‘Apple Pencil 2 heeft een knop en ondersteunt gebaren’

Door: Raymon Mens - 2 reacties
iPad 9,7-inch

Zien we tijdens het Apple Event op dinsdag naast een nieuwe iPad Pro ook een nieuwe Apple Pencil? Reken maar! Het is niet alleen logisch dat een iPad Pro met USB-C ook een nieuw digitaal potlood met USB-C vereist, inmiddels zijn ook verwijzingen naar de Apple Pencil 2 gevonden. Die krijgt interessante toevoegingen.

Ontwikkelaars Steve Troughton-Smith en Guilherme Rambo hebben in iOS 12.1 verwijzingen naar de Apple Pencil 2 gevonden. Apple gaat waarschijnlijk een knop aan het digitale potlood toevoegen. Ook moet er ondersteuning voor gebaren volgen. Die moeten snelle acties in apps mogelijk maken.

Snelle acties in apps met Apple Pencil 2

Ontwikkelaars kunnen naar verluidt acties koppelen aan een enkele tik op de pencil, maar ook aan een dubbele tik en het omhoog of omlaag vegen met een of meerdere vingers. Dat kan goed van pas komen in teken-apps. Denk aan acties als van kleur wisselen, een andere brush kiezen of de dikte instellen. Twee keer tikken om een gum te activeren zou voor veel intensieve gebruikers van de iPad Pro met Apple Pencil ook een welkome toevoeging zijn.

Apple Pencil 2
Klik/tap voor groter.

Ondersteuning voor gebaren en een knop zou een andere, veelgehoorde klacht echter niet oplossen. Er is momenteel geen mogelijkheid om de Apple Pencil aan de iPad Pro te bevestigen. Iets magnetisch zou meer dan welkom zijn. Of dat ook op de Apple Pencil 2 zit? We weten het dinsdag rond 15:00 uur, want dan begint het Apple Event. (Zie ook ➝ Apple Hardware Event dinsdag om 15.00 uur: zo kijk je live)

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    Hugaer

    Was er dan aan elk boek een bevestiging voor een pen. Ik heb die Pencil al 2 jaar en moet ze nooit zoeken!

  • Profielfoto
    Maikelw

    Nee, tuurlijk niet ? In een boek hoor je niet te schrijven, die moet je lezen.