iOS 12.1 lost bug die opladen iPhone verhinderde op

Apple rmens 3 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Een aantal iPhone-bezitters kampt met een vervelend probleem. Sinds de update naar iOS 12 weigeren sommige toestellen consistent op te laden. Het opladen begint niet als de kabel aangesloten wordt, maar pas wanneer het scherm ingeschakeld wordt. Gelukkig lijkt een oplossing nabij. Die zit namelijk in iOS 12.1

De nieuwe iOS-versie is op moment van schrijven in bètafase, maar Apple bevestigt dat de laadproblemen worden opgelost. We hadden eigenlijk een snelle iOS 12.0.1 update verwacht, maar blijkbaar heeft Apple gekozen om de eerste bugs in iOS 12.1 aan te pakken.

iPhone laden? Dubbelchecken!

Dat wil wel zeggen dat het ongemak dat deze bug bij het opladen brengt helaas nog wel even blijft spelen. Als we het normale traject volgen, kun je de volgende iOS-update pas eind oktober verwachten. Tot die tijd is het dus zaak goed op te letten wanneer je iPhone op de lader wordt aangesloten. Dat de kabel in het toestel zit is immers geen garantie dat het opladen ook daadwerkelijk start.

Klik/tap voor groter.

Alleen wanneer je het bekende ‘ploink’ geluid hoort, of op het scherm een visuele bevestiging van het laden ziet, wordt je iPhone daadwerkelijk geladen. De afgelopen tijd werden veel gebruikers onaangenaam verrast door de bug. Zo liet een aantal OMT-lezers weten wakker te zijn geworden met een lege iPhone, terwijl de lader de vorige avond wel aangesloten was. Het probleem doet zich bij allerlei iPhones voor, niet alleen bij de nieuwste modellen. Draadloos laden lijkt echter wel altijd goed te gaan.

iOS 12.1 eind oktober verwacht

Als Apple zijn gebruikelijke schema volgt, komt iOS 12.1 eind oktober uit. Het belooft een nuttige en leuke update te worden. Naast bugfixes zijn namelijk ook 70 nieuwe emoji aanwezig en activeert Apple eindelijk FaceTime voor groepen. (Zie ook ➝ iOS 12.1 brengt 70 nieuwe emoji naar iPhone en iPad)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen