Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 oktober 2018
Leestijd: 1 minuut

iOS 12.1 brengt 70 nieuwe emoji naar iPhone en iPad

Apple kondigde eerder dit jaar aan dat er 70 nieuwe emoji naar de iPhone en iPad kwamen, maar ze zaten niet in iOS 12. Het wachten is echter bijna voorbij, want in de nieuwste betaversie van iOS 12.1 zitten ze wel. Natuurlijk komen ze ook naar je Apple Watch en Mac komen als onderdeel van watchOS 5.1 en macOS Mojave 10.14.1.

De nieuwe karakters zijn gebaseerd op de unicode 11-standaard, dus ze zouden straks ook op Android-apparaten en Windows-computers zichtbaar moeten zijn. Genoeg technische details. Het is tijd om een eerste blik op de nieuwe emoji te werpen, want daar ben je waarschijnlijk voor naar dit artikel gekomen.

70 nieuwe personages en objecten in iOS 12.1

Er zijn ongeveer 70 nieuwe personages en objecten. We zien nieuwe variaties op de klassieke smiley. Zo is er een bevroren emoji, een met droevige ogen, een ander met kleine harten en een met een feestmuts.

Klik/tap voor groter.

Ook op het menu: een superheld (man én vrouw) het oneindigheid symbool, een vreemd en griezelig oog Nazar-amulet, een pauw, een kangoeroe, een kreeft (levend) en een cupcake.

Klik/tap voor groter.

Ook roodharige en kale emoji

Apple zal ook een nog grotere diversiteit brengen door rood haar, krullend haar en kale hoofden te introduceren. Die kunnen worden gecombineerd met alle huidskleuren. Hopelijk heeft Apple een manier gevonden om deze nieuwe personages en objecten gemakkelijk te selecteren. Het worden er immers wel erg veel.

Klik/tap voor groter.

De nieuwe karakters verschijnen in iOS 12.1. Dat komt naar verwachting eind oktober uit. Samen met watchOS 5.1 voor Apple Watch en macOS Mojave 10.14.1. Dan zien we ook de livegang van een functie die vertraging heeft opgelopen, namelijk FaceTime voor groepen. (Zie → Goed nieuws: FaceTime voor groepen komt in iOS 12.1)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 12.1 brengt 70 nieuwe emoji naar iPhone en iPad
Sluiten