Noah Korevaar
Noah Korevaar Nieuws 30 oktober 2018

Apple introduceert nieuwe Mac mini tijdens Apple Event

Tijdens het Apple Event in New York heeft Apple de gloednieuwe Mac mini aangekondigd. Al sinds oktober 2016 heeft deze Mac geen update meer gehad.

De nieuwe Mac mini heeft min of meer hetzelfde uiterlijk gekregen als zijn voorganger, alleen de Space Grey finish is nieuw. Al het gebruikte aluminium is 100 procent gerecycled.

Mac Mini 2018

Elke Mac mini start met vier cores (quad-core 8th Gen Intel processor met Turbo Boost Speeds tot 4.6GHz en Intel UHD graphics), maar er is ook een variant met 6 cores beschikbaar.  Dit maakt deze kleine rakker vijf keer sneller dan voorheen. De nieuwe mini kan tot 64GB RAM-geheugen aan.

De opslag verschijnt in een SSD-variant tot 2 TB. Deze technologie is vier keer sneller dan de laatste variant. Ook kun je een T2 Security Chip verwachten.

Mac Mini 2018

De nieuwe Mac mini zit vol met poorten

Mac mini-gebruikers zijn volgens Apple verzot op veel ports. Verwacht daarom 1 gigabit ethernet, 4 Thunderbolt 3, een HDMI en twee USB-A ingangen. Oh, en hij is voorzien van een jack-koptelefoon ingang.

De nieuwe Mac mini gaat voor een startbedrag van 899 euro over de toonbank en is vanaf vandaag te bestellen. Daar krijg je 8GB RAM, 3.5GB Core quad core en 128gb ssd-opslag voor.

https://www.youtube.com/watch?v=hVEaL9izgjs

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple introduceert nieuwe Mac mini tijdens Apple Event
Sluiten