Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 30 oktober 2018
Leestijd: 1 minuut

Gerucht: Apple Pay komt op 1 november naar België

Is België als het op Apple Pay aankomt Nederland straks voor? Volgens een nieuw gerucht komt Apple’s betaaldienst die op de iPhone, Apple Watch en Mac werkt op 1 november aan. Die datum is geen toeval, want dan maakt Apple zijn nieuwste kwartaalcijfers bekend.

Het gerucht komt van De Tijd. Volgens het Belgische zakenblad is de dienst exclusief voorbehouden voor klanten van BNP Paribas Fortis. Meerdere bronnen, die dichtbij het vuur zouden staan, bevestigen de komst van de dienst.

Apple Pay België

In het verleden werden al vaker nieuwe Apple Pay-landen aangekondigd tijdens de bekendmaking van kwartaalcijfers. Apple grijpt de conference call met analisten vaak aan om te vertellen hoe goed zijn betaaldienst het doet en om nieuwe landen aan te kondigen.

Dit gerucht is vrij geloofwaardig, want eerder dit jaar zei Thierry Laborde, CEO van van BNP Paribas al in een interview dat de bank van plan was aan het eind van 2018 Apple Pay aan te gaan bieden. Destijds werd aangenomen dat het alleen om Frankrijk ging (waar Apple Pay al langer beschikbaar is), maar het kan ook om België gaan. Daar is de bank immers ook actief.

BNP Paribas Fortis Apple Pay
Klik/tap voor groter.

En Nederland?

De aanwijzingen dat Apple Pay naar Nederland komt, zijn wel een beetje opgedroogd. Afgelopen zomer zagen we een kleine aanwijzing, maar die stelt waarschijnlijk niet erg veel voor. Feit is wel dat Apple’s betaaldienst in steeds meer ons omringende landen beschikbaar is. Frankrijk en Spanje zijn al even aan boord en Duitsland is ook dit jaar nog aan de beurt. Blijft Nederland achter? We hopen van niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Gerucht: Apple Pay komt op 1 november naar België
Sluiten