Apple Maps: voor nauwkeurigheid ga je te voet

Door: Night - 20 reacties
Apple Maps

Het is geen geheim dat de aftrap van Apple Maps niet de meeste succesvolle stap in geschiedenis van Apple was. In de periode die daarop volgde stelde het concern alles in het werk om Apple Maps te verbeteren tot een zeer betrouwbaar en nauwkeurig navigatiemiddel. De app werd zelfs van de grond af opnieuw opgebouwd. Veel van die verbeteringen beginnen nu goed merkbaar te worden.

We weten dat Apple auto’s en drones inzet om de accuraatheid van hun kaarten continue te verbeteren. Ook rijstrookbegeleiding, 3D weergaven en het Openbaar Vervoer beginnen steeds beter te worden. Met de komst van AR Kit wordt de kaarten app van Apple in de nabije toekomst zelfs voorzien van Augmented Reality. Alles, om de gebruiker een goed beeld te geven waar hij zich bevindt, waar hij naartoe zou kunnen gaan en hoe hij daar het beste kan komen.

Hoe doet Apple dat?

We weten dat Apple druk doende is om de nauwkeurigheid steeds meer te verbeteren. Ook plekken, waar je met de auto niet kan komen, zoals de binnenzijde van luchthavens, wordt steeds beter in beeld gebracht. maar hoe doet Apple dat eigenlijk?

Apple Maps
Ook plekken, waar je met de auto niet kan komen, worden steeds beter ‘in kaart’ gebracht (klik/tap voor groter)

Te voet voor meer nauwkeurigheid

Dankzij website MacRumors en een Twitter bericht van Dante Cesa weten we nu dat Apple ook personeel te voet inzet. Op de foto’s is te zien hoe men lopend, met een flinke backpack op de rug, voor de kaarten app aan de slag is. De backpack is voorzien van diverse sensors en opnameapparatuur. Volgens MacRumors omvat het een LIDAR systeem, GPS en diverse camera’s. Dus soortgelijk, als waar de Apple Maps auto’s mee zijn uitgerust.

Apple Maps Backpack
Apple gebruikt ook lopend personeel om hun kaarten app verder te verbeteren (klik/tap voor groter)

De systemen, die te voet worden meegedragen, zullen ongetwijfeld gebruikt worden voor het verbeteren van de accuraatheid van de kaarten. Met name op plekken die met de ‘mapping auto’s’ niet of niet goed bereikbaar zijn. Daarnaast zullen ze ook gebruikt worden om indoor locaties goed in kaart te brengen.

Hoe dan ook, Apple heeft duidelijk aangegeven volledig voor eigen data te willen zorgen voor de ondersteuning van Apple Maps. Maps heeft in de ogen van velen nog een lange weg te gaan naar perfectie. De foto’s laten echter zien dat het bedrijf uit Cupertino hard aan de weg aan het timmeren is.

Apple Maps guy
De “Apple Maps guy” (klik/tap voor groter)

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  Spinozo

  Zijn ze klaar met Amerika dan want ik meen me te herinneren dat Apple deze zomer daarmee is begonnen….

 • Profielfoto
  Facundo

  Na 6 jaar is het nog steeds 3x niks.

 • Profielfoto
  Elduderino

  Facundo op 13 oktober 2018 21:42
  Na 6 jaar is het nog steeds 3x niks.

  Nou dat vindt ik wel meevallen. De interface is erg fijn en lekker rustig, de instructies zijn duidelijk en de routes in veel gevallen goed. Ik heb velen geprobeerd, maar een groot gros van de navigatie apps, acht ik toch minder dan Apple maps. Google Maps is nog steeds beter, maar met veel te veel opsmuk. Maarja het is google… dus Maps doet wel wat meer dan alleen je routes verzamelen….elke stap.

 • Profielfoto
  cheque

  Apple Maps is heel prettig in gebruik, geen gedoe en reclame’s. Wanneer ik met googlemaps 10 minuten stop bij een schoenenwinkel, krijg ik vervolgens dagenlang schoenenreclames over me heen gestort.

 • Profielfoto
  Facundo

  Wanneer ik met googlemaps 10 minuten stop bij een schoenenwinkel, krijg ik vervolgens dagenlang schoenenreclames over me heen gestort.

  Nog nooit wat van gemerkt. Blijkbaar beveilig je jezelf niet goed.

