Noah Korevaar
Noah Korevaar Nieuws 12 oktober 2018
Leestijd: 1 minuut

Adoptie iOS 12 bereikt sneller mijlpaal dan iOS 11

Afgelopen weekend kwam het nieuws naar buiten dat iOS 12 de 50 procent adoptie zou hebben gepasseerd. Nu heeft Apple de officiële cijfers naar buiten gebracht, gebaseerd op bezoeken aan de App Store. 

50 procent van iPhones en iPads draait op iOS 12

Volgens Apple draait 53 procent van alle apparaten die in de afgelopen vier jaar zijn gelanceerd al op iOS 12. Wanneer je kijkt naar alle apparaten die iOS 12 ondersteunen, staat de teller op exact 50 procent.

Dit is de eerste keer dat de fabrikant specifiek naar een tijdsspanne kijkt van vier jaar. Dan worden dus enkel de toestellen meegeteld die tussen september 2014 en nu zijn gelanceerd. Oftewel, vanaf de iPhone 6. Als je naar de afgelopen vijf jaar zou kijken, dan zou de iPhone 5c ook meegenomen moeten worden. Dat toestel komt niet meer in aanmerking voor iOS 12, en zou dus de percentages omlaag trekken.

Apple iOS 12 adoptie
Klik/tap voor groter

Niet iedereen update echter meteen naar de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem. Op 10 oktober draaide 7 procent van alle apparaten uit de afgelopen vier jaar op iOS 10 of ouder.

Als je kijkt naar alle actieve toestellen, dan staat die teller op 11 procent. Dan worden dus ook de iPhones en iPads meegeteld die niet meer in aanmerking komen voor iOS 11 of nieuwer.

Al met al zijn het uitstekende resultaten, zeker in vergelijking met de concurrentie. Toch kwam de adoptie de eerste paar dagen langzamer op gang dan bij iOS 11 het geval was.

Apple iOS 12 adoptie
Klik/tap voor groter

Die achterstand is echter meer dan goed gemaakt in de tussentijd. iOS 12 zat boven de 50 procent op 10 oktober, terwijl iOS 11 tot 8 november nodig had om die mijlpaal te bereiken.

Ondertussen is het alweer bijna tijd voor iOS 12.1, een update die onder andere de functionaliteit van FaceTime uitbreidt en 70 nieuwe emoji toevoegt.

 

Bron: Apple

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Adoptie iOS 12 bereikt sneller mijlpaal dan iOS 11
Sluiten