iOS 12: Philips Hue-app ondersteunt nu Siri Shortcuts

Door: Raymon Mens - 0 reacties

Goed nieuws voor bezitters van Philips Hue-lampen die iOS 12 geïnstalleerd hebben. De Philips Hue-app heeft nu ondersteuning voor Siri Shortcuts. Natuurlijk kon je door HomeKit de lampen al met Siri bedienen, maar nu zijn hele nieuwe dingen mogelijk en gaat Siri je suggesties geven voor acties en scenes.

Siri Shortcuts bestaan uit twee delen en Philips Hue ondersteunt ze alle twee. Allereerst is er het proactieve deel. Daarbij verschijnen automatisch suggesties voor het licht die op jouw gedrag gebaseerd zijn op je lock-scherm. Aan de andere kant kunnen je Hue-lampen nu onderdeel zijn van de Siri-commando’s die je zelf met Siri Shortcuts kunt bouwen.

Automatische suggesties via Siri Shortcuts

De eerste functie zal niet direct zichtbaar zijn, want het duurt even voordat je voorkeuren in kaart zijn gebracht. Wanneer het wel gaat werken, is het ongelofelijk handig. Stel dat je iedere avond rond 21:00 uur de scene “Relax” in de woonkamer inschakelt via de Hue-app, dan zal Siri die gewoonte gaan herkennen en je om 21:00 uur aanbieden om de scene met één tap vanaf je iPhone in te schakelen. Ben je een avond niet thuis? Dan zal de suggestie niet verschijnen. Zo slim is Siri inmiddels.

Philips Hue Siri Shortcuts

Philips Hue aan eigen commando’s koppelen

Een van de leuke dingen aan Siri Shortcuts is dat je er eigen Siri commando’s mee kunt bouwen. Je kunt simpele commando’s maken die één actie binnen de Philips Hue-app uitvoeren. Dit doe je door naar InstellingenSiri en ZoekenAlle opdrachten te gaan. Daar zie je vervolgens een lijst van dingen die je vaak in de Philips Hue-app doet. Vervolgens kun je er zelf een spraakopdracht aan koppelen.

Philips Hue Siri Shortcuts 002
Klik/tap voor groter.

Mag het iets geavanceerder? Je kunt je Hue-lampen ook onderdeel maken van een complete Siri-opdracht die je met de Opdrachten-app maakt. Daarmee kun je acties uit verschillende apps aan één opdracht koppelen. Zo kun je bijvoorbeeld een Siri Shortcut genaamd “Eten” maken die een bepaalde Hue-scene activeert, een playlist op Apple Music start en de kinderen die boven zijn een iMessage stuurt dat ze naar beneden moeten komen. De mogelijkheden zijn eindeloos. (Zie ook → Siri Shortcuts-app beschikbaar: krachtige automatisering voor iedereen)

Philips Hue Shortcuts 003
Klik/tap voor groter.

Reacties

0 reacties