Raymon Mens
Raymon Mens App Store 9 oktober 2018

Post overheid op iPhone en iPad met de Berichtenbox-app

De rijksoverheid heeft een nieuwe app gelanceerd. Het gaat om de Berichtenbox-app die je in staat stelt om overheidspost op iPhone of iPad te lezen zonder naar een aparte website te gaan. De Berichtenbox van MijnOverheid is een persoonlijke beveiligde postbus voor post van de overheid. Ongeveer 7,5 miljoen Nederlanders maken gebruik van de dienst.

Nadat je eenmaal ingelogd bent in de app, krijg je een pushnotificatie als er een nieuw bericht in de box staat. De app kan met een pincode geopend worden, je hoeft na eenmalig inloggen dit niet steeds opnieuw te doen. Met de app mis je nooit meer belangrijke post van bijvoorbeeld de Belastingdienst, pensioenfondsen en meer.

Account eenmalig koppelen

Voordat je de app kunt gebruiken, moet je eenmalig een MijnOverheid-account met DigiD koppelen. Naast berichten in de app ontvangen, kun je ze ook door laten sturen naar een ander e-mailadres. In de toekomst wordt het ook mogelijk om gelezen berichten te verwijderen en te selecteren welke overheidsinstanties berichten af mogen leveren. Die functies worden in een latere update toegevoegd.

Met de app wil de overheid een belangrijke tekortkoming in de Berichtenbox oplossen. Vorig jaar bleek dat veel burgers die een Berichtenbox hebben, de berichten nooit zien. Een nieuw bericht bleef bij bijna één op de drie gebruikers langer dan een jaar ongelezen. De app moet dat oplossen.

Klik/tap voor groter.

Berichtenbox voor iOS en Android

Naast iOS is de app ook beschikbaar voor Android. Je kunt de app vanaf nu downloaden in de Apple App Store of Google Play Store.

Reageer op artikel:
Post overheid op iPhone en iPad met de Berichtenbox-app
Sluiten