Advertorial
Advertorial Gesponsord 10 oktober 2018

Altijd ruimte: Samsung Galaxy Note 9 breekt een opslagrecord

Er is niets vervelender dan een telefoon die vol zit. Je kunt geen foto’s meer maken, geen apps updaten en soms zelfs geen berichten op WhatsApp meer ontvangen. Apple heeft jarenlang een iPhone met 16GB als instapmodel verkocht en vraagt nu nog steeds de hoofdprijs voor meer opslag in een iPhone.

Dat is bij de Samsung Galaxy Note 9 wel anders. Niet alleen wordt het 6,4-inch toestel standaard met 128GB opslag geleverd, je kunt voor een schappelijk bedrag upgraden naar 512GB opslag. Met de toevoeging van een SD-kaartje van maximaal 512GB kom je in totaal op een telefoon met 1TB opslag.

Meer opslag voor minder geld

Het tijdperk van 16GB opslag in de iPhone is voorbij. Apple levert de iPhone XS Max inmiddels standaard met 64GB opslag. Is dat genoeg? In de tijd van 4K video, foto’s met een hoge resolutie en apps/games die steeds groter worden, kan het wel eens krap worden, of moet je flink bijbetalen voor extra iCloud-ruimte.

Bij een toestel van € 1.259,- verwacht je eigenlijk meer dan 64GB. Kijk maar eens naar de Galaxy Note 9. Voor € 999,- krijg je 128GB. En, 512GB opslagruimte kost € 1.139,-. Je leest het goed, zelfs met 512GB is dat goedkoper dan Apple’s 64GB iPhone XS Max. Zo bewaar je voor minder geld meer en hoef je minder te verwijderen.

Klik/tap voor groter.

1TB in een smartphone; een waardige computer

Niet alleen op het gebied van prijs troeft Samsung Apple af, want de fabrikant vestigt ook een nieuw record. Door de 512GB interne opslag van de Galaxy Note 9 te combineren met een micro SD-kaartje van maximaal 512GB, ontstaat er een telefoon met in totaal 1TB opslag. Daarmee zijn alle zorgen over een opslagtekort definitief verleden tijd. Maar, waar is 1TB opslag op je smartphone eigenlijk goed voor? Je kunt natuurlijk je oude Nintendo-ROMs opslaan en met een emulator spelen of complete films voor onderweg opslaan, want dat is op het mooie 6,4-inch OLED-scherm ook geen straf. Maar, er is nog iets anders.

Met een enorme hoeveelheid opslagruimte, vervaagt de grens tussen smartphone en computer. Je denkt bij 512GB of 1TB opslag misschien aan de capaciteit van een computer en de Galaxy Note 9 is ook een computer. Met DeX is de Note 9 ook een computer. Je kunt er een toetsenbord, muis en monitor op aansluiten en krijgt dan een heuse desktop-omgeving. Zo kun je zonder enige compromis productief zijn met je telefoon, die genoeg ruimte heeft voor al je bestanden. Dat zien we een iPhone met de beperkte functionaliteit van iOS niet doen.

Samsung Dex Bureau
Klik/tap voor groter.

Reageer op artikel:
Altijd ruimte: Samsung Galaxy Note 9 breekt een opslagrecord
Sluiten