IBM maakt zijn beheersoftware voor Mac open source

Door: Raymon Mens - 3 reacties

De Mac bloeit in het bedrijfsleven en IBM is een van de belangrijkste aanjagers. Het bedrijf rekende al eens uit dat iedere PC die door een Mac vervangen wordt, ongeveer 400 euro per jaar bespaart. Nu komt IBM met open source-software die het systeembeheerders een stuk makkelijker moet maken.

Onder de naam [email protected] is de software die IBM gebruikt om Mac-computers voor gebruikers klaar te maken vrijgegeven. Het gaat om een zogenaamde ‘enrollment app’ die beheerders kunnen configureren. Als werknemers vervolgens hun desktop of laptop in handen krijgen, kunnen ze zelf software kiezen en de installatie voltooien.

Uitbreiding van Jamf Pro voor Mac

[email protected] is een uitbreiding op Jamf Pro, de al langer bestaande beheersoftware die door veel grote bedrijven gebruikt wordt. De app moet het zowel voor beheerders als gebruikers makkelijker maken. Door de uitbreiding kunnen beheerders meer informatie tijdens het opzetten van een Mac ophalen, terwijl gebruikers de keuze krijgen om app-bundels te installeren. Ook kunnen ze zelfstandig back-ups van hun oude apparaten terugzetten.

IBM Mac enrollment
Klik/tap voor groter.

De Enrollment-software wordt niet als kant-en-klare app aangeleverd, maar staat als open source op Github. Systeembeheerders kunnen de tools van IBM zelf integreren met Jamf Pro en met Xcode compileren.

IBM als trouwe Apple-partner

Hoewel Apple en IBM ooit felle concurrenten waren, is ‘Big Blue’ nu een trouwe partner van Apple. Niet alleen op het gebied van de Mac in het bedrijfsleven, maar ook bij het zakelijk gebruik van iOS-apps. In 2014 werden de eerste zakelijke iOS-apps van IBM uitgebracht en dat worden er steeds meer.

Reacties

3 reacties