Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 16 oktober 2018
Leestijd: 2 minuten

AirPlay 2 nu beschikbaar op Libratone Zipp-luidsprekers

Er komen steeds meer speakers en receivers met AirPlay 2 op de markt. Nadat Apple de uitrol van zijn nieuwe standaard voor draadloze audio met bijna een jaar vertraging uitrolde, is de volgende fabrikant die aanhaakt Libratone. De Libratone Zipp en Zipp Mini zijn er nu ook klaar voor en krijgen een firmware-update.

De fabrikant heeft twee generaties speakers onder de naam Zipp uitgebracht. Alleen de tweede generatie (met horizontale rits) krijgt ondersteuning voor AirPlay 2. Van de Zipp Mini is maar één generatie beschikbaar en die krijgt ondersteuning voor de nieuwe audio-standaard.

Update Libratone Zipp installeren

De update die AirPlay 2 brengt, is te installeren via de iOS-app van Libratone. Zodra de speakers daar gevonden zijn, krijg je een melding van een firmware-update die beschikbaar is. Na installatie zal de Zipp of Zipp Mini als AirPlay 2-luidspreker beschikbaar zijn in iOS en kun je de speaker in de Woning-app aan de juiste kamer toevoegen.

AirPlay 2-speakers zijn te vinden in de Woonkamer-app – Klik/tap voor groter.

De speakers van Libratone hadden al ondersteuning voor de oude AirPlay standaard en ondersteunen ook streaming via Bluetooth en Spotify Connect. Dat laatste blijft ook na de update gewoon behouden. De fabrikant laat ten slotte ook weten aan een Zipp 2 speaker te werken. Die krijgt onder andere ondersteuning voor Google Home en Alexa, maar is nog niet op de markt. De Libratone Zipp heeft momenteel een adviesprijs van € 259,- en de Zipp Mini is verkrijgbaar voor € 279,-

Meer AirPlay 2

Naast de speakers van Libratone, zijn ook andere fabrikanten zoals Sonos en B&O aangehaakt. Er is dus steeds meer te kiezen als het op multiroom-speakers aankomt. Natuurlijk ondersteunt Apple’s eigen HomePod ook AirPlay 2, maar die is nog niet in Nederland verkrijgbaar. (Zie ook → FAQ: Alles over Apple’s nieuwe standaard draadloze voor audio)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
AirPlay 2 nu beschikbaar op Libratone Zipp-luidsprekers
Sluiten