Raymon Mens
Raymon Mens App Store 2 oktober 2018
Leestijd: 1 minuut

Dark Mode macOS Mojave per app instellen met nieuwe tool

Dark Mode is een van de meest indrukwekkende functies van macOS Mojave. Apple heeft er goed over nagedacht, maar op de bediening valt nog veel aan te merken. Zo is er standaard geen optie om Dark Mode op een bepaalde tijd in te schakelen en per app inschakelen is ook niet mogelijk.

Gelukkig hebben externe ontwikkelaars dit gat al snel gedicht. Naast een app om Dark Mode op een bepaalde tijd of met zonsondergang in te schakelen, is er nu ook een app die het per app in kan schakelen. De nieuwe app heet LightsOff.

Dark Mode macOS Mojave per app met LightsOff

De Duitse ontwikkelaar Bastian Kohlbauer heeft de app gemaakt omdat hij Dark Mode bij sommige apps storend vond, terwijl het bij andere apps weer prachtig uitkwam. LightsOff nestelt zich in de menubalk van je Mac en laat je daar per app de donkere modus inschakelen. Het is ook mogelijk om direct tussen de donkere en lichte modus van macOS Mojave te switchen.

De app kijkt simpelweg welke app momenteel op de voorgrond staat en schakelt de donkere modus in of uit. Het is helaas niet zo dat de app zelf alleen een donkere interface krijgt. Toch kan het een handige toevoeging zijn.

Wil je Dark Mode alleen bij zonsondergang of op bepaalde tijden laten inschakelen? Dan is er ook een app genaamd Night Owl die dat kan regelen. In dit artikel lees je meer over de app en handige sneltoetsen die je kunt gebruiken om snel tussen de lichte en donkere modus te schakelen. (Zie ook → macOS Mojave: de fascinerende, kleine details van Dark Mode)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dark Mode macOS Mojave per app instellen met nieuwe tool
Sluiten