Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 30 oktober 2018
Leestijd: 3 minuten

Vanuit New York: MacBook Air 2018 hands-on preview

Dinsdag kondigde Apple een aantal nieuwe producten aan. Het gaat onder andere om de MacBook Air 2018, iPad Pro 2018 en na lange tijd ook eindelijk de Mac mini 2018. Wij waren in New York bij het event aanwezig en hebben de nieuwe producten al even kunnen proberen. Hier zijn enkele hands-on foto’s en onze eerste indruk van de nieuwe MacBook Air.

MacBook Air 2018 loopt nog steeds taps toe

Na jaren is het er dan toch eindelijk van gekomen. Apple heeft de MacBook Air vernieuwd. De goedkoopste MacBook heeft een nieuw ontwerp dat sterk aan de MacBook Pro doet denken. Het meest opvallende verschil is dat de MacBook Air nog steeds taps toeloopt.

Klik/tap voor groter.

Touch ID, maar geen Touch Bar

In de nieuwe MacBook Air is geen Touch Bar te vinden. Maar of iemand die gaat missen? Wij in ieder geval niet. Wel handig is dat Touch ID nu ook op Apple’s goedkoopste laptop zit. De nieuwe Air is uitgerust met een T2-chip en die zorgt naast Touch ID ook voor de versleuteling van de harde schijf. Zo wordt de Intel-chip minder belast. Het is een uitstekende ontwikkeling dat Apple deze chip in al zijn nieuwe apparaten stopt.

Klik/tap voor groter.

Scherm is lekker scherp

Het Retina-scherm is in 2018 eindelijk op de MacBook Air gearriveerd. Het zag er op het eerste gezicht erg prima uit, al was het moeilijk om in de enorme bak licht en de drukke hands-on ruimte lang te kijken. De Apple-medewerkers op het event konden niet zeggen of dit precies hetzelfde scherm als in de 13-inch MacBook Pro is. De resolutie is met 2560 x 1600 en 227 pixels per inch in ieder geval identiek.

Klik/tap voor groter.

Zeer acceptabel toetsenbord

Het toetsenbord van de MacBook Air 2018 is Apple’s vlindertoetsenbord van de derde generatie. Het is identiek aan dat van de MacBook Pro 2018 en is dus beter beschermd tegen het indringen van stofjes en kruimels. Ook maken de toetsen een stuk minder geluid dan die van de MacBook Pro uit 2017. In onze review van dit toetsenbord concludeerden we onlangs al dat dit een zeer acceptabel toetsenbord is.

Klik/tap voor groter.

En toen was er goud

Naast een nieuw ontwerp, zijn er ook nieuwe kleuren. De MacBook Air 2018 komt in zilver, spacegrijs en… goud. Maar dan wel heftig goud. Absoluut niet zo subtiel als bijvoorbeeld de iPhone XS.

Om aan te geven dat het goud van de nieuwe MacBook Air écht niet subtiel is, hebben we onze iPhone XS er even op gelegd. Dan is pas goed te zien dat het goud van de Air een stuk feller is. Je moet er van houden, zullen we maar zeggen.

Klik/tap voor groter.

Apple heeft de mini-jack ook behouden. Die zit net als bij de MacBook Pro aan de rechterkant, aan de linkerkant zijn twee Thunderbolt 3-poorten te vinden.

Klik/tap voor groter.

Het trackpad van de MacBook Air 2018 is ook behoorlijk groter geworden. Ook hier ontkomen we niet aan een vergelijking met de MacBook Pro 2018. De trackpads voelen niet alleen hetzelfde, ze zijn ook even groot en functioneren precies hetzelfde.

En tot slot: ziet onze eigen OMT website er niet prachtig uit op een gouden MacBook Air 2018?

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.