Apple Event: ‘Geen AirPower, wel MacBook, Mac Mini en iMac’

Door: Raymon Mens - 16 reacties
Apple Event logo 30 oktober 2018 16x9

Het is bijna zo ver. Het laatste Apple Event van 2018 vindt plaats op 30 oktober en Apple belooft dat er een boel te onthullen is, want op de uitnodiging staat “There’s more in the making”. Dat we een nieuwe iPad Pro met Face ID gaan zien is zo goed als zeker, maar hoe zit het met AirPower en Macs?

Een nieuwe MacBook, Mac Mini en iMac lijkt zo goed als zeker. Apple heeft bij de Euraziatische Economische Unie (EEG) goedkeuring aangevraagd voor de verkoopstart van een aantal nieuwe Macs. Het gaat om drie nieuwe desktops en twee nieuwe laptops.

Nieuwe MacBook, iMac én Mac Mini

Voordat een product verkocht mag worden, dient Apple goedkeuring aan te vragen bij de marktwaakhond van de verschillende landen, waaronder de EEG. Deze instantie gaat over onder andere Rusland, Kazachstan en Oekraïne en kent geen geheimhouding. Daarom is in de database met aanvragen te vinden dat Apple drie nieuwe desktops met de modelnummers A1993, A2115 en A2116 wil gaan verkopen. Dit zijn waarschijnlijk de nieuwe Mac Mini, 21-inch iMac en 27-inch iMac.

Er zijn ook twee laptops met modelnummer A1932 en A1534 opgedoken. Het gaat waarschijnlijk om een nieuwe versie van de 12-inch Retina MacBook en opvolger van de MacBook Air. Of het een update van de MacBook Air wordt, of een geheel nieuwe MacBook als vervanger van de Air is nog moeilijk te zeggen.

Apple Event Mac EEG
Via: Consomac – Klik/tap voor groter.

Geen AirPower

Er is ook slecht nieuws. Iedereen die op Apple’s draadloze 3-in-1-lader AirPower zit te wachten, moet waarschijnlijk nog even geduld hebben. Volgens de doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo werkt Apple nog steeds aan de oplader, maar wordt de verkoopstart begin 2019 verwacht. Dat kan overal tussen maart en juni volgend jaar zijn.

AirPower werd samen met de iPhone X in 2017 aangekondigd, maar daarna bleef het stil. Apple zou kampen met een boel problemen, waaronder oververhitting en interferentie tijdens het opladen. De ontwikkeling van de 3-in-1-lader die zowel de iPhone als Apple Watch en AirPods tegelijk kan laden, is echter niet gestopt. Het heeft gewoon nog wat meer tijd nodig. Waarschijnlijk wacht Apple ook met nieuwe AirPods tot AirPower beschikbaar is. De nieuwe versie van de draadloze oortjes kan immers ook draadloos laden.

AirPower
Klik/tap voor groter.

Apple Event 30 oktober om 15:00 uur

Het Apple Event start dinsdag 30 oktober om 15:00 uur. Apple organiseert het event in de Howard Gilman Opera House, bij de Brooklyn Academy of Music in New York. Een statige plaats die bol staat van de creativiteit. Normaal start Apple om 19:00 uur Nederlandse tijd, maar door de afwijkende tijdzone is het nu 15:00 uur.

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  nomac

  Model nr A1993 is dat niet de nieuwe iPad Pro?

  Hopelijk toch een Mac Mini!

  Ik kan haast niet wachten op het Apple Event!

 • Profielfoto
  madcat

  Please… een HomePod Mini

 • Profielfoto
  KR1275

  Mac mini… I’m ready for it!

   

  Mijn 2012 is nog perfcect, maar ik mis 4K.

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Een iPad mini, zou die er ook bij zijn?

 • Profielfoto
  xaddict

  Gvd. Ik heb nu Nét een nieuwe iMac.

 • Profielfoto
  RW076

  Ik word hier erg blij van, zit al lang te wachten op die nieuwe iMac.

 • Profielfoto
  jebman

  Apple tv nog wat te verwachten? 1 model staat op 2-3 weken levertijd (4k 32Gb)

 • Profielfoto
  App69

  Ik geloof niet meer in de Mac Mini.

  Hopelijk heb ik ongelijk. Dan rest enkel de vraag: een Mac Mini of de nieuwe iPad Pro. Zal vd prijs afhangen denk ik.

 • Profielfoto
  Ziegler

  xaddict op 25 oktober 2018 19:36
  Gvd. Ik heb nu Nét een nieuwe iMac.

  Vervelend man. Jakkes. Een nieuwe iMac.

 • Profielfoto
  Melle

  Je hebt zo echt het gevoel van eindelijk en dit wordt de meest nuttige en interessante Keynote in tijden. En dat zal ook zo zijn. Alleen heel jammer dat het niet is omdat de kwaliteit zo hoog zal zijn, of de nieuwe producten zo vernieuwend of innovatief. Helemaal niet zelf. Gewoon het feit dat er eindelijk eens iets komt waar je effectief mee werk kan verzetten maakt het bijzonder.

  Echt belachelijk wat ze met de Mac mini hebben gedaan. En de vervanging van de Air komt ook minstens 1 jaar te laat.

 • Profielfoto
  Wauters

  Ik hoop dat de nieuwe iMac’s standaard ssd’s hebben. Dan wordt mijn 2011-model vervangen!

 • Profielfoto
  Yves Damiaens

  Wanneer te bekijken voor de werkende mens? 15u lukt niet.

 • Profielfoto
  Melle

  @yvesdam. – later dan 15u.

 • Profielfoto
  Arno

  En een nieuwe Mac Pro? Niemand hoor ik daar vooralsnog over, maar dat zou wel heel tof zijn toch?

 • Profielfoto
  Richard from Rotterdam

  Tsja de Mac Pro. Mijn 2010 doos wil nu langzaamaan toch wel een keer vervangen gaan worden. Alle verhalen van er komt een nieuwe in voorjaar 2019, ik moet het nog zien allemaal.

 • Profielfoto
  jeroengroter

  Of een iPhone mini… Please!!!!