Huub Everstijn
Huub Everstijn Nieuws 26 oktober 2018

Mac G5 bank voor de échte liefhebber

De PowerPC G5 is nog steeds een van de mooiste Macs, die Apple ooit gemaakt heeft. Jammer genoeg is die prachtmachine tegenwoordig niet echt bruikbaar meer. Daar dacht een paar Engelse ontwerper echter anders over. Hij heeft de G5 een nieuw leven gegund, niet als computer, maar als stijlvolle Mac G5 bank.

De ontwerper had twee G5 kasten genomen en er een mooie plank Amerikaans donker walnoot hout tussen bevestigd. Et voilá, een stijlvolle bank, die het hart van menig Apple liefhebber sneller zal laten kloppen. Dat was in ieder geval wel zo bij een paar van zijn vrienden. Toen zij de Mac G5 bank zagen, vroegen ze gelijk er ook een voor hun te maken.

De Mac G5 bank bleek populair

Daar bleef het niet bij. De bank bleek zo populair, dat de ontwerper, die onder de initialen GTO bekend staat, ze nu ook verkoopt. Elke bank wordt op bestelling vervaardigd en de levertijd bedraagt 6 weken. Volgens de maker is dat om ervoor te kunnen zorgen, dat de G5 kasten in een zo perfect mogelijke staat zijn.

De prijs is overigens niet mis. Voor een Mac G5 bank moet je 1995 Britse Pond neertellen, een kleine 2250 euro. Een klein nadeel: je moet hem wel even zelf ophalen in Engeland. De maker verscheept ze namelijk helaas niet naar Nederland.

G5 bank
Met twee G5 kasten maak je de ultieme Apple bank (klik/tap voor groter)

Wil je tóch zo’n Mac G5 bank, kijk dan eens op eBay. Voor tussen de 100 en 150 euro zijn er nog wel oude G5’s op de kop te tikken. Een mooi afgewerkt stuk hout ertussen en je hebt je eigen Apple bank. En heb je hem zelf gemaakt? Stuur ons dan wel even een foto ervan. We zijn erg benieuwd!

Mac G5 bank
Klik/tap voor groter

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mac G5 bank voor de échte liefhebber
Sluiten