Noah Korevaar
Noah Korevaar Geruchten 29 oktober 2018

‘Design nieuwe iPad Pro is gebaseerd op iPhone 5’

Apple gaat morgen hoogstwaarschijnlijk twee nieuwe iPad Pro’s aankondigen. Tijdens het Apple Event zien we, naar verwachting, de nieuwe 10.5-inch en 12.9-inch tablets. Volgens verschillende bronnen, waaronder Bloomberg, krijgen ze allebei een nieuwe design. Dat design zal erg veel weg hebben van het uiterlijk van de iPhone 5.

Apple iPad Pro x iPhone 5?

In de afgelopen jaren hebben we verschillende uitvoeringen gezien van zowel iPhones als iPads. Waar de een misschien wat mooier was dan de ander heeft de meerderheid een duidelijke favoriet: de iPhone 5. Voor die mensen is er, als we Bloomberg mogen geloven, fantastisch nieuws. De nieuwe iPad Pro’s, die Apple morgen in New York presenteert, zullen qua vormgeving geïnspireerd zijn door dat toestel. Dat houdt in dat de iPads voorzien zijn van een vierkante afwerking, iets waar we stiekem heel blij van worden.

Hieronder zien we een concept design van de nieuwe iPad Pro, gemaakt door OnLeaks en MySmartPrice. De vierkante afwerking, met een mat-achtige grijze kleur, ziet er strak uit. Een kleine camera en het Apple logo dragen overduidelijke bij aan een premium look. De voorkant is voorzien van een groot LCD scherm met kleine randen. Als dit de daadwerkelijke look wordt, gaat het bedrijf dus geen gebruik maken van een notch. Ook daar zijn we maar al te blij mee.

De nieuwe iPad pro
De nieuwe iPad Pro? (Klik/tap voor groter)

 

Goodbye lightning port

De nieuwe iPad’s krijgen niet alleen een verfrissend design, maar beschikken uiteraard ook over nieuwe features. Zo worden de nieuwe tablets voorzien van Face ID. De gezichtsherkenning zal zowel horizontaal als verticaal te gebruiken zijn. Verder zien we nog een grote verandering aan de buitenkant van de nieuwe iPad Pro’s. Als we de geruchten mogen geloven gaan deze generatie tablet’s niet voorzien worden van Apple’s eigen lightning port. Opladen en accessoires aansluiten gaat namelijk via USB-C. Dat is een unicum, al moeten we de bevestiging nog wel krijgen.

Onder de motorkap veranderd er ook het een en ander. Zo zullen beide units voorzien worden van een A12X chip en krijgen we te maken met Apple’s eerste eigen, aparte grafische chip. Ondersteuning voor de Apple Pencil, en de verwachte Pencil 2, is ook aanwezig. Ook de zekerheid over deze features zullen we morgen pas krijgen, tijdens het Apple Event.

De iPhone 5 (Klik/tap voor groter)
De iPhone 5 (Klik/tap voor groter)

Tijdens het Apple Event gaan niet alleen de nieuwe iPad Pro’s het daglicht zien, maar nog heel veer meer. Benieuwd naar wat Apple morgen te bieden heeft? Check dan onze roundup!

Reageer op artikel:
‘Design nieuwe iPad Pro is gebaseerd op iPhone 5’
Sluiten