Google Home Hub onthuld: slim scherm voor een slim huis

Door: Raymon Mens - 16 reacties

Sorry HomePod, maar slimme speakers zijn zo 2017. Tegenwoordig is een slim scherm voor in huis helemaal in. Amazon had al de Echo Show en Google springt met de Google Home Hub ook op die trein. Het is een combinatie van een slimme speaker en scherm van 7-inch. Het ontwerp doet denken aan de oude Google Home-speakers.

Naast het bedienen van slimme apparaten in huis, toont de Google Home Hub ook foto’s uit Google Foto’s en is er toegang tot andere Google-diensten zoals YouTube, Google Maps en Agenda.

Slimme assistent herkent stemmen

Een ‘smart display’ is gemaakt voor gebruik in huis, dus ook voor gebruik door meerdere mensen. Google heeft hier een functie, die Voice Match heet, voor gemaakt. Die zorgt ervoor dat iedere stem wordt herkend en persoonlijke antwoorden geeft. Zo kan iedereen vragen wat er in zijn agenda staat en wordt het juiste antwoord gegeven.

Google Home Hub achterkant
Klik/tap voor groter.

Mogelijkheden slim scherm

Door het scherm is de Home Hub niet alleen een speaker, maar zijn er nieuwe mogelijkheden met beeld. Zo kun je niet alleen videobellen, maar ook in de keuken recepten opzoeken of het weer, verkeer of notificaties bekijken. Google zegt dat de interface van onder andere YouTube voor de Google Home Hub is geoptimaliseerd en dat je probleemloos met je stem kunt zoeken. Het weer en je agenda worden ook nuttiger door het scherm.

Ook op het gebied van smart home komt een scherm goed van pas. Google toont op een scherm wat Home View heet de status van al je apparaten en laat ze je ook snel via het touchscreen bedienen. Dit is Google’s antwoord op de Woning-app van Apple. Het dashboard van Google Home View is binnenkort ook in de Google Home-app voor iOS en Android beschikbaar. De Home Hub werkt met apparaten van 1000 fabrikanten. Een mooi voorbeeld is Nest. Bij de deurbel van Nest krijg je direct op het scherm te zien wie er aanbelt en kun je via het scherm de deur openen.

Google home hub home
Klik/tap voor groter.

Inactief een mooi fotolijstje

Ook als de Google Home Hub niet gebruikt wordt, is het een nuttig apparaat. Je kunt ‘m als fotolijstje gebruiken dat aan Google Foto’s gekoppeld is. Met de functie Live Albums toont Google automatisch de mooiste foto’s van geliefden. Met machine learning worden onscherpe foto’s automatisch gefilterd.

Google Home Hub
Klik/tap voor groter.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Google Home Hub verschijnt 21 oktober in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië voor 149 dollar.

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  En HomePod is 8 maanden later toch al in 4 landen verkrijgbaar hoor … ? ?

   

  Was Facebook niet ook op deze fiets gesprongen?

  https://www.nu.nl/gadgets/5502674/facebook-kondigt-twee-videochat-apparaten.html

   

 • Profielfoto
  Ziegler

  Bijna alle features kan ik ook via m’n telefoon doen. Wat is dan de toegevoegde waarde van dit ding?

 • Profielfoto
  WaZoo

  Alsof we al niet genoeg schermen hebben…

 • Profielfoto
  Night

  Leuk ding voor die prijs. Aan de andere kant kun je voor die prijs ook weer niet de audio-kwaliteit van de HomePos verwachten.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ziegler op 9 oktober 2018 19:21
  Bijna alle features kan ik ook via m’n telefoon doen. Wat is dan de toegevoegde waarde van dit ding?

  Als dat ook maar een heel klein beetje de basis was voor spulletjes kopen, dan had je geen 1000,- telefoon gekocht!

   

 • Profielfoto
  Ziegler

  Dat heb ik ook niet. Meer dan een €600, eens in de 3 tot 4 jaar geef ik er niet aan uit.

  Natuurlijk kan mijn computer dingen die mijn telefoon ook kan en vice versa, maar toch heb ik duidelijk behoefte aan beide.

  Dat apparaat van google is voor mij toch echt dubbelop.

 • Profielfoto
  Jorik

  Het lijkt me vrij onzinnig om dit apparaat in te zetten voor videobellen, omdat er geen camera in zit. Dan kan de andere partij jou dus niet zien…

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Shmoo op 9 oktober 2018 19:20
  Was Facebook niet ook op deze fiets gesprongen?

  https://www.nu.nl/gadgets/5502674/facebook-kondigt-twee-videochat-apparaten.html

  Nee. Dat is een videochat apparaat, en niet veel meer dan dat. De Home Hub heeft zelfs geen camera.

 • Profielfoto
  Patrick

  Een Google Home mini speaker zie ik wel een meerwaarde van in en die zal ik mogelijk ook kunnen aanschaffen. Maar wat moet ik met Google Home Hub?? Is dit een uitvloeisel van producten die als een proefballonnetje op de markt wordt gebracht? Ik zou zeggen tegen Google ‘prik deze alsjeblieft gelijk door en concentreer je op het beter maken van andere producten’. Gratis advies:-)

 • Profielfoto
  meesje

  De prijs is ook niet hoog, maar het uiterlijk ziet er nu wel erg goedkoop uit met dat opstaande randje. Waarom niet helemaal glad?

  O ja, ik dacht altijd dat OMT een Apple nieuws website was, maar nu drie ‘google’ berichten (home hub, pixel en chromecast) achter elkaar…… Als ik deze headers wil zien, check ik wel tweakers of 9to5google…..

 • Profielfoto
  Ziegler

  meesje op 10 oktober 2018 13:56
  O ja, ik dacht altijd dat OMT een Apple nieuws website was, maar nu drie ‘google’ berichten (home hub, pixel en chromecast) achter elkaar…… Als ik deze headers wil zien, check ik wel tweakers of 9to5google…..

  Nee, je zal ook geïnformeerd worden over iets anders . . . het idee alleen al.

  Mijn advies: bezoek Apple.nl.

   

 • Profielfoto
  meesje

  Ziegler op 10 oktober 2018 15:33

  meesje op 10 oktober 2018 13:56
  O ja, ik dacht altijd dat OMT een Apple nieuws website was, maar nu drie ‘google’ berichten (home hub, pixel en chromecast) achter elkaar…… Als ik deze headers wil zien, check ik wel tweakers of 9to5google…..

  Nee, je zal ook geïnformeerd worden over iets anders . . . het idee alleen al.

  Mijn advies: bezoek Apple.nl.

   

  Oh ja, sorry. “one more thing” was een uitspraak van een Google topman…..:-(

 • Profielfoto
  Ziegler

  Nee, dat was Steve Jobs. Als je er moeite mee hebt dat deze site langzaamaan transformeert naar een site met een wat bredere scope . . . . Tsja, nogmaals dan zou ik enkel Apple.nl bezoeken. De voorpagina is elke dag gevuld met apple-gerelateerd nieuws.

 • Profielfoto
  meesje

  Ziegler op 10 oktober 2018 19:43
  Nee, dat was Steve Jobs. Als je er moeite mee hebt dat deze site langzaamaan transformeert naar een site met een wat bredere scope . . . . Tsja, nogmaals dan zou ik enkel Apple.nl bezoeken. De voorpagina is elke dag gevuld met apple-gerelateerd nieuws.

  Ik heb geen moeite met dat iets transformeert, maar pas dan ook de naam van de website aan. Laat aub je domme opmerking van ‘apple.nl bezoeken’ lekker achterwege. Er is een groot verschil tussen Apple nieuws en Apple produktinformatie.

 • Profielfoto
  Ziegler

  Neem het ter harte, Apple.nl past het beste bij jou.

 • Profielfoto
  meesje

  Ziegler op 11 oktober 2018 07:04
  Neem het ter harte, Apple.nl past het beste bij jou.

  Ah, jouw 2 cents. Nog een intelligente bijdrage…. Totaal geen inhoudelijke reactie.