Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 oktober 2018

iOS 12.0.1 uit: lost problemen iPhone en iPad op

Tegen alle verwachtingen in heeft Apple toch iOS 12.0.1 uitgebracht. Het is de eerste, kleine update die precies 21 dagen na de release van iOS 12.0 komt. In de eerste update voor iOS 12 worden een aantal problemen met de iPhone en iPad opgelost. Je kunt de update zoals altijd installeren via het menu InstellingenAlgemeenSoftware-update. Hier is een overzicht van problemen met de iPhone en iPad die worden opgelost.

Probleem opladen iPhone opgelost

iOS 12.0.1 lost een bug op die ervoor zorgt dat sommige iPhone-toestellen weigeren op te laden. Het opladen begint niet als de kabel aangesloten wordt, maar pas als het scherm ingeschakeld wordt. Dit was een vervelende verrassing voor een boel bezitters van een iPhone die hun toestel in de nacht aan de lader hadden gelegd, en wakker werden met een lege iPhone. Gelukkig is het nu opgelost. Volgens Apple trof dit probleem alleen de iPhone Xs, maar wij hebben van lezers ook klachten over oudere toestellen gehoord.

Wi-Fi verbinding iPhone Xs weer stabiel

Nieuwe iPhone-modellen kampen vaak met kinderziektes. Bij de iPhone Xs was een van de klachten dat soms verbinding werd gemaakt met een WiFi-netwerk van 2,4 GHz in plaats van 5 GHz. Daardoor was de verbinding merkbaar trager. In iOS 12.0.1 wordt nu altijd de 5GHz-variant gekozen, als zowel 2,4- als 5GHz onder dezelfde netwerknaam beschikbaar zijn.

iPad-toestenbord weer zoals vertrouwd

In iOS 12.0 werd de positie van de ‘.?123’-toets op het iPad-toetsenbord verplaatst. Dat vonden een boel iPad-gebruikers maar lastig om aan te wennen. Apple blijkt naar klachten te luisteren en heeft de oude positie hersteld.

Bug met video-ondertiteling opgelost

Miste je bij het kijken van video ineens ondertiteling in bepaalde apps? Het was een fout in iOS 12.0. In iOS 12.0.1 wordt het probleem waarbij er in sommige video-apps geen ondertiteling werd weergegeven opgelost.

iOS 12.0.1 update
Klik/tap voor groter.

Binnenkort beschikbaar: iOS 12.1

Naast iOS 12.0.1, brengt Apple over een aantal weken ook iOS 12.1 uit. Deze update brengt minder bugfixes, maar wel een aantal interessante functies zoals dual-sim in de iPhone Xs en iPhone Xr, nieuwe emoji en meer. (Zie ook → iOS 12.1 komt eraan: 5 verbeteringen om naar uit te kijken)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 12.0.1 uit: lost problemen iPhone en iPad op
Sluiten