Adoptie iOS 12 bereikt sneller mijlpaal dan iOS 11

Door: Noah Korevaar - 9 reacties
iOS 12 iPhone 5s iPhone 6

Afgelopen weekend kwam het nieuws naar buiten dat iOS 12 de 50 procent adoptie zou hebben gepasseerd. Nu heeft Apple de officiële cijfers naar buiten gebracht, gebaseerd op bezoeken aan de App Store. 

50 procent van iPhones en iPads draait op iOS 12

Volgens Apple draait 53 procent van alle apparaten die in de afgelopen vier jaar zijn gelanceerd al op iOS 12. Wanneer je kijkt naar alle apparaten die iOS 12 ondersteunen, staat de teller op exact 50 procent.

Dit is de eerste keer dat de fabrikant specifiek naar een tijdsspanne kijkt van vier jaar. Dan worden dus enkel de toestellen meegeteld die tussen september 2014 en nu zijn gelanceerd. Oftewel, vanaf de iPhone 6. Als je naar de afgelopen vijf jaar zou kijken, dan zou de iPhone 5c ook meegenomen moeten worden. Dat toestel komt niet meer in aanmerking voor iOS 12, en zou dus de percentages omlaag trekken.

Apple iOS 12 adoptie
Klik/tap voor groter

Niet iedereen update echter meteen naar de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem. Op 10 oktober draaide 7 procent van alle apparaten uit de afgelopen vier jaar op iOS 10 of ouder.

Als je kijkt naar alle actieve toestellen, dan staat die teller op 11 procent. Dan worden dus ook de iPhones en iPads meegeteld die niet meer in aanmerking komen voor iOS 11 of nieuwer.

Al met al zijn het uitstekende resultaten, zeker in vergelijking met de concurrentie. Toch kwam de adoptie de eerste paar dagen langzamer op gang dan bij iOS 11 het geval was.

Apple iOS 12 adoptie
Klik/tap voor groter

Die achterstand is echter meer dan goed gemaakt in de tussentijd. iOS 12 zat boven de 50 procent op 10 oktober, terwijl iOS 11 tot 8 november nodig had om die mijlpaal te bereiken.

Ondertussen is het alweer bijna tijd voor iOS 12.1, een update die onder andere de functionaliteit van FaceTime uitbreidt en 70 nieuwe emoji toevoegt.

 

Bron: Apple

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  utah62

  Wat adviseren jullie? Nog wachten op 12.1?

 • Profielfoto
  rkuipersgrunn

  Ik zou wachten op 13.0. Maar als die uitkomt op 14.0.. enz;)

 • Profielfoto
  Q-collective

  utah62 op 12 oktober 2018 14:42
  Wat adviseren jullie? Nog wachten op 12.1?

  Updaten. Het is een prima versie.

 • Profielfoto
  tuuur

  De beste update in jaren, mijn iPad air draait weer een stuk beter met iOS 12 ??

 • Profielfoto
  utah62

  Maar ik lees dat de accu  snel leeg loopt?

 • Profielfoto
  Reinier J

  Je leest alleen t gezeur van de klagers. Bij wie een update wel goed gaat, de meeste, zal minder snel op internet reageren. Hier draait iOS 12 iig prima op een s5, X iPad air 2 en iPad 2017, geen accu issues. Dus gewoon updaten, en mocht er toch wat zijn, dan fixen ze t wel met een update:D

 • Profielfoto
  koen

  Broeva! Haro!

 • Profielfoto
  Betatester

  iOS12 is een van de beste updates.
  Alleen heb ik wel last van een batterij probleem.

 • Profielfoto
  Night

  Ik ervaar ook vreemde zaken m.b.t. de batterij. Dat varieert van heel lang op 100% blijven en dan in zeer korte tijd naar een miniaal percentage te gaan tot het sneller leegraken dan voorheen.

  Toch is het niet zo gek dat deze versie van iOS zo’n hoog percentage ‘early adopters’ heeft gezien het dramatisch aantal problemen in iOS 11.