Huub Everstijn
Huub Everstijn Nieuws 21 oktober 2018
Leestijd: 5 minuten

Kort nieuws

In het weekend hebben de redacteurs vrij. Om je toch op de hoogte te houden van de laatste berichten en opmerkelijke nieuwtjes op de diverse nieuwssites, proberen we je ieder weekend met de rubriek ‘Kort nieuws’ een klein overzicht hiervan te bieden.

Apple neemt Dialog Semiconductor over voor 600 miljoen dollar

Dialog Semiconductor maakte al deel uit van Apple’s keten van leveranciers vanaf de allereerste iPhone. Met de overname heeft Apple nu de kennis en productiefaciliteiten in huis om zelf chips te produceren. die zullen voornamelijk gebruikt worden voor power-management. Daarnaast zullen ook de T- (beveiliging), W- (draadloos) en S- (Apple Watch) processors in 2019 in eigen huis ontworpen en geproduceerd kunnen worden. Dialog was ook al nauw betrokken bij de ontwikkeling van de A4 processor in de iPad.

Lees meer: ➔ Apple brings iPhone power management in-house with $600M Dialog Semiconductor deal

Apple koopt gigantische productieruimte in Californië

Met de aankoop van deze ruimte, die omschreven wordt als ‘industriële R&D en productieruimte’, heeft het bedrijf een oppervlak van een kleine 30.000 m2 tot zijn beschikking. Het is niet duidelijk wat Apple op deze werkvloer gaat doen. Geruchten gaan dat het gaat om centralisering van alle bedrijfsonderdelen, die te maken hebben met de productie van elektrische, zelfrijdende auto’s. Analist Ming-Chi Kuo zei onlangs nog dat Apple toch echt aan een eigen auto aan het werk is.

Lees meer: ➔ Apple snaps up massive manufacturing space in Milpitas, California

iOS 12.0.1 update verhelpt een aantal problemen niet

Hoewel iOS 12 voor de meesten prima werkt, kan het volgens website Piunikaweb voorkomen dat een iPhone niet meer als telefoon is te gebruiken. De telefoon app is niet meer te openen, crashed of laat niet meer toe dat ermee gewerkt wordt. Niet handig. Daarnaast wordt gemeld dat bij een aantal gebruikers True Tone ineens niet meer werkt. Niet alleen dat, het is compleet verdwenen, zelfs alle instellingen van True Tone zijn spoorloos. De 12.0.1 update schijnt beide problemen dus niet te verhelpen. We wachten af wat iOS 12.1 te bieden heeft.

Google Pixel 3 in benchmarks van tafel geveegd

De net verschenen Pixel 3 smartphone is vergeleken met de iPhone Xs. De smartphone van Google blijkt erg mager te presteren en wordt in sommige gevallen zelfs overschaduwd door Galaxy Note 9. In sommige tests kwam de Pixel 3 zelfs niet eens aan de helft van de prestaties van de iPhone.

Lees meer: ➔ Apple’s iPhone XS Max smashes Google’s Pixel 3 in benchmark testing

Toilet van Steve Jobs onder de hamer

Volgende week worden wat oude spullen uit Steve Jobs’ oude huis in Silicon Valley geveild. Het gaat om zo’n 150 gewone huishoudelijke zaken, variërend van een zilveren theelepel tot de toiletpot van Steve. De spullen werden door de gemeente gered voordat het huis werd gesloopt.

Lees meer: ➔ Steve Jobs fanatics may be able to buy a toilet, thermostat and other random household objects that were part of the Apple founder’s old Silicon Valley mansion

OnePlus verschuift lanceerdata na bekend worden datum Apple Event

Nadat bekend werd dat Apple zijn najaars-Event houdt op 30 oktober, heeft OnePlus de presentatie van de OnePlus 6T vervroegd. “We kunnen het ons niet permitteren dat de lancering van een van de belangrijkste producten in onze geschiedenis wordt aangetast door een andere grote productlancering.”

Lees meer: ➔ OnePlus rescheduled its upcoming smartphone event because Apple just recently announced its own event on the same day

Geruchten iPhone 2019 komen nu al op gang

Volgens de geruchten komt Apple ook in 2019 met drie modellen van zijn iPhone. Toch zullen de verschillen met dit jaar niet enorm zijn. Er zal volgens analist Ming-Chi Kuo wederom een 6,5 en 5,8 inch OLED iPhone op stapel staan, samen met een opvolger van het goedkopere 6,1 inch LCD model. Ook deze houdt dezelfde schermmaat. De kans bestaat echter wel dat de notch gaat verdwijnen, na aankondiging van Samsung een compleet randloze telefoon op de markt te brengen.

Lees meer: ➔ Next iPhone 11 leaks and rumours have started! There will be three versions in 2019, it seems

Tim Cook: Bloomberg moet bericht intrekken over Chinese spionagechips

Website Bloomberg maakte vorige week bekend dat er Chinese spionagechips in servers werden aangetroffen, onder meer in die van Apple. Apple ontkende ten stelligste dat hiervan sprake is. Ook de Amerikaanse overheid staat achter het bedrijf uit Cupertino. Bloomberg weigerde echter om afstand te doen van het verhaal. CEO Tim Cook wil nu dat Bloomberg het hele bericht intrekt. Dit is een unicum. Nog nooit heeft Apple openlijk om intrekking van een nieuwbericht gevraagd.

Lees meer: ➔ Tim Cook wants retraction of Chinese spy-chip story that named Apple, Amazon, Supermicro

Nieuwe Apple ID phishing scam laat je denken dat je bent geabonneerd op Spotify Premium

Er is weer een nieuwe phishing scam opgedoken. Ditmaal wil de mail je doen geloven dat je je hebt geabonneerd op Spotify Premium. Ook hier wordt je naar een fake Apple ID pagina geleid in een poging je Apple ID en inlog te achterhalen. Apple drukt gebruikers op het hart om vooral tweeweg authenticatie te gebruiken. Omdat dit gekoppeld is aan de apparaten waarmee je werkt, kan een kwaadwillend persoon niet inloggen of aankopen doen met jouw Apple ID.

Lees meer: ➔ Latest Apple ID phishing scam tricks you into thinking you’ve subscribed to Spotify Premium

Apple zorgt in Mojave voor de veiligste apps ooit

MacOS staat er al jaren om bekend minder vatbaar te zijn voor virussen en andere problemen. Toch neemt dat niet weg dat Apple er alles aan doet om het nog veiliger te maken. De laatste ontwikkeling borduurt voort op Gatekeeper. Er wordt in Mojave gebruik gemaakt van een legaliseringsfunctie die gebruikers moet beschermen tegen malware.

Lees meer: ➔ Apple’s latest feature ensures MacOS apps are safer than ever

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Kort nieuws
Sluiten