Night
Night Nieuws 27 oktober 2018

Kort nieuws

In het weekend hebben de redacteurs vrij. Om je toch op de hoogte te houden van de laatste berichten en opmerkelijke nieuwtjes op de diverse nieuwssites, proberen we je ieder weekend met de rubriek ‘Kort nieuws’ een klein overzicht hiervan te bieden.

iPhone Xʀ ook winnaar in repareerbaarheid

De iPhone Xʀ scoort hoog. Volgens de vele reviews is dit de telefoon die Xs tech biedt, een prachtig LCD scherm heeft en toch betaalbaar is. De smartphone is hierom een echte topper. Maar ook op een ander vlak scoort de iPhone Xʀ hoge ogen. Hij is namelijk ook nog eens relatief eenvoudig te repareren. Het team achter de populaire website iFixit, onder andere bekend van de tear-downs, hebben de iPhone Xʀ helemaal uit elkaar gehaald en het dat bleek bij dit toestel relatief eenvoudig. Dat is ook gunstig in het geval de smartphone gerepareerd zou moeten worden. De telefoon kreeg een 6/10 score. Klinkt matig, maar is vrij hoog voor een smartphone.

Lees meer: ➔ The iPhone XR is the lost iPhone 9 you’ve been looking for

Waar zijn de cases voor de iPhone Xʀ?

De iPhone Xʀ ligt eindelijk in de winkels. Maar waar zijn de transparante beschermhoesjes, waarvan Apple melding maakte? Er stond wel in kleine lettertjes onder dat ze alleen in bepaalde regio’s uit zouden komen, maar welke regio’s dat zijn, blijft onbekend. In de Nederlandse Apple Store zijn ze in ieder geval niet te vinden. Gelukkig zijn er nog genoeg andere opties.

Lees meer: ➔ iPhone XR now in stores, but official Apple cases nowhere to be seen

Tim Cook’s Europese tour

Na zijn optreden bij het Europees Parlement is Tim Cook verder gegaan met zijn toernee door Europa. In Spanje maakte Apple’s CEO reclame voor de HomePod, die in dat land nu eindelijk ook in de schappen ligt. Daarna reisde de topman van de iPhone maker door naar Milaan voor de introductie van de iPhone Xʀ.

Lees meer: ➔ Cook continues European tour with stop in Spain to promote HomePod launch
Lees meer: ➔ iPhone XR released today: See Tim Cook’s Apple Store tour

Qualcomm zegt dat Apple 7 miljard aan royalty’s achterligt

De ruzie tussen Apple en Qualcomm gaat maar door. De maker van chips voor mobiele communicatie zegt nu in een rechtszaak dat Apple nog 7 miljard dollar moet betalen aan patent royalty’s. Qualcomm stelt dat deze van toepassing zijn op onderdelen die het bedrijf jarenlang produceerde voor de iPhone.

Lees meer: ➔ Qualcomm says Apple $7 billion behind in royalty payments

iPhone Xʀ heeft mooi scherm en goede speakers

Nu de iPhone Xʀ eindelijk in de winkels ligt, wordt er door diverse sites natuurlijk flink getest met het toestel om lezers een goede review te geven. T3 heeft het in zijn tweede review van Apple’s nieuwste smartphone over het scherm en de speakers. Beiden blijken van uitzonderlijk goede kwaliteit.

Lees meer: ➔ Apple iPhone XR review day two: a seriously good screen and speakers

Microsoft nu ‘bedrijf met de hoogste waarde’ nummer twee

Apple was in augustus meer dan 1 biljoen dollar waard. De wedren voor de tweede plaats ging in alle hevigheid door tussen Amazon en Microsoft. De laatste is nu van plaats drie naar de plek achter Apple opgeschoven. Met een marktwaarde van 823 miljard dollar is Mcrosoft nu de tweede plek waard. Amazon moest die plek afgeven na een matig kwartaalrapport. Dat kostte de winkelketen een slordige 65 miljard dollar en is nu 808 miljard dollar waard.

Lees meer: ➔ Microsoft dethrones Amazon, becomes second most valuable U.S. company

Nieuwe smart speakers van Huawei zien er wel heel erg bekend uit

De slimme speakers van het Chinese Huawei zien er zéér bekend uit. Qua vormgeving lijkt het bedrijf met zijn schaamteloze kopie van de HomePod zichzelf op een gemakkelijker manier een marktaandeel te willen verschaffen.

Lees meer: ➔ Huawei’s new AI speaker sure looks familiar

Apple werkt aan manier om iPhone beter te bedienen in de regen

Apple lijkt, als we de patent-aanvragen mogen geloven, te werken aan een manier om iPhones beter bedienbaar te maken in de regen. Nu zorgen regendruppels nog wel eens voor ‘valse aanrakingen’ en is een nat scherm niet goed te bedienen. Met dit patent zou dat verleden tijd moeten worden bij toekomstige iPhones.

Lees meer: ➔ Apple is working on an iPhone that works better in the rain

Pokémon Go gaat Apple Health gebruiken

Onder de naam Adventure Sync gaat Niantec, de maker van Pokémon Go, gegevens van Apple Health en Google Fit integreren in het spel. Het bedrijf wil spelers zo extra punten kunnen geven aan de hand van in de ‘echte wereld’ afgelegde afstanden om snoep te verdienen en eieren uit te broeden.

Lees meer: ➔ Pokemon Go will soon use Apple Health and Google Fit data to hatch eggs and earn candy

Telegram terug op Apple Watch

Chat-app Telegram is terug op de Apple Watch. Nadat de Watch app stilletjes was verdwenen met de introductie van versie 5 van de desktop client, heeft de ontwikkelaar nu een update uitgebracht. Naast de befaamde lijst met verbeteringen en bugfixes, blijkt de Watch app nu ook terug van weggeweest.

Lees meer: ➔ Telegram Apple Watch support returns with iOS update

Google volgt Apple: films worden 4K en lager geprijsd

In navolging van Apple gaat Google ook zijn content geleidelijk vervangen door films op 4K resolutie. Ook de prijzen gaan naar beneden. Kostte een HD film voorheen nog 30 dollar, nu wordt dat maximaal 19,99 dollar.

Lees meer: ➔ Google Follows in Apple’s Footsteps With Free 4K Movie Upgrades and Cheaper Prices of $20 and Under

Jaguar Land Rover biedt nu ook Apple CarPlay

De lijst aan automerken, die Apple CarPlay aanbieden in hun nieuwe auto’s wordt steeds langer. Ook het Jaguar Land Rover concern stelt het cockpit systeem nu beschikbaar in zijn nieuwe modellen. Zo wordt het cruisen over de snelweg of ploegen door zwaar terrein nóg leuker.

Lees meer: ➔ Jaguar Land Rover finally adds Apple CarPlay, Android Auto support

Peloton: Apple’s visie op elektrisch rijden?

Als het volgens de patentaanvragen van Apple gaat, wil het bedrijf uit Cupertino elektrische auto’s met elkaar verbinden, zoals nu een auto en caravan. Zo moet de energie verdeeld worden om de efficiëntie te verhogen

Lees meer: ➔ Apple files patent for autonomous vehicle caravan features like sharing battery systems while driving

Versace’s knipoog naar het verleden met Apple-achtige sneakers

Op Instagram verscheen een opmerkelijk bericht van Versace. Het merk, dat ook sneakers ontwerpt, toonde een witte sneaker met een regenboog-logo op de zijkant, die verdacht veel lijkt op de Apple Sneakers uit de jaren ’90…

Lees meer: ➔ Versace Teases Apple-Inspired Sneakers Based on the Retro 1990s Design

Nieuwe iPad Pro 2018 komt mogelijk met aangepast processor

We hebben de features van de nieuwe iPad Pro hier al op OMT vermeld. Toch lijkt er nog een extraatje te zijn. Mogelijk wordt de nieuwe iPad namelijk van een nieuwere, aangepaste versie van de A12 Bionic processor voorzien. Of dit zo is en of dit ook tot betere prestaties zal leiden, is nog niet door Apple bevestigd. Hiervoor zullen we het komende Apple Event moeten afwachten.

Lees meer: ➔ Apple’s 2018 iPad Pro Could Feature A Custom GPU

Apple TV Event app update in aanloop naar Apple Event

Heb je een Apple TV 4 of 5? Dan kun je zien dat Apple de Event app een update heeft gegeven in aanloop naar het Apple Event van 30 oktober. Ook het speciaal voor dit Event gekozen artwork, dat ook op de uitnodigingen is gebruikt, wordt getoond. De app zal ook plaats bieden aan een live-stream van het komende Apple Event.

Lees meer: ➔ Apple Updates Events App for Apple TV Ahead of October 30th Keynote

Samsung gaat ‘Apple feature’ toepassen waar het jaren de spot mee heeft gedreven

Samsung drijft in advertenties al jarenlang de spot met features, die Apple in zijn iPhones stopt. In zijn laatste poging het bedrijf uit Cupertino belachelijk te maken en een Samsung telefoon als cool alternatief neer te zetten, dreef het de spot met het weglaten van de 3,5 mm koptelefoon uitgang. Wat schetst onze verbazing? Jawel: Samsung gaat bij zijn komende telefoons ook de koptelefoon-uitgang weglaten. Tijd voor een leuke tegen-advertentiecampagne van Apple?

Lees meer: ➔ Yup, Samsung might copy the iPhone feature it’s been mocking for years

Apple Watch gebruikt als registratie-apparaat bij noodgeval

Ditmaal geen verhaal hoe de Apple Watch iemands leven heeft gered. Het laat zien hoe betrouwbaar de Watch is geworden in het opnemen en weergeven van medische data. In dit geval bleek de Apple Watch een goed stuk gereedschap bij een noodgeval. De hartslag kon tijdens het transport van de patiënt worden opgenomen en getoond worden aan de behandelend arts bij aankomst in het ziekenhuis.

Lees meer: ➔ Quick-thinking Apple intern uses Apple Watch as logging tool during in-flight emergency

Reageer op artikel:
Kort nieuws
Sluiten