Leroy van den Berg
Leroy van den Berg Nieuws 30 oktober 2018
Leestijd: 1 minuut

De nieuwe Apple Pencil en losse keyboard zijn een stuk slimmer dan hun voorgangers

Apple heeft, naast de nieuwe iPads, ook een vernieuwde Apple Pencil geïntroduceerd. De Apple Pencil prik je niet meer in de onderkant van de tablet, maar is magnetisch en ‘klik’ je eenvoudig bovenop de iPad. Daar wordt deze ook tegelijkertijd draadloos opgeladen. Hulde!

Door op de Pencil te tikken, ontwaakt het apparaat en wordt Notes geopend. Andere gestures, die door third-party developers toegevoegd kunnen worden, zorgen dat je makkelijk kunt schakelen tussen tools in productiviteit-apps. Ook is het mogelijk om andere acties aan de Pencil te koppelen.

Apple Pencil 2
Klik/tap voor groter.

De prijs

De nieuwe Apple Pencil is compatible met de nieuwe 11 inch en 12,9 inch iPad Pro en gaat voor 135 euro over de toonbank. In de video hieronder kun je vanaf 1:56 minuten de Apple Pencil in actie zien.

Voor de 1e en 2e generatie 12,9 inch iPad Pro dien je nog het ‘oude’ Pencil te gebruiken. Dat geldt ook voor de 10,5 en 9,7 inch iPad Pro’s en de 6e generatie iPad. De prijs daarvan blijft onveranderd 99 euro.

https://www.youtube.com/watch?v=YJ5q8Wrkbdw

Smart Keyboard Folio

Naast een nieuwe Pencil heeft Apple ook een update uitgebracht voor het Smart Keyboard. Dat toetsenbord luistert vanaf nu naar de naam Smart Keyboard Folio. Het grote voordeel van dit nieuwe keyboard is, dat je de iPad onder twee verschillende hoeken kunt plaatsen. Hierdoor kun je vanuit elke positie makkelijk typen op de iPad: op je schoot en aan je bureau.

De prijs

De prijzen van de nieuwe Smart Folio Keyboard zijn 199 euro voor bij de 11 inch iPad Pro en 219 euro voor bij de 12,9 inch iPad Pro

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De nieuwe Apple Pencil en losse keyboard zijn een stuk slimmer dan hun voorgangers
Sluiten