Raymon Mens
Raymon Mens Apple Inc. 16 oktober 2018

Apple neemt grensverleggende Belg in dienst

Apple’s nieuwste werknemer is er een waar we trots op mogen zijn. De Belgische ontwikkelaar Louis D’hauwe zocht regelmatig de grenzen van iOS op en is daarmee blijkbaar opgevallen bij Apple. Hij laat via zijn Twitter-account weten in dienst te zijn getreden bij het bedrijf uit Cupertino en aan Xcode te gaan werken.

Je kunt D’hauwe kennen van zijn vele experimenten. Zo toonde hij al eens aan dat je prima iPad-apps met vensters kunt maken en de iPad meer als een desktop kan laten werken. Ook was hij bezig met het naar de iPad brengen van Apple’s ontwikkelomgeving Xcode. In al die experimenten slaagde hij glansrijk.

Grenzen van de iPad opgezocht

Een van de projecten waarmee D’hauwe de grenzen van iOS opzocht, was PanelKit. Een module die ontwikkelaars kunnen gebruiken om hun iPad-apps van vensters te voorzien. In onderstaande video is een demo van de grafische app Pixture te zien. Daar zie je hoe de verschillende vensters werken. Het is een beetje een ongelukkige demo, want opgenomen op een iPad mini… dus krap, maar op een grote iPad Pro heeft het zeker zijn voordelen.

Een ander project van de Belgische ontwikkelaar was OpenTerm, een command line voor de iPhone en iPad die echt werkte. Het meest grensverleggende project was echter Xcode voor de iPad. D’hauwe bouwde de interface van Apple’s ontwikkelomgeving na en gebruikte op de achtergrond een Mac om code te compileren. Het was slechts een proof of concept en vereiste een Wi-Fi-verbinding met een Mac, maar het toont de mogelijkheden aan. Xcode op de iPad zou van Apple’s tablet een vollediger alternatief voor de Mac maken, zeker nu ook Adobe volledig op de iPad inzet.

Onderdeel van Xcode-team bij Apple

De Belgische ontwikkelaar zegt op Twitter onderdeel te worden van het team dat aan Apple’s ontwikkelomgeving Xcode werkt. We hopen dat hij ook binnen Apple de grenzen van wat iOS kan blijft opzoeken en aan de wieg kan staan van nieuwe mogelijkheden voor de iPad en Xcode.

Reageer op artikel:
Apple neemt grensverleggende Belg in dienst
Sluiten