Huub Everstijn
Huub Everstijn Nieuws 8 oktober 2018

Bug: Apple Watch Series 4 onbruikbaar door wintertijd

Op 28 oktober gaat de wintertijd weer in. Dat is in dit geval geen goed nieuws voor de bezitters van een Apple Watch Series 4. Bij het wisselen van de zomer- naar de wintertijd zal de nieuwste Apple Watch zichzelf namelijk blijven herstarten. Een pijnlijke bug. We hopen dan ook dat Apple snel met een update uitkomt.

In Australië ging de wisseling afgelopen weekend al in en dat bleek voor bezitters van een nagelnieuwe Apple Watch Series 4 een vervelende verrassing te brengen. Bij het opstarten van het horloge bleef deze namelijk hangen in een soort opstart-loop. Daardoor lijkt de Apple Watch op te starten, maar in de laatste fase ontstaat een crash, en begint het opstarten opnieuw. Daardoor is de Watch volledig onbruikbaar.

Bug in Infograaf-wijzerplaat

De bug zit in de nieuwe nieuwe Infograaf-wijzerplaat. Deze wijzerplaat bevat -zoals de naam al doet vermoeden- een grote hoeveelheid informatie, maar ook een bug. De wijzerplaat is specifiek ontworpen voor het grote scherm van de Apple Watch Series 4 en daarom speelt deze wintertijd-bug alleen de nieuwste Apple Watch parten.

Apple Watch Series 4 bug
Een bug in de Infograph watch face van de Apple Watch Series 4 zorgt voor een opstart-loop (klik/tap voor groter)

De bug is redelijk eenvoudig te verklaren. De Infograaf-wijzerplaat toont namelijk een tijdlijn van je activiteiten van de hele dag. Bij de wissel naar de wintertijd moet een uur worden overgeslagen en dat lijkt niet te gebeuren. Daardoor wil het horloge zichzelf opnieuw opstarten om te fout te herstellen, maar de fout komt natuurlijk gewoon terug.

Australische bezitters Apple Watch Series 4 verrast

Vooralsnog treft de bug alleen Apple Watch-bezitters in Australië. Zij zijn afgelopen weekend al overgegaan op de wintertijd. Op 28 oktober is Europa aan de beurt en we hopen dan ook dat Apple voor die tijd een update heeft uitgebracht om dit euvel te verhelpen. Mocht dat niet lukken, dan raden we alle bezitters van een Apple Watch Series 4 in ieder geval aan de Infograaf-wijzerplaat niet te gebruiken.

Update: In geval van nood blijkt het ook mogelijk om met behulp van de Apple Watch-app op de iPhone een andere wijzerplaat te kiezen. Dan verdwijnt de bug ook. Zo gauw Apple met een update komt, zullen we je hiervan op de hoogte stellen. Dit is een klein smetje op de verder enorm succesvolle lancering van de Apple Watch Series 4. (Lees ook: ➔ Niet aan te slepen: Apple Watch Series 4 groter succes dan verwacht)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bug: Apple Watch Series 4 onbruikbaar door wintertijd
Sluiten