadloos te synchroniseren met deze op je Mac.

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Helaas Microsoft (voor jullie), als ik vijf of zes jaar geleden Office 365 op twee Mac’s had mogen installeren, dan had ik het misschien wel gedaan. Toen vond ik een Home versie daarvoor te duur. Nu ben ik gewend aan andere programma’s. Numbers is voor mijn gebruik voldoende en voor teksten gebruik ik een eenvoudige tekstverwerker, Byword.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  sunapple op 8 oktober 2018 14:05
  Office komt vrij consequent iedere drie jaar uit, dus dan kun je toch beter gewoon voor 150 euro een los pakket kopen? Geen mobiele applicaties misschien, maar die heb ik ook nog nooit gebruikt (ik krijg nu nog Office van school). Scheelt 20 euro per jaar, maar je kan het natuurlijk ook langer dan drie jaar gebruiken…

  Niet altijd , dat pakket van 150 eur heeft geen outlook , ook de 1TB onedrive niet.

   

  Ikzelf gebruik de home versie {gekocht aan 75eur) die ik hier thuis deel. De kost voor 1 persoon is dan nog maar 37,5 eur/jaar.

   

  Die home versie kan je voor 6 personen gebruiken , per persoon is het dan nog 12,5eur per jaar ( moest je hem kopen aan 75eur zoals ik)

   

 • Profielfoto
  KR1275

  Geen Office Outlook update voor eenmalige aankoop??

  Ik ben tevreden met Outlook, maar mis ‘leeg prullenmand bij afsluiten Outlook’. Verder blijft het een topprogramma.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  KR1275 op 8 oktober 2018 21:45
  Geen Office Outlook update voor eenmalige aankoop??

  Ik ben tevreden met Outlook, maar mis ‘leeg prullenmand bij afsluiten Outlook’. Verder blijft het een topprogramma.

  Dat klopt , enkel bij de duurdere versie krijg je die mee

   

 • Profielfoto
  monty python

  Alleen de excel is de prijs waard. En op Mac dan nog de meest instabiele versie ooit verschenen. Ik hoop dat de 2019 versie dat oplost maar ik vrees ervoor. Professioneel kan het niet anders maar voor thuisgebruik zijn alle alternatieven (open OFFICE, iWork apps of Google docs als je niet om privacy geeft) meer dan goed genoeg. Mobiel kan het wel maar gebruik ik het zelden of nooit.

 • Profielfoto
  VxP

  Het verschil tussen 365 voor mac en windows is zo groot: vooral snelheid is een grote tekortkoming bij de macversie. Bovendien lijkt het geheugen vol te lopen bij langer gebruik van een office365 programma op mac. (Nieuwste macbook 15”)
  Kortom, teleurstellend, maar blijf hoop houden dat ze het verbeteren ?

 • Profielfoto
  Svartvatten

  VxP op 9 oktober 2018 19:27
  Het verschil tussen 365 voor mac en windows is zo groot: vooral snelheid is een grote tekortkoming bij de macversie. Bovendien lijkt het geheugen vol te lopen bij langer gebruik van een office365 programma op mac. (Nieuwste macbook 15”)
  Kortom, teleurstellend, maar blijf hoop houden dat ze het verbeteren ?

  Dus eigenlijk kan je met een bertje oudere MacBook Pro beter de home versie aanschaffen en installeren.