Huub Everstijn
Huub Everstijn Nieuws 26 oktober 2018

Heb je een Apple Watch Series 4? Niet schrikken als die dit weekend kuren krijgt.

Zaterdagnacht gaan we over van de zomertijd naar de wintertijd. Lekker een uurtje langer in bed liggen dit weekend, dus. Voor degenen die echter wel actief willen zijn, is er kans op een probleem. Zoals we al eerder meldden, zit er namelijk een bug in de Infograph wijzerplaat.

Doordat de dag ineens een uurtje langer telt, snapt de Activiteiten-tijdlijn in de Infograph wijzerplaat het niet helemaal meer. Dat zorgt ervoor dat de Apple Watch Series 4 zichzelf alsmaar blijft herstarten in een poging de ‘fout’ te herstellen.

Nog geen bugfix voor Apple Watch Series 4

Apple is al vanaf begin oktober van het probleem op de hoogte. Toen ging namelijk de wintertijd (of liever gezegd: zomertijd) al in Australië in. Daar werd de bug dan ook ontdekt. We hadden eigenlijk verwacht dat Apple wel een update zou uitbrengen voordat hier in Europa de wintertijd zou ingaan. Dat blijkt echter nog niet het geval te zijn.

apple-watch-4
Een bug in de Infograph wijzerplaat van de Apple Watch Series 4 zorgt voor een opstart-loop (klik/tap voor groter)

Kies een andere wijzerplaat

We raden bezitters van een Apple Watch Series 4 dan ook aan, dit weekend de Infograph wijzerplaat niet te gebruiken, maar tijdelijk een andere te kiezen. Ben je toch door de bug getroffen? Het is gelukkig ook mogelijk om met behulp van de Apple Watch-app op de iPhone een andere wijzerplaat te kiezen. Dan verdwijnt de bug ook.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Heb je een Apple Watch Series 4? Niet schrikken als die dit weekend kuren krijgt.
Sluiten