Pre-order: iPhone XR nu bij Apple te bestellen

Door: Raymon Mens - 8 reacties

Apple heeft de Nederlandse en Belgische pre-orders voor de 6,1-inch iPhone XR geopend. Officieel is bestellen vanaf 09:01 uur mogelijk, maar Apple’s website was enkele minuten later online. De nieuwe iPhone is direct via de Online Apple Store te bestellen. Kom je er niet door? Blijf refreshen, of probeer de Apple Store app.

De iPhone XR is verkrijgbaar in maar liest zes kleuren. Je kunt kiezen uit (PRODUCT)RED, geel, wit, koraal, blauw en natuurlijk klassiek zwart. Wie er snel bij is, krijgt zijn iPhone op vrijdag 26 oktober geleverd. Dan zijn de toestellen ook in de Apple Store en winkels van (premium) resellers te bewonderen.

iPhone XR: prijzen en capaciteit

De iPhone XR is een van de drie officiële opvolgers van de iPhone X. De iPhone XS en iPhone XS Max waren al sinds 14 september verkrijgbaar, maar zijn prijziger. Ondanks zijn 6,1-inch scherm, is de iPhone XR fysiek niet groter dan de iPhone 8 Plus met 5,5-inch scherm. Aan de binnenkant is een nieuwe camera met portretmodus en Smart HDR te vinden. De XR is bovendien sneller door een nieuwe A12 Fusion-chip. Face ID is verbeterd en er is voor het eerst dual-sim, een combinatie van een gewone simkaart en een e-sim.

iPhone XR kleuren
Klik/tap voor groter.

iPhone XR of iPhone XS kopen?

De iPhone XR heeft een lagere prijs en biedt bijna al het goede van de iPhone XS. Zo is er Face ID en werkt het toestel ook op Apple’s nieuwste, snelle A12-chip. Het belangrijkste verschil is dat de XR een 6,1-inch LCD-scherm in plaats van OLED-scherm heeft. Ook is er maar één camera, dus is de portretmodus softwarematig en is er geen optische zoom.

→ Lees in ons uitgebreide artikel meer over de verschillen tussen de iPhone XS en iPhone XR.

→ De iPhone XR heeft in tegenstelling tot de iPhone XS geen 3D Touch, maar Haptic Touch. Dat is eigenlijk maar een marketingnaam om een vrij lege functie. In deze FAQ gaan we er uitgebreid op in.

iPhone XR geel en zwart
Klik/tap voor groter.

Bestelling ophalen of laten versturen

Apple biedt de mogelijkheid om je bestelling te versturen of op te halen in één van de Apple Stores in Amsterdam, Den Haag, Haarlem of Brussel. Bij het bestellen kun je een tijdstip kiezen dat je schikt en Apple zorgt ervoor dat je bestelde iPhone op dat moment klaarligt. Je dient echt op dat tijdstip aanwezig te zijn, anders wordt je toestel opnieuw vrijgegeven.

apple store new
Klik/tap voor groter.

Welke kleur en capaciteit heb jij besteld? Laat het weten in een reactie op dit artikel!

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  leovanh

  Traditioneel zwart, 64gb heb niet meer nodig omdat ik alles in the cloud heb.

 • Profielfoto
  BigDog

  Zwart, 64gb, voor mijn vader, zijn 4s doet t nu echt niet meer

 • Profielfoto
  mrmilo

  Om 9:15 besteld ter vervanging van 2x iPhone6:

  1x (PRODUCT)RED, 128Gb
  1x zwart, 128Gb

  Leverdatum 26 oktober. Geen problemen gehad met de site.

  Zou het dan toch niet zo storm loopt als verwacht?

 • Profielfoto
  Melle

  Apple heeft het wel straf gefixed dat we nu zeggen en denken dat we nu goedkoop een 64Gb model van 860 euro kunnen kopen. Machtig hoe ze toch telkens slagen om gigantische marges te creëren.

 • Profielfoto
  Stebo85

  Ik twijfel nog!

 • Profielfoto
  brabant

  Zoals vanaf mijn eerste: Wit 64Gb. Voor mij meer dan genoeg opslag.

  Hoesjes via Aliexpress voor 4 euro en we kunnen er wel twee jaar tegenaan.

 • Profielfoto
  Maccrackie

  Blauw, 128 Gb. Besteld om 11.30 uur. Wordt vrijdag 26/10 geleverd.

 • Profielfoto
  bunqueejump

  ik heb 2 dagen geleden gewoon mijn abonnement verlengd via tele2 en heb mijn blauwe Xr 128gb morgen al binnen als het goed is. via gsmweb en belsimpel zal dat 8 weken duren en minder voordelig waaronder verzendkosten etc. Bij Tele2 rechtstreeks was ik €1,- goedkoper per maand uit en dan ook nog eens 128gb i.p.v. 64gb.