Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 oktober 2018
Leestijd: 3 minuten

Google Pixel 3: hier is Google’s antwoord op de iPhone Xs

Google heeft de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL onthuld. De nieuwste smartphone van de zoekgigant is het antwoord op de iPhone Xs en komt in twee formaten. Net zoals vorig jaar focust Google op de camera. Volgens de zoekgigant is ‘de krachtigste camera in een smartphone ooit, in de krachtigste smartphone ooit gezet’.

Vorig jaar hadden de smartphones van Google nog aardig grote schermranden, maar dit jaar zijn ze dunner geworden. Daardoor zijn de schermen ook groter. De Pixel 3 XL heeft een scherm van 6,3-inch, terwijl de Pixel 2 XL het met 6-inch moest doen. De Pixel 3 heeft een scherm van 5,5-inch en vorig jaar was de Pixel 2 5-inch.

Google Pixel 3 vs. iPhone Xs

De toestellen hebben van binnen een Snapdragon 845 en 4GB RAM-geheugen. Zoveel RAM heeft de iPhone Xs ook. Er kan gekozen worden tussen 64GB en 128GB opslaggeheugen en dat is niet uit te breiden met een micro SD-kaartje. In tegenstelling tot de twee 12 megapixels camera’s van de iPhone Xs beschikt de Google Pixel 3 over slechts één camera met een resolutie van 12,2 megapixels. Er is geen tweede camera voor optische zoom of portretmodus. Opmerkelijk is dat aan de voorkant wel twee camera’s zitten, waarvan een met een groothoeklens. Zo kun je meer op een selfie vastleggen zonder selfiestick.

Een antwoord op Face ID heeft Google nog niet. Daarom is het toestel voorzien van een vingerafdrukscanner aan de achterkant. Een beschermend hoesje wordt dus onhandig.

Google Pixel 3
Klik/tap voor groter.

Alles voor betere foto’s

Vorig jaar scoorde Google met zijn Pixel-camera’s. Ze kregen steevast het predicaat beste smartphonecamera. Zelfs beter dan die van de onlangs onthulde iPhone Xs. Het is dan ook logisch dat Google er dit jaar wederom de nadruk op legt. Toch blijft het bedrijf bij een enkele camera aan de achterkant, in tegenstelling tot veel concurrenten. Vorig jaar bewees Google echter dat een enkele camera niet onder hoeft te doen een dubbele camera. Althans, op het gebied van kleurweergave en portretmodus.

Google is van mening dat een vleugje slimme HDR wonderen doet. Oftewel: kunstmatige intelligentie je foto’s optimaliseert. De camera wordt dan ook bijgestaan door de Pixel Vision Core, een speciale chip voor berekeningen op visuele beelden. Apple integreert dit in zijn A12-chip, maar omdat Google een standaard-chip gebruikt, wordt er een toevoeging gedaan. De camera ondersteunt Google Lens, voor het automatisch herkennen van beelden.

Google Pixel 3 001
Klik/tap voor groter.

Top Shot, Photobooth, Super Res Zoom, Night Sight

De Google Pixel 3 heeft drie nieuwe camera-modi die moeten helpen bij het verbeteren van foto’s. Het gaat om Top Shot, Photobooth, Super Res Zoom en Night Sight.

Bij Top shot worden een boel foto’s achter elkaar gemaakt, waarbij kunstmatige intelligentie de beste uitkiest. Bijvoorbeeld de afbeelding waarbij iedereen zijn ogen open heeft.
Photobooth werkt ook met kunstmatige intelligentie en bepaalt het ideale moment voor een selfie. Een slimme timer dus.
Met Super Res Zoom moet de kwaliteit van foto’s bij het zoomen overeind blijven.
Tot slot is er Night Sight, dat in donkere omstandigheden toch voor goede foto’s moet zorgen zonder de flits te gebruiken.

Google claimt dat de foto’s aanzienlijk beter zijn dan die van de iPhone Xs.

Google Pixel 3 foto
Klik/tap voor groter.

Titan-chip voor beveiliging

De Google Pixel 3 heeft naast de Snapdragon en Vision Core nog een derde chip, namelijk de door Google ontworpen Titan-beveiligingschip. Die regelt de versleutelde opslag van wachtwoorden en slaat vingerafdrukken op. Dit lijkt sterk op Apple’s Secure Enclave van de iPhone.

Prijs en verkrijgbaarheid

De 5,5-inch Google Pixel 3 met 64GB opslag krijgt een Europese adviesprijs € 859, en de 128GB-versie gaat € 959 kosten. De 6,3-inch Pixel 3 XL van 64 GB krijgt een prijs van € 959 en het 128GB-model gaat voor € 1059 over de toonbank. De telefoons zijn officieel niet in Nederland verkrijgbaar, maar wel in Duitsland. Het moet redelijk makkelijk zijn om ze via grijze import te bemachtigen.

https://www.youtube.com/watch?v=vKSA_idPZkc

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Google Pixel 3: hier is Google’s antwoord op de iPhone Xs
Sluiten