Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 23 oktober 2018

iOS 12.1 verbetert selfie-camera iPhone XS en iPhone XR

Er is de afgelopen tijd nogal wat gedoe geweest over de selfie-camera van de iPhone XS (en straks ook iPhone XR). De nieuwe smartphones van Apple zouden een zogenaamd ‘beauty filter’ toepassen om je er mooier uit te laten zien. De term Beauty Gate was geboren, maar gelukkig gaat Apple het binnenkort met iOS 12.1 oplossen.

Een woordvoerder van het bedrijf bevestigt tegenover The Verge dat er in iOS 12.1 aanpassingen worden gedaan die zorgen dat selfies er weer natuurlijk uitzien. Het was nooit Apple’s bedoeling om een ‘beauty filter’ dat voor een strakke huid zorgt te implementeren. Het was gewoon een foutje.

Fout Smart HDR iPhone XS en iPhone XR

Volgens Apple is er een foutje geslopen in de nieuwe Smart HDR-functie van de iPhone XS en iPhone XR. Deze functie combineert bij het maken van een foto snel het beste van negen shots tot één foto. Smart HDR koos echter het verkeerde basisshot, namelijk dat met een lange sluitertijd. De camera aan de voorkant van de iPhone heeft geen optische beeldstabilisatie en dat leidde tot een bewogen foto als basisframe.

Het gevolg was dat het algoritme vaak met een ietwat bewogen foto moest werken. Daardoor gingen details die wel in shots met lage sluitertijd zaten verloren. Dit detailverlies was goed te zien op bijvoorbeeld een huid. Die zag er egaler uit, waardoor het idee van een ‘beauty filter’ ontstond.

iPhone XS selfie
iPhone X aan de linkerkant, iPhone XS aan de rechterkant – Klik/tap voor groter.

iOS 12.1 eind oktober verwacht

iOS 12.1 komt waarschijnlijk eind oktober of begin november uit. Naast de verbetering aan de selfie-camera, brengt de volgende update ook ondersteuning voor dual-sim en FaceTime voor groepen. De liefhebbers van emoji zitten helemaal goed, want er komen 70 nieuwe emoji naar iPhone en iPad.  (Zie ook → iOS 12.1 komt eraan: 5 verbeteringen om naar uit te kijken)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 12.1 verbetert selfie-camera iPhone XS en iPhone XR
Sluiten