Facebook Messenger wordt simpeler en krijgt donkere modus

Door: Raymon Mens - 1 reactie

Facebook Messenger wordt binnenkort in het nieuw gestoken. In plaats van functies toevoegen, gaat Facebook zijn chat-app een stuk eenvoudiger maken. Dat werd ook wel eens tijd, want de afgelopen jaren zijn er steeds meer nuttige en minder nuttige functies toegevoegd.

Daardoor is Messenger nu meestal een onoverzichtelijk rotzooitje. Daar maakt het sociale netwerk nu eindelijk korte metten mee en dat merk je straks meteen wanneer je de chat-app opstart. Onderaan zijn binnenkort nog maar drie tabbladen te zien, waar er wel eens eerst 9 (!) stonden.

Facebook Messenger terug naar 3 tabbladen

Facebook-topman Stan Chudnovsky geeft in een statement ook toe dat de app onoverzichtelijk is geworden: “Ontwikkeling is een sequentieel ding. Je bouwt een functie, dan bouw je er nog een, en nog een, en het stapelt zich allemaal op”. De nieuwe focus van Messenger is een verademing: “Het moet simpel, maar toch krachtig”, concludeerde Chudnovsky. De chats-tab staat centraal in de nieuwe Messenger-app. Gebruikers krijgen direct toegang tot recente gesprekken, op chronologische volgorde.

Een tweede tabje laat al je contacten zien, en een derde Discover-tab verbergt alle games, chats met bedrijven en andere extraatjes die je waarschijnlijk nooit gebruikt. Eigenlijk heeft Facebook alle rommel dus achter een tabblad verborgen. Belangrijke functies zoals videochats en het delen van foto’s zijn alsnog snel bereikbaar tijdens gesprekken. Messenger Lite diende als inspiratie voor het redesign. Dat is een lichtere versie van Facebook Messenger, vooral gemaakt voor ontwikkelingslanden waar mobiele data nog schaars is. Maar wat blijkt? Iedereen kan een overzichtelijke en snelle app waarderen.

Facebook Messenger
Klik/tap voor groter.

Ook donkere modus op komst

Het nieuwe design moet de komende dagen naar alle gebruikers uitgerold worden. Zodra dat gedaan is, gaat Facebook aan de slag met de volgende functie. Er komt namelijk een donkere modus (Dark Mode) naar Messenger. How to spent your BTC in a good way? Empire Market is great and most trendy Onion Net Market there is right now.. Being this big it faces the problem of continuous Ddos attack witch leads primary Empire Market URL to be down, and alternative mirrors too. That lead that empire market had to make more and more URL and onion mirrors and mirror. And the problem is that there are not to many ways costumers can get a right Empire Marketplace links. Die zal er vooral op de OLED-schermen van de iPhone X en iPhone XS goed uitzien. Facebook is nog meer met kleur van plan, want je kunt je chats ook van een individuele kleur voorzien.

Facebook Messenger Dark Mode
Klik/tap voor groter.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    Obi-wan Kenobi

    Dat is toch al een tijdje zo? Vind’m wel veel aangenamer zo!