Noah Korevaar
Noah Korevaar Diensten 12 oktober 2018
Leestijd: 1 minuut

Apple Music en Genius kondigen samenwerking aan

Sinds iOS 10 kunnen abonnees van Apple Music ook lyrics bekijken binnen de app. Dankzij een nieuwe samenwerking met Genius wordt die ondersteuning en de precisie ervan echter flink uitgebreid.

Samenwerking Apple Music en Genius

Dat hebben beide partijen afgelopen donderdag aangekondigd. Dat betekent dat Apple een nieuwe databron heeft. Het lyrics-platform worstelt al jaren met de zoektocht naar nieuwe verdienmodellen.

Genius gaat voor ‘duizenden’ nummers lyrics leveren. Dat klinkt als weinig, gezien er meer dan 50 miljoen nummers op de streamingdienst van Apple staan. In de praktijk luistert 95 procent van de gebruikers echter naar dezelfde paar duizend populaire nummers.

Apple Music Genius
Klik/tap voor groter

Daarmee zit Genius in de twee populairste streamingdiensten voor muziek. Het bedrijf levert ook trivia voor de mobiele apps van Spotify. Denk aan interessante feitjes, de context van een nummer of citaten van de muzikanten.

In het geval van Apple Music levert Genius echter enkel de lyrics aan. Apple gebruikt verschillende bronnen voor zijn lyrics, die niet bij naam vermeld worden binnen de dienst zelf. Je zult dus niet opeens overal Genius-logo’s zien verschijnen.

De samenwerking werkt echter twee kanten op. Genius krijgt Apple Music-players in zowel zijn mobiele apps als op de site. Daarmee kunnen gebruikers previews van 30 seconden luisteren. Wanneer abonnees ingelogd zijn, kunnen ze direct binnen die pagina het gehele nummer afspelen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Apple Music en Genius kondigen samenwerking aan
Sluiten