Night
Night Geruchten 29 oktober 2018

Apple Hardware Event: dit kun je morgen verwachten

30 Oktober aanstaande vindt in Brooklyn, New York het laatste Apple Event van dit jaar plaats. We hebben al eerder onze verwachtingen samengevat, maar de datum komt steeds dichterbij en daarmee ook de accuraatheid van de verwachtingen. We zetten alles nog even op een rijtje.

Ster van het Event: de iPad Pro

Laten we beginnen met de ster van het Event. Tenminste dat denken we. We verwachten namelijk dat er twee compleet nieuwe iPad Pro’s groots zullen worden aangekondigd. Deze iPad Pro’s zijn vanaf de grond opnieuw ontworpen.

Als we de geruchten mogen geloven komt er een nieuw scherm dat tot bijna aan de rand zal doorlopen. Die rand zal wel smaller zijn dan bij voorgaande iPads. Hierin is ook de camera voor FaceID ondergebracht.  Daardoor verdwijnt de TouchID. De Home button verdwijnt dus ook en maakt plaats voor swipen en bewegingen als manier van navigatie. Daarnaast wordt de Lightningpoort verruild voor een USB-C aansluiting. Zo komt er meer eenheid in de laders en aansluiting voor accessoires.

De processor zal ook een flinke sprong voorwaarts maken. De iPad Pro zal naar verluid een aangepaste A12 Bionic chip krijgen, de A12X. Een unicum voor Apple, want dit zou de eerste keer zijn dat een aangepaste versie van de GPU zal worden toegevoegd.

iPad Pro 2018 concept
Klik/tap voor groter.

De opvolger van de MacBook Air

Deze ultralichte en dunne laptop heeft al sinds 2015 geen update meer gehad. Steeds drongen de MacBook en MacBook Pro voor in de rij. Maar nu zal het er volgens insiders toch echt van komen: een waardige opvolger.

Deze nieuwe laptop gaat hetzelfde schermformaat krijgen, namelijk 13 inch. De resolutie zal echter een stuk hoger zijn en ook de schermranden zullen flink smaller worden. De processor laat nog even naar zich raden, maar aangezien de ouder MacBook Air uit 2015 stamt, kunnen we hier ook een flinke snelheidsverbetering verwachten.

‘The return of the Mini’

The Return of the Jedi is natuurlijk al een erg oude StarWars film. Helaas is het echter ook zo gesteld met de Mac mini. Al sinds oktober 2016 heeft deze Mac aan de onderkant van het assortiment al geen update meer gehad. Op 30 oktober moeten de mini-fans echter aangenaam verrast worden met 2018 specs en aanvullende mogelijkheden. Zo wordt een modulaire opbouw vaak genoemd. Verder hopen we ook op USB-C ter wille van compatibiliteit met het overige assortiment.

iMac update

Hoewel het focus waarschijnlijk op de iPad Pro, de MacBook Air en de Mac mini zal liggen, is het niet ondenkbaar dat de iMac ook een update zal krijgen. Een snellere processor, meer geheugen en meer aanbod in SSD opslag lijkt aannemelijk. Misschien dat zelfs (eindelijk) de ook oude, trouwe 5400 rpm harddisk en Fusion Drive geheel verdwijnen uit het iMac assortiment.

Wat missen we nog?

Vaak wordt er nog een verrassing gepresenteerd aan het einde van een Event. ‘One More Thing‘ plachtte Steve Jobs dan te zeggen. Een uitspraak, waaraan OMT zijn naam dan ook te danken heeft. Maar wat kan dat ‘One More Thing’ zijn op dit Event?

Wij hopen persoonlijk op de 3-in-1 draadloze oplaadmat. Die was al eerder aangekondigd, maar bleek met technische tegenslagen te kampen. Dat betekende uitstel voor onbepaalde tijd. Het zou zomaar kunnen dat we deze draadloze oplader toch nog gaan zien dit jaar.

Verder is ook de ‘over-the-ear’ draadloze koptelefoon een hardnekkig gerucht. Ook de Apple Pencil 2 lijkt zijn opwachting te kunnen maken. Maar misschien komt er ook nog wel een nieuwe Mac Pro of een iPad mini. Of wat dacht je van een nieuwe iPod? Je weet wel, zo’n iPhone, waarmee je niet kan bellen, maar wel muziek mee kan luisteren. We tellen af… naar dinsdag 15:00 uur. Dan weten we het zeker.

Reageer op artikel:
Apple Hardware Event: dit kun je morgen verwachten
Sluiten