Officieel: Google Home vanaf 24 oktober in Nederland

Door: Raymon Mens - 19 reacties
(Afbeelding via: BI)

Er is nieuwe concurrentie voor de HomePod onderweg. De Google Home zal vanaf 24 oktober in Nederland verkrijgbaar zijn en is later vandaag al te bestellen. De Google Assistant spreekt sinds enige tijd Nederlands en nu komt ook de slimme speaker van de zoekgigant snel bij ons op de markt.

De snelle lancering is geen toeval, want op dinsdag 9 oktober houdt Google een eigen event met een boel aankondigingen. De verdere uitrol van zijn slimme speaker komt ongetwijfeld aan bod. Eerdere meldden diverse bronnen al aan OMT dat de speaker naar Nederland kwam en nu heeft Google het middels een persbericht bevestigd.

Google Home in Nederland

In tegenstelling tot de HomePod, zijn er drie varianten van de Google Home speaker. De kleinste en goedkoopste is de Home Mini (€ 59,-). Daarnaast is er de ‘gewone’ Google Home (€ 149,-) en voor iedereen die krachtig geluid wil is er de Home Max (€ 399,-). Functioneel zijn de speakers niet verschillend, het gaat puur om de kwaliteit van de audio. In Nederland komt alleen de Google Home Mini en gewone Google Home op de markt, maar de Max niet.

Met deze stap loopt Google voor op Apple. De HomePod is namelijk nog niet in Nederland verkrijgbaar. Ondanks dat Siri op iPhone, iPad, Mac en Apple TV prima Nederlands spreekt, kent de virtuele assistent op Apple’s speaker nog geen Nederlands. Wanneer ondersteuning voor onze taal wel arriveert, is nog niet duidelijk. De Google Assistant ondersteunt overigens nog geen Vlaams, dus Belgische lezers kunnen de slimme speaker voorlopig niet aanschaffen.

Google Home Nederland
Klik/tap voor groter.

Meer hardware van Google

Hoewel internetdiensten en software nog steeds dominant zijn, begint Google -net als Apple- steeds meer eigen hardware te maken. Er is een nieuwe Chromecast op komst en naar verwachting onthult de zoekgigant op een eigen event op dinsdag 9 oktober ook een nieuwe Google Pixel-smartphone. Een aantal Google-apparaten, zoals de Google Home en Chromecast, werken ook met iOS en macOS samen. (Zie ook → Concurrentie voor Siri: Nederlandse Google Assistant nu op iOS)

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  djneo

  De gigantische Dyson add midden op de pagina is wel super stom

  Maar spreekt de Google Assistant op de Home al nederlands dan ?

 • Profielfoto
  Jurriaan

  Laten we dit nu vooral buiten huis houden. Zeg zo ter hoogte van in de regenton…De privacy van ons regenwater wil ik wel met Google delen.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  djneo op 8 oktober 2018 13:52
  ….Maar spreekt de Google Assistant op de Home al Nederlands dan ?

  Yep. In ieder geval vanaf 24 oktober.

   

 • Profielfoto
  KarelWillem

  B.t.w. kost de Google Home in Duitsland 69 euro, en geen 149, zoals hier. Daar kan je leuk een dagje voor naar Oberhausen of zo.

 • Profielfoto
  bassbug

  zet je privéleven open voor G$$gle!

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Doe niet zo dramatisch joh.

  Dat doe je al jaren op alle mogelijke manieren.

  Of zoek jij alles met Microsoft Bing?

 • Profielfoto
  Shmoo

  bassbug op 9 oktober 2018 12:33
  zet je privéleven open voor G$$gle!

  Jurriaan op 8 oktober 2018 19:37
  Laten we dit nu vooral buiten huis houden. Zeg zo ter hoogte van in de regenton…De privacy van ons regenwater wil ik wel met Google delen.

  Zou dit oprecht pijn doen in hun buik?

   

  Dit zijn waarschijnlijk mensen die ’s avonds een beetje met hun voorhuid friemelen en wanneer ze voelen dat het eraan zit te komen knijpen ze hun voorhuid dicht om het kwakje op te vangen. Op die manier maken ze geen troep, kunnen ze rustig uit bed stappen en het in een sok laten lopen.  Iedereen mag natuurlijk hun eigen maniertjes hebben maar je moet niet denken dat de mensen die gewoon het plafond proberen te raken, tijdens het fijne moment, gek zijn!

   

 • Profielfoto
  morwatz

  Shmoo op 9 oktober 2018 12:48

  bassbug op 9 oktober 2018 12:33
  zet je privéleven open voor G$$gle!

  Jurriaan op 8 oktober 2018 19:37
  Laten we dit nu vooral buiten huis houden. Zeg zo ter hoogte van in de regenton…De privacy van ons regenwater wil ik wel met Google delen.

  Zou dit oprecht pijn doen in hun buik?

   

  Dit zijn waarschijnlijk mensen die ’s avonds een beetje met hun voorhuid friemelen en wanneer ze voelen dat het eraan zit te komen knijpen ze hun voorhuid dicht om het kwakje op te vangen. Op die manier maken ze geen troep, kunnen ze rustig uit bed stappen en het in een sok laten lopen.  Iedereen mag natuurlijk hun eigen maniertjes hebben maar je moet niet denken dat de mensen die gewoon het plafond proberen te raken, tijdens het fijne moment, gek zijn!

   

  Je hebt er wel erg veel verstand van!

 • Profielfoto
  monty python

  Pffff wat een niveau … gewoon tegenargumenten geven is ook goed. En zwijgen is goud.

 • Profielfoto
  Facundo

  Ik heb meer respect voor mensen die s’avonds met hun voorhuid friemelen, dan met losers die doorlopend de hele wereld de maat denken te kunnen nemen, maar blijkbaar nog nooit van een backup hebben gehoord. En vervolgens wanhopig komen janken met: FileVault loopt vast, wat nu?

  Blijkbaar heb je je nieuwe subsidie-baantje ook al niet kunnen volhouden.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  bassbug op 9 oktober 2018 12:33
  zet je privéleven open voor G$$gle!

  OMG… De naïviteit straalt er soms ook echt vanaf…

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Het niveau daalt, de stemming stijgt. .:)

 • Profielfoto
  bassbug

  Shmoo op 9 oktober 2018 12:48
   
  Zou dit oprecht pijn doen in hun buik?
  Dit zijn waarschijnlijk mensen die ’s avonds een beetje met hun voorhuid friemelen en wanneer ze voelen dat het eraan zit te komen knijpen ze hun voorhuid dicht om het kwakje op te vangen. Op die manier maken ze geen troep, kunnen ze rustig uit bed stappen en het in een sok laten lopen.  Iedereen mag natuurlijk hun eigen maniertjes hebben maar je moet niet denken dat de mensen die gewoon het plafond proberen te raken, tijdens het fijne moment, gek zijn!

  Kerel, Google (even houden bij het onderwerp) leeft van informatie die wij als gebruikers aan hun doorgeven. Jij bent waarschijnlijk een van de mensen die roepen ‘ik heb niets te verbergen!’. Dan zou ik zeggen laat de deur van het toilet open (ja ook op je werk, in het restaurant etc.), geef je pincode door, vertel op je werk wat voor een ongelofelijke eikel je baas of collega is. Wens je veel vrijheid!

   

   

   

 • Profielfoto
  Dutch-American

  KarelWillem op 9 oktober 2018 12:47
  Doe niet zo dramatisch joh.

  Dat doe je al jaren op alle mogelijke manieren.

  Of zoek jij alles met Microsoft Bing?

  Ik gebruik bing op mijn ophone en MacBook en werkt verrassend goed. Het is niet goed dat google zoveel macht heft met hun zoekmachine. Alternatieven moeten er altijd zijn.

 • Profielfoto
  EEDEEJEE

  Ik zoek alles met DuckDuckGo (Mac & iPhone), gebruik alleen AppleMaps en ben daar zeer tevreden mee. Ik wacht wel vol ongeduld tot de HomePod bij ons verkrijgbaar zal zijn. (Misschien een beetje ver gezocht maar heb waarschijnlijk een soort natuurlijke afkeer voor alles wat met Google te maken heeft. FB hoort daar ook bij.)

 • Profielfoto
  monty python

  Idem hier, waar mogelijk alles mijden van Google. DuckDuckGo is en perfect alternatief, Apple Maps ook op enkele toeters en bellen na. En raar maar waar, ik werk en leef nog altijd. Trouwens Steve Wozniak wil zelfs geen mails van Gmail adressen beantwoorden. Zegt ook wel iets, al zijn hier users die in hun wereld ongetwijfeld veel meer kennis hebben dan Wozniak natuurlijk.

 • Profielfoto
  jackybe67

  Cenobyte op 9 oktober 2018 13:43

  bassbug op 9 oktober 2018 12:33
  zet je privéleven open voor G$$gle!

  OMG… De naïviteit straalt er soms ook echt vanaf…

  Sedert jij bent overgestapt naar Google, kom je hier de idioot uithangen.

 • Profielfoto
  Dutch-American

  EEDEEJEE op 9 oktober 2018 15:04
  Ik zoek alles met DuckDuckGo (Mac & iPhone), gebruik alleen AppleMaps en ben daar zeer tevreden mee. Ik wacht wel vol ongeduld tot de HomePod bij ons verkrijgbaar zal zijn. (Misschien een beetje ver gezocht maar heb waarschijnlijk een soort natuurlijke afkeer voor alles wat met Google te maken heeft. FB hoort daar ook bij.)

  Apple maps werkt erg goed. Weinig problemen mee. Ben opgehouden met google maps. Als je op de timeline klikt, zie je precise waar je allmeaal geweestb bent, hoelang enz. zelfs georganiseerd op waar je eht meeste bent geweest. Ook de foto’s die je daar genomen hebt worden getoont. Is mij toch teveel van het geode. Apple maps zal je locatie ook wel bijhouden, maar doet dat anonym. Ook worden je foto’s daar niet aan gekoppeld. Doe mij maar Apple maps

 • Profielfoto
  KarelWillem

  djneo op 8 oktober 2018 13:52

  …Maar spreekt de Google Assistant op de Home al Nederlands dan ?

  Ja, vanaf vandaag.