iOS 12.0.1 uit: lost problemen iPhone en iPad op

Door: Raymon Mens - 9 reacties
Afbeelding: OMT/Marijn van der Werf

Tegen alle verwachtingen in heeft Apple toch iOS 12.0.1 uitgebracht. Het is de eerste, kleine update die precies 21 dagen na de release van iOS 12.0 komt. In de eerste update voor iOS 12 worden een aantal problemen met de iPhone en iPad opgelost. Je kunt de update zoals altijd installeren via het menu InstellingenAlgemeenSoftware-update. Hier is een overzicht van problemen met de iPhone en iPad die worden opgelost.

Probleem opladen iPhone opgelost

iOS 12.0.1 lost een bug op die ervoor zorgt dat sommige iPhone-toestellen weigeren op te laden. Het opladen begint niet als de kabel aangesloten wordt, maar pas als het scherm ingeschakeld wordt. Dit was een vervelende verrassing voor een boel bezitters van een iPhone die hun toestel in de nacht aan de lader hadden gelegd, en wakker werden met een lege iPhone. Gelukkig is het nu opgelost. Volgens Apple trof dit probleem alleen de iPhone Xs, maar wij hebben van lezers ook klachten over oudere toestellen gehoord.

Wi-Fi verbinding iPhone Xs weer stabiel

Nieuwe iPhone-modellen kampen vaak met kinderziektes. Bij de iPhone Xs was een van de klachten dat soms verbinding werd gemaakt met een WiFi-netwerk van 2,4 GHz in plaats van 5 GHz. Daardoor was de verbinding merkbaar trager. In iOS 12.0.1 wordt nu altijd de 5GHz-variant gekozen, als zowel 2,4- als 5GHz onder dezelfde netwerknaam beschikbaar zijn.

iPad-toestenbord weer zoals vertrouwd

In iOS 12.0 werd de positie van de ‘.?123’-toets op het iPad-toetsenbord verplaatst. Dat vonden een boel iPad-gebruikers maar lastig om aan te wennen. Apple blijkt naar klachten te luisteren en heeft de oude positie hersteld.

Bug met video-ondertiteling opgelost

Miste je bij het kijken van video ineens ondertiteling in bepaalde apps? Het was een fout in iOS 12.0. In iOS 12.0.1 wordt het probleem waarbij er in sommige video-apps geen ondertiteling werd weergegeven opgelost.

iOS 12.0.1 update
Klik/tap voor groter.

Binnenkort beschikbaar: iOS 12.1

Naast iOS 12.0.1, brengt Apple over een aantal weken ook iOS 12.1 uit. Deze update brengt minder bugfixes, maar wel een aantal interessante functies zoals dual-sim in de iPhone Xs en iPhone Xr, nieuwe emoji en meer. (Zie ook → iOS 12.1 komt eraan: 5 verbeteringen om naar uit te kijken)

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  mhoeve

  De hyperlink in de laatste paragraaf werkt niet.

 • Profielfoto
  Shmoo

  En dan had je zojuist dat mooie SEO artikeltje geschreven over 12.1 ? ?

   

  In iOS 12.0 werd de positie van de ‘.?123’-toets op het iPad-toetsenbord verplaatst.

  Da’s maar goed ook want ik had al bijna een ticket gekocht naar San Francisco om de verantwoordelijke te gaan martelen voor de ogen van hun eigen familie!

   

  Potverdorie zeg, je vraagt je af wat mensen tijdens die beta-programma’s testen… niet normaal gewoon dat zoiets niet opgemerkt wordt, of gerapporteerd als extreem irritant!

   

 • Profielfoto
  Night

  Link fixed.

 • Profielfoto
  Night

  Shmoo op 8 oktober 2018 19:54

  Potverdorie zeg, je vraagt je af wat mensen tijdens die beta-programma’s testen… niet normaal gewoon dat zoiets niet opgemerkt wordt, of gerapporteerd als extreem irritant!

  Dat was geen bug, dat was een “feature” ?

  Eens te meer blijkt dat niet elke verandering een verbetering is.

 • Profielfoto
  csteelooper

  hmmm… Jammer dat je dat soort dingen (positie van ‘functietoetsen’ op [iPad-]keyboard) niet gewoon zelf kunt bepalen. Ik vond de indeling zoals die in 12.0 was namelijk zo gek nog niet. Maar ja, dan zal ik wel de enige geweest zijn, zeker?

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Wel apart voor een iOS versie die focus had op stabiliteit en bug fixes om toch weer zo snel updates uit te moeten brengen

 • Profielfoto
  killerhvo

  “Shmoo: Da’s maar goed ook want ik had al bijna een ticket gekocht naar San Francisco om de verantwoordelijke te gaan martelen voor de ogen van hun eigen familie!

  Potverdorie zeg, je vraagt je af wat mensen tijdens die beta-programma’s testen… niet normaal gewoon dat zoiets niet opgemerkt wordt, of gerapporteerd als extreem irritant!”

  Dit heb ik bij de iPhone X(S) gestures voor de app switcher en control panel op alle iPads. Ik mag hopen dat ze dit ook terugdraaien of me in ieder geval de keuze geven. Volgens mij moeten ze alle apparaten met fysieke homeknop hetzelfde houden qua gestures. Nu is het een verwarrende combo iPhone 7 en iPad Pro 10.5″.

 • Profielfoto
  Gans

  Ik hoop dat ze op de iPhone dan ook meteen fixen dat die twee toetsen omdraaien als je van portrait naar landscape draait. Want dat is namelijk nog irritanter!

 • Profielfoto
  farl4web

  Mooi tussenkopje…
  “iPad-toestenbord weer zoals vertrouwd”
  Dit artikel is zeker niet met een iPad gemaakt? ?