 • Profielfoto
  Frans

  Apple gebruikt ook lopend personeel om hun kaarten app verder te verbeteren

  En die Apple Maps Guy op de foto staat nu vertwijfeld op z’n iPhone te kijken omdat de Apple Maps app daarop hem een vreemde richting op wil sturen.;-)

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Facundo op 14 oktober 2018 09:38

  Wanneer ik met googlemaps 10 minuten stop bij een schoenenwinkel, krijg ik vervolgens dagenlang schoenenreclames over me heen gestort.

  Nog nooit wat van gemerkt. Blijkbaar beveilig je jezelf niet goed.

  Dus Google doet het beter maar je moet er jezelf wel tegen beveiligen? ?

 • Profielfoto
  Razend

  Facundo op 14 oktober 2018 09:38

  Wanneer ik met googlemaps 10 minuten stop bij een schoenenwinkel, krijg ik vervolgens dagenlang schoenenreclames over me heen gestort.

  Nog nooit wat van gemerkt. Blijkbaar beveilig je jezelf niet goed.

  Tegen Google kun je je helemaal niet beveiligen. Dringt dat nu nog altijd niet tot je door? Het beste is: niks gebruiken van die dievenclub.

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Bedoelen ze nou dat Maps alleen geschikt is voor voetgangers?

 • Profielfoto
  Maarten

  Lijkt mij wel een leuk bijbaantje

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Afgelopen 3 weken doorgebracht in Californië en Texas, en Apple maps zowel lopend als in de auto gebruikt om te navigeren. Werkt absoluut perfect daar, hopelijk krijgen we het zo hier ook, want het werkt fijner dan Google maps.

 • Profielfoto
  groenoord

  Maps werkt op zich wel goed maar het grote gemis is het aangeven hoe hard je mag op een bepaald stuk weg. Gewoon rechtsboven aangeven wat de max snelheid is, makkelijk en veilig als te plaatse niet goed bekend bent.

 • Profielfoto
  VxP

  Ik vind het ook de fijnste routeplanner al ontbreken nog wel wat punten die Google al heeft (tussenstop, vooruit plannen etc). Toch gebruik ik google liever niet. Allereerst omdat ik liever niets van google gebruik aangezien zij privacy net zo “belangrijk” vinden als Facebook. Maar ook omdat die navigatiestem bijna duits klinkt en het visueel veel te vol is op het scherm.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Met name tussen hoge gebouwen word je vaak naast de weg waarop je echt zit afgebeeld.

  Max snelheid, flitsers, trajectcontroles zouden hemels zijn. Flitsmeister doet het nog steeds niet met CarPlay en iedere keer mijn radio horen uitvallen omdat dat zo is, is gewoon kak. Maar zelfs als FM wel zou werken, heb ik liever alles voor de weg in één app i.p.v. twee.

  Misschien doen Google Maps en Google Waze het wel maar die zijn van het verkeerde bedrijf.

 • Profielfoto
  Facundo

  De ads kun je makkelijk buiten de deur houden. Maar wie denkt dat je überhaupt internet kunt gebruiken zonder dat Google allerlei data van je verzamelt is knetter-naiëf. Ook als je Ghostery, Cookie, Little Snitch, etc. etc. gebruikt en geen Google-producten denkt te gebruiken.

 • Profielfoto
  Q-collective

  Ik gebruik ook enkel nog Apple Maps. Ik heb Google Maps echt al tijden niet meer op m’n iPhone staan. Maar maximumsnelheden en flitspalen zouden inderdaad goede toevoegingen zijn. Met name dat eerste zou toch niet al te lastig moeten zijn, zou je zeggen.

 • Profielfoto
  utah62

  Werkt goed. Van de week nog gebruikt in Duitsland HOCH TAUNUS en kon alles vinden. Wel favorieten lijst gemaakt. Aanduiding snelheid is een wens.

  Google alleen voor street view.

 • Profielfoto
  pmvoorza

  Mooi. Nu ook nog even per fiets want daarin in Google Maps heel duidelijk beter, vooral in de buitengebieden.

 • Profielfoto
  Henk Jan de Bruijn

  Ik heb het laatst weer eens gebruikt, Apple Maps. En jawel hoor: Een nieuwe wegsituatie van een snelweg was niet bekend, dus ik ging verkeerd. Zo TREURIG slecht!

 • Profielfoto
  Pete.Z

  En dat heb je direct gemeld zodat ze het kunnen verbeteren natuurlijk!