Raymon Mens
Raymon Mens App Store 31 oktober 2018

Microsoft Office krijgt Dark Mode op macOS Mojave

Microsoft werkt aan een Dark Mode voor zijn Office-applicaties voor macOS Mojave. Dat heeft Microsoft Office product manager Akshay Bakshi onthuld op Twitter. De manager hint ernaar dat bèta-testers al deze week toegang krijgen tot de nieuwe feature.

Microsoft Office krijgt Dark Mode

Daarmee moet de populaire software beter aan gaan sluiten op Apple’s overkoepelende Dark Mode. Dat is een instelling die met MacOS Mojave werd geïntroduceerd. Van de menu’s en balken tot de programma’s van Apple zelf: alles wordt donker en/of zwart.

De ondersteuning door derde partijen laat voorlopig nog grotendeels op zich wachten, maar met Microsoft zet Apple al een grote stap in de goede richting. Helaas zal de nieuwe feature in Microsoft Office naar verluidt enkel beschikbaar zijn voor Office 365-abonnees. Dat is echter nog niet officieel bevestigd.

Office voor Mac dark mode 002
Klik/tap voor groter.
Office voor Mac dark mode 001
Klik/tap voor groter.

Office 2019 kwam vrij recent uit, maar de softwarefabrikant rolt nog steeds nieuwe features uit naar Office 365. Vervolgens komen de nieuwigheden meestal ook naar de losstaande gelicenseerde apps.

https://twitter.com/AgentAkki/status/1057011899420659712

Het design van Microsoft’s Dark Mode is gebaseerd op de recente veranderingen voor zowel Outlook.com als Windows 10. In oktober introduceerde de Amerikaanse fabrikant al een Dark Mode voor de bestandsverkenner in Windows 10.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Microsoft Office krijgt Dark Mode op macOS Mojave
Sluiten