Advertorial
Advertorial Gesponsord 16 oktober 2018

iPhone XS Max vs. Galaxy Note 9: wie heeft de beste accu?

Eén van de belangrijkste eigenschappen van een moderne smartphone is de accuduur. Apple heeft met de iPhone XS Max naar eigen zeggen de iPhone met de grootste accu ooit afgeleverd, maar Samsung gaat daar glansrijk overheen. De Galaxy Note 9 heeft namelijk een van maar liefst 4000 mAh, terwijl de iPhone XS Max het met 3174 mAh moet doen.

Natuurlijk is de capaciteit maar een cijfer en speelt er veel meer dan alleen de grootte van de accu. Op papier staat Samsung door de capaciteit 1-0 voor. Maar vertaalt een grotere accu zich ook in een langere accuduur? Er zijn immers best wat verschillen tussen Android en iOS die invloed kunnen hebben. Tijd voor een shoot-out met tests in de praktijk!

Browsen op het web: Note 9 wint

In de eerste test hebben we op Wi-Fi een set van 50 webpagina’s doorlopend laten vernieuwen. Dit geeft een realistisch beeld van de prestaties van de toestellen. We hebben de browser gebruikt die bij de toestellen geleverd werd en geen ad-blockers aangezet. Het scherm is met een felheidsmeter afgesteld op 300 nits.

De grote accu van de Note 9 zorgt hier duidelijk voor de winst. Het toestel van Samsung hield het ruim 11 uur vol in onze browsertest. De iPhone XS Max was binnen 9 uur en 22 minuten leeg. Met de Galaxy Note 9 kun je dus langer surfen zonder je zorgen te maken over opladen.

Galaxy Note 9 browse
Klik/tap voor groter.

Video afspelen: Note 9 ver voor

Met alle streamingdiensten en download opties is het steeds gewoner om video op je telefoon te kijken. Een moderne smartphone houdt het langer uit dan jij. Zowel de iPhone XS Max, als Galaxy Note 9 stellen niet teleur. Ze lenen zich wel voor een partijtje bingen. Maar, de Note 9 zorgt hier voor een enorme verrassing. Hoewel de accu van de Note 9 niet twee keer zo groot is, blaast het toestel de iPhone wel weg met een accuduur die bijna twee keer zo lang is. 22 uur en 15 minuten, tegen 11 uur en 54 minuten op de iPhone.

Gaming met Fortnite

Met hun grote schermen, lenen de iPhone XS Max en Galaxy Note 9 zich ook prima voor gaming. Wij hebben de accuduur getest met een van de populairste games van dit moment. Alle twee de toestellen werden volledig opgeladen, de helderheid om 300 nits afgesteld en een stagiair kreeg de nobele opdracht: speel Fortnite tot de accu leeg is. Bij de iPhone XS was het redelijk snel uit met de pret, namelijk na 3 uur en 10 minuten. De Galaxy Note 9 zorgde voor aanzienlijk meer gaming-plezier, tot grote vreugde van onze stagiair maar liefst 5 uur en 37 minuten.

fortnite 002
Klik/tap voor groter.

Reageer op artikel:
iPhone XS Max vs. Galaxy Note 9: wie heeft de beste accu?
Sluiten