iOS 12.1 brengt 70 nieuwe emoji naar iPhone en iPad

Door: Raymon Mens - 12 reacties

Apple kondigde eerder dit jaar aan dat er 70 nieuwe emoji naar de iPhone en iPad kwamen, maar ze zaten niet in iOS 12. Het wachten is echter bijna voorbij, want in de nieuwste betaversie van iOS 12.1 zitten ze wel. Natuurlijk komen ze ook naar je Apple Watch en Mac komen als onderdeel van watchOS 5.1 en macOS Mojave 10.14.1.

De nieuwe karakters zijn gebaseerd op de unicode 11-standaard, dus ze zouden straks ook op Android-apparaten en Windows-computers zichtbaar moeten zijn. Genoeg technische details. Het is tijd om een eerste blik op de nieuwe emoji te werpen, want daar ben je waarschijnlijk voor naar dit artikel gekomen.

70 nieuwe personages en objecten in iOS 12.1

Er zijn ongeveer 70 nieuwe personages en objecten. We zien nieuwe variaties op de klassieke smiley. Zo is er een bevroren emoji, een met droevige ogen, een ander met kleine harten en een met een feestmuts.

iOS 12.1 emoji 001
Klik/tap voor groter.

Ook op het menu: een superheld (man én vrouw) het oneindigheid symbool, een vreemd en griezelig oog Nazar-amulet, een pauw, een kangoeroe, een kreeft (levend) en een cupcake.

iOS 12.1 emoji 002
Klik/tap voor groter.

Ook roodharige en kale emoji

Apple zal ook een nog grotere diversiteit brengen door rood haar, krullend haar en kale hoofden te introduceren. Die kunnen worden gecombineerd met alle huidskleuren. Hopelijk heeft Apple een manier gevonden om deze nieuwe personages en objecten gemakkelijk te selecteren. Het worden er immers wel erg veel.

iOS 12.1 emoji 004
Klik/tap voor groter.

De nieuwe karakters verschijnen in iOS 12.1. Dat komt naar verwachting eind oktober uit. Samen met watchOS 5.1 voor Apple Watch en macOS Mojave 10.14.1. Dan zien we ook de livegang van een functie die vertraging heeft opgelopen, namelijk FaceTime voor groepen. (Zie → Goed nieuws: FaceTime voor groepen komt in iOS 12.1)

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Reinier666

  Wat een aandacht weer aan die kut emojies.

  lekker belangrijk.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Ginger dochter helemaal happy

 • Profielfoto
  MrBelloNLD

  Zat er ook echt op te wachten… *not* doe het wel met de ouderwetsche;-)

 • Profielfoto
  MrBelloNLD

  ; – ) bedoel ik dus zelfs hier wordt ie omgezet pfff

 • Profielfoto
  iDeMi

  Innovatie ten top. De enorme aandacht aan de emoji’s in dit artikel geeft wel aan dat de schrijver het hier mee eens is.

 • Profielfoto
  nieuwsgroepen

  Laat ze eens een foutvrij product maken ipv die stomme plaatjes.

 • Profielfoto
  Yosemite

  Leuk, al die nieuwe emojis. ????????⌚️?

 • Profielfoto
  Frans

  Lijkt me nu duidelijk in welke doelgroepen Apple toekomst voor hun producten ziet: kleuters en analfabeten.  ; – )

 • Profielfoto
  Shmoo

  Is het weer zover?

   

  Jullie begrijpen toch zeker wel dat Apple die emoji’s niet zelf bedenkt he? Apple maakt alleen eigen varianten op nieuwe emoji’s die worden toegevoegd aan de Unicode -standaard. Dit zijn overigens DESIGNERS die dat werk uitvoeren, ze kunnen niet eens programmeren dus er gaat geen ‘talent’ verloren. Apple kan de designers ook op straat zetten, ze hoeven dit niet perse bij te houden, het is geen verplichting, maar als ze het niet doen dan is de kans wel groot dat in de toekomst ooit [ ] tussen je testen staat omdat jouw devices X Unicode nog niet kent.

   

  Trouwens een zeer getalenteerde designer die voorheen bij Apple een aantal emoji’s heeft gemaakt is best een lekker ding, dus ik zou jullie gemak maar een beetje houden anders is het later zo lullig als ze je kansloos op het station laat staan en niet komt opdagen!

   

 • Profielfoto
  SvS

  ???

 • Profielfoto
  SteveSnobs

  Wat een debiele opmerkingen weer allemaal. Neem nog een slok azijn heren en ga lekker met je galaxy op de bank zitten

 • Profielfoto
  puccini

  Ik hoop dat je die emoji rotzooi uit je systeem kan sodemieteren !

  Zijn er nou echt geen belangrijkere dingen te bedenken nodig zijn ?