AirPlay 2 nu beschikbaar op Libratone Zipp-luidsprekers

Door: Raymon Mens - 2 reacties
Libratone zipp AirPlay 2
(Afbeelding: Libratone)

Er komen steeds meer speakers en receivers met AirPlay 2 op de markt. Nadat Apple de uitrol van zijn nieuwe standaard voor draadloze audio met bijna een jaar vertraging uitrolde, is de volgende fabrikant die aanhaakt Libratone. De Libratone Zipp en Zipp Mini zijn er nu ook klaar voor en krijgen een firmware-update.

De fabrikant heeft twee generaties speakers onder de naam Zipp uitgebracht. Alleen de tweede generatie (met horizontale rits) krijgt ondersteuning voor AirPlay 2. Van de Zipp Mini is maar één generatie beschikbaar en die krijgt ondersteuning voor de nieuwe audio-standaard.

Update Libratone Zipp installeren

De update die AirPlay 2 brengt, is te installeren via de iOS-app van Libratone. Zodra de speakers daar gevonden zijn, krijg je een melding van een firmware-update die beschikbaar is. Na installatie zal de Zipp of Zipp Mini als AirPlay 2-luidspreker beschikbaar zijn in iOS en kun je de speaker in de Woning-app aan de juiste kamer toevoegen.

AirPlay 2
AirPlay 2-speakers zijn te vinden in de Woonkamer-app – Klik/tap voor groter.

De speakers van Libratone hadden al ondersteuning voor de oude AirPlay standaard en ondersteunen ook streaming via Bluetooth en Spotify Connect. Dat laatste blijft ook na de update gewoon behouden. De fabrikant laat ten slotte ook weten aan een Zipp 2 speaker te werken. Die krijgt onder andere ondersteuning voor Google Home en Alexa, maar is nog niet op de markt. De Libratone Zipp heeft momenteel een adviesprijs van € 259,- en de Zipp Mini is verkrijgbaar voor € 279,-

Meer AirPlay 2

Naast de speakers van Libratone, zijn ook andere fabrikanten zoals Sonos en B&O aangehaakt. Er is dus steeds meer te kiezen als het op multiroom-speakers aankomt. Natuurlijk ondersteunt Apple’s eigen HomePod ook AirPlay 2, maar die is nog niet in Nederland verkrijgbaar. (Zie ook → FAQ: Alles over Apple’s nieuwe standaard draadloze voor audio)

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  Afroman

  De Libratone Zipp heeft momenteel een adviesprijