Google Chromecast 3 brengt kleine verbeteringen

Door: Raymon Mens - 8 reacties
Google Chromecast 3

Naast de Google Home Hub en Google Pixel 3 heeft de zoekgigant op dinsdagavond nog een product vernieuwd. De Chromecast 3 is in alle stilte in de webshop van Google verschenen. Hoewel dit een Google-product is, hebben ook veel iPhone-gebruikers een Chromecast. De derde generatie brengt slechts kleine verbeteringen.

Allereerst valt het nieuwe ontwerp op. De Chromecast is nog steeds rond, maar niet meer glimmend zwart. Ook het Chrome-logo is niet meer aanwezig. De afwerking is nu mat en er staat een eenvoudig G-logo op de dongle. Daardoor is het ontwerp in lijn met de Pixel 3 smartphone.

Chromecast 3 ook aan binnenkant verbeterd

Aan de binnenkant is de Chromecast 3 iets verbeterd. De dongle heeft een 15 procent snellere chip en kan nu ook 1080p met 60 frames per seconde afspelen. De vorige Chromecast was beperkt tot 30 frames per seconde en kon alleen 720p-video met 60 fps tonen. Ondersteuning voor 4K is er niet, daarvoor moet je nog altijd de Chromecast Ultra aanschaffen. Die is in ongewijzigde vorm te koop.

Google Chromecast 3
Klik/tap voor groter.

Opvallend is dat de nieuwe Chromecast nog steeds via Micro-USB gevoed moet worden. Eigenlijk is USB-C tegenwoordig wel de standaard. Nog een klein verschil: de HDMI-stekker is niet langer magnetisch.

Prijs en verkrijgbaarheid

De nieuwe Chromecast is per direct verkrijgbaar in de Nederlandse Online Google Store voor € 39,- en wordt gratis verzonden. In België moet gewacht worden tot 2019. De Chromecast Ultra voor 4K-beeld is nog steeds voor € 79 verkrijgbaar.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  ququlequ

  Hoewel dit een Google-product is, hebben ook veel iPhone-gebruikers een Chromecast.

  Dus als iPhone bezitter zou je geen Google producten kunnen kopen?

  Gebruik mijn Chromecast dagelijks en vind het echt een uitvinding. Ik er Tv, film en andere content zoals Youtube mee op mijn tv. En dat voor een paar tientjes. Hoewel de tweede versie een hele verbetering was op de eerste, laat ik deze hangen.

 • Profielfoto
  plonserd

  Ik heb 2 Chromecasts in huis, eentje voor de woonkamer en eentje aan de beamer in de slaapkamer. Maar ik heb nog nooit het gevoel gehad dat ik zou moeten upgraden..

 • Profielfoto
  KR1275

  Gewoon een topding!

 • Profielfoto
  Spinozo

  Heeft het zin om zo’n ding naast een AppleTV te hangen of is dat overkill?

 • Profielfoto
  meesje

  Ongetwijfeld een top ding, maar OMT is volgens mij een Apple nieuws website…..

 • Profielfoto
  KarelWillem

  meesje op 10 oktober 2018 13:57
  Ongetwijfeld een top ding, maar OMT is volgens mij een Apple nieuws website…..

  Je weet dat er ook gesproken mag worden over gadgets hier? En zo’n Chromecast is een prima en voordelige keus om content vanaf je Mac of iDevice heen te streamen.

   

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Spinozo op 10 oktober 2018 13:01
  Heeft het zin om zo’n ding naast een AppleTV te hangen of is dat overkill?

  Ik zou dat inderdaad als overkill zien. Mis je nu wat op je Apple TV, waarvan je denk dat het met een Chromecast wel zou kunnen?

 • Profielfoto
  meesje

  KarelWillem op 10 oktober 2018 17:53

  meesje op 10 oktober 2018 13:57
  Ongetwijfeld een top ding, maar OMT is volgens mij een Apple nieuws website…..

  Je weet dat er ook gesproken mag worden over gadgets hier? En zo’n Chromecast is een prima en voordelige keus om content vanaf je Mac of iDevice heen te streamen.

   

  Wat betreft de Chromecast zie ik nog wel een relatie (integratie) met Apple. Zelf ook een lange tijd een Chromecast en Chromecast Audio gehad. Vanaf je idevice kun je mooi selecteren wat te streamen. Echter een nieuwsbericht over de Google Home Hub en Pixel vind ik niet juist voor een Apple nieuws site. Zowel de naam (one more thing) als wat bovenaan de website wordt aangegeven (“alles over apple, iphone, ios, mac en apple watch”) suggereert Apple (gerelateerd) nieuws.

  Begrijp me niet verkeerd, ik vind het niet erg om ander nieuws te lezen en dat de focus van deze website wat verschoven is, maar pas dan e.e.a. aan. Een beetje Apple fan denkt bij de uitspraak ‘one more thing’ niet aan Google…