Gerucht: ‘Apple Event brengt ook nieuwe iPad mini’

Door: Raymon Mens - 10 reacties

Dat we tijdens het Apple Event op 30 oktober een nieuwe iPad Pro zullen zien, is vrijwel zeker. De doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo komt nu echter met een totaal onverwachte voorspelling: -drum roll- er komt volgens hem ook een nieuwe iPad mini. Ja, je leest het goed. Apple’s kleinste tablet is blijkbaar toch niet dood. We moesten onszelf ook even in de arm knijpen.

Volgens de goed ingelichte analist krijgt de nieuwe iPad mini een snellere chip en nieuw scherm. Hij omschrijft het echter als een ‘goedkoper scherm’ dan dat van de aankomende iPad Pro. Een mini met edge-to-edge scherm lijkt er dus niet in te zitten.

iPad mini toch vernieuwd?

De voorspelling van Kuo staat haaks op eerdere geruchten over het verdwijnen van de kleinste tablet. In augustus zei de eveneens betrouwbare Bloomberg-reporter Mark Gurman nog dat er niemand bij Apple bezig is met een nieuwe iPad mini. Kuo houdt echter ook een slag om de arm. De analist zegt namelijk dat de nieuwe iPad mini tijdens het Apple Event van 30 oktober onthult kan worden, maar Apple kan ook wachten tot begin 2019. Dat er aan een nieuwe, kleine tablet gewerkt wordt staat volgens de analist echter buiten kijf.

iPad mini 4 in doos 16x9
Klik/tap voor groter.

De huidige iPad mini werd in 2015 voor het laatst vernieuwd en draait op een oude Apple A8-chip. Inmiddels zijn we vier generaties verder (A12) en loop de mini hopeloos achter. Een relatief oude iPad mini van 7,9-inch is met een vanaf-prijs van 439 ook aanzienlijk duurder dan een 9,7-inch iPad met een prijs van 359 euro. Het is duidelijk dat Apple iets met de kleinste tablet moet: vernieuwen of niet meer verkopen.

Apple Event op 30 oktober

De eerste mogelijkheid om een iPad mini aan te kondigen, is tijdens het Apple Event van 30 oktober 2018. Verwacht wordt dat Apple dan ook een nieuwe iPad Pro met Face ID en USB-C onthult. Ook worden een boel nieuwe Macs verwacht. Van nieuwe MacBook Air tot Mac Mini. (Zie ook → Officieel: Apple iPad en Mac Event 30 oktober in New York)

MacRumors

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  djneo

  zou mooi zijn, de mini heeft niet echt een markt op de consumenten markt. maar voor Home Automation install zijn ze zeer goed

 • Profielfoto
  jebman

  of is het toch gewoon de iPhone RS Max+ die wordt gezien in de kristallen bol?

 • Profielfoto
  SvS

  Liever een opvolger van de ‘verdwenen’ compacte iPhone SE.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Nog 4 dagen en we hebben een complete nieuwe line-up qua geruchten.

   

   

 • Profielfoto
  wensink

  Ik verwacht de nieuwe Mac Pro en de Apple Car ook volgende week.

 • Profielfoto
  gipsman

  Wat een gedoe toch met die events. Gewoon een press release met ‘dit zit er aan te komen’ en that’s it. Apple heeft gewoon heel veel te veel geld en de concurrentie ook trouwens.

  Door al die twijfels en onzekerheden stellen mensen aankopen, die dringend waren, eindeloos uit, of, andersom, ze kopen een device dat kort daarna een update krijgt. Waarom al die geheimzinnigheid? Het gaat toch niet om bedgeheimen, dacht ik ?.

 • Profielfoto
  steveb

  verwachten jullie echt alles?
  ik vrees dat dit wat ijdele hoop is
  ik denk eerder dat het gesplitst wordt

  ik zie meer in een mini event.
  – mac mini
  – ipad mini
  – apple tv
  – EarPods
  – macbook (air)
  (- en misschien een usb C snellader?)

  alles dus consumer gericht en op tijd op de markt voor thanksgiving en alles wat volgt van feesten

  de mac pro? die was verwacht voor 2019. ik hoop dat ze niet weer de fout maken zoals de vorige keer. aankondigen dik 6 maand voor ze hem zelf willen op de markt zetten en het dan niet halen.

  maar wel een pro event in maart. met een grote voorstelling.
  – in de aanloop er naar toe iMac silent upgrade
  – mac pro  (mini of moduleerbaar)
  – mac book pro
  – iPad pro  (met airpower?)

 • Profielfoto
  Antaeus

  iPad mini??? iPhone SE2 graag!

 • Profielfoto
  Pjotr

  Waar kan ik die iPad mini bestellen?

 • Profielfoto
  Murdock

  SvS op 24 oktober 2018 16:04
  Liever een opvolger van de ‘verdwenen’ compacte iPhone SE.

  Mijn vrouw heeft ook zo een klein ding, daar kan ik niet eens deftig op tikken..