Noah Korevaar
Noah Korevaar Accessoires 31 oktober 2018

Vijf producten die Apple helaas nog steeds niet heeft onthuld

Dinsdagavond onthulde Apple tijdens een speciaal event in New York een aantal nieuwe producten. Wij waren er live bij en maakten onder andere kennis met de nieuwe MacBook Air, Mac mini en twee gloednieuwe iPad Pro’s. Hier kun je alle onthullingen checken.

Dat is alleen al geweldig nieuws, want dat waren de producten die verreweg het meest aan een upgrade toe waren. Toch was er ook een hoop dat we misten tijden de Apple presentatie, ondanks dat we ‘weten’ dat ze in de pijplijn zitten.

Apple houdt normaliter maximaal twee events in het najaar, dus het lijkt er sterk op dat dit het was voor 2018. We zetten de langverwachte producten op een rijtje die blijkbaar helaas pas in 2019 onthuld gaan worden.

Geen tweede generatie AirPods

De eerste generatie stamt alweer uit december 2016. Dat is ondertussen bijna twee jaar geleden. Al lange tijd is het duidelijk dat Apple aan een volgende generatie werkt. Volgens berichten zouden de nieuwe modellen beter geluid produceren, waterbestendig zijn en een verbeterde ondersteuning bieden voor Siri.
Daarnaast zou de techgigant te werken aan een soort active noise-cancelling, maar het is maar de vraag of die technologie al klaar is tegen de tijd dat deze nieuwe generatie op de markt gaat komen. Een reden zou kunnen zijn dat – omdat de AirPods 2 draadloos oplaadbaar zouden zijn – men wacht totdat de AirPower oplader beschikbaar is.

Nog steeds geen AirPower

De AirPower is eigenlijk de uitzondering in dit lijstje. De accessoire waarmee je iPhones draadloos op kunt laden is namelijk wel al onthuld. Eind 2017 zelfs al. Sindsdien heeft Apple echter niks meer over de gadget laten weten.

Ondertussen weten we stiekem al wat er aan de hand is: de accessoire kampt met fikse technische problemen, en had nooit aangekondigd mogen worden. Apple heeft AirPower zelfs van al zijn pagina’s geschrapt. Hier lees je wat er aan de hand is. Geruchten gaan echter de ronde dat Apple dit project nog niet heeft laten vallen.

Nog geen upgrade voor de iMac

Apple bracht vorig jaar een flinke upgrade voor de componenten van de iMac uit. Ook werd de uiterst capabele iMac Pro geïntroduceerd in december. Aan de buitenkant is er in de afgelopen vijf jaar echter weinig of niks veranderd.

Dat kun je ook als een compliment zien, maar dat neemt niet weg dat geruchten erop wijzen dat Apple aan een verbeterd design voor de iMacs werkt. Inclusief nieuwigheden zoals Face ID, een T2 chip, sterk verbeterde schermpanelen en uiteraard de laatste, snelste processoren. Op naar 2019?

We misten de 12-inch MacBook

De dunne 12-inch MacBook is met zijn zeer dunne design nog steeds een lust voor het oog. Toch kun je er zeker met de nieuwe MacBook Air niet omheen dat de MacBook te duur is, achterloopt qua hardware en moderne features mist.

Helaas zijn er erg weinig geruchten rondom een opvolger. Ook is de goedkoopste nieuwe MacBook Air goedkoper dan de MacBook, terwijl je een groter scherm, Touch ID en betere hardware ervoor terug krijgt. Is dit het einde van deze unieke vormfactor?

Upgrade voor de Mac Pro pas in 2019?

De Mac Pro is al het verwaarloosde kind sinds 2013. Apple drukte de gebruikers keer op keer op het hart dat men de Mac Pro niet vergeten is. We hopen dat Apple begin 2019 eindelijk zijn beloft waar zal maken. Tot dan kunnen professionals enkel terecht bij de iMac Pro als ze een vaste computer willen. Zowel qua design-eisen als qua hardware is er een hoop veranderd sinds 2013. Men hoopte op een voorproefje tijdens het Mac-event van deze week, maar tevergeefs…

Check hier ook onze hands-on sessies met de nieuwe hardware die Apple wel heeft onthuld.

Reageer op artikel:
Vijf producten die Apple helaas nog steeds niet heeft onthuld
Sluiten