Mac G5 bank voor de échte liefhebber

Door: Night - 10 reacties
Mac G5 bank

De PowerPC G5 is nog steeds een van de mooiste Macs, die Apple ooit gemaakt heeft. Jammer genoeg is die prachtmachine tegenwoordig niet echt bruikbaar meer. Daar dacht een paar Engelse ontwerper echter anders over. Hij heeft de G5 een nieuw leven gegund, niet als computer, maar als stijlvolle Mac G5 bank.

De ontwerper had twee G5 kasten genomen en er een mooie plank Amerikaans donker walnoot hout tussen bevestigd. Et voilá, een stijlvolle bank, die het hart van menig Apple liefhebber sneller zal laten kloppen. Dat was in ieder geval wel zo bij een paar van zijn vrienden. Toen zij de Mac G5 bank zagen, vroegen ze gelijk er ook een voor hun te maken.

De Mac G5 bank bleek populair

Daar bleef het niet bij. De bank bleek zo populair, dat de ontwerper, die onder de initialen GTO bekend staat, ze nu ook verkoopt. Elke bank wordt op bestelling vervaardigd en de levertijd bedraagt 6 weken. Volgens de maker is dat om ervoor te kunnen zorgen, dat de G5 kasten in een zo perfect mogelijke staat zijn.

De prijs is overigens niet mis. Voor een Mac G5 bank moet je 1995 Britse Pond neertellen, een kleine 2250 euro. Een klein nadeel: je moet hem wel even zelf ophalen in Engeland. De maker verscheept ze namelijk helaas niet naar Nederland.

G5 bank
Met twee G5 kasten maak je de ultieme Apple bank (klik/tap voor groter)

Wil je tóch zo’n Mac G5 bank, kijk dan eens op eBay. Voor tussen de 100 en 150 euro zijn er nog wel oude G5’s op de kop te tikken. Een mooi afgewerkt stuk hout ertussen en je hebt je eigen Apple bank. En heb je hem zelf gemaakt? Stuur ons dan wel even een foto ervan. We zijn erg benieuwd!

Mac G5 bank
Klik/tap voor groter

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Leuk voor drugsdealers met twee linkerhanden, die na hun 3e Porsche niet zo goed meer weten waar ze nog meer geld aan kunnen uitgeven.

   

   

 • Profielfoto
  Maikelw

  Duur plankje van ong 1700 euro dan.

 • Profielfoto
  Afroman

  Dat zijn toch Mac Pro’s op het plaatje?

 • Profielfoto
  JoopJoopJoop

  @Afroman,

  Klopt, een dics gleuf teveel..

  Kan toch wel voor die prijs..

 • Profielfoto
  wensink

  Dit is er echt al super lang. Ik meen mij zelfs te herinneren dat een OMT’er zijn eigen versie hiervan een aantal jaar geleden heeft gepost.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Als het een OMT’er betrof dan is de kans groot dat de machines ook nog functioneel waren. 🙂

 • Profielfoto
  Fietsbel

  Bij mij staat zo’n G5 met 2 HD’s van 3 TB nethes backups te maken. Maar we moeten vooral innovatief zijn dus gebruiken alleen nieuwe apparaten. Een beetje dom?

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Even los van het feit dat het er niet uitziet, mijn vriendin zou me met bank en al er uitschoppen.

 • Profielfoto
  Indomarco

  Oh, you’ve got a new bench Mark?

 • Profielfoto
  Qapla

  Wat een ontwerp. Heeft hij vast lang over moeten nadenken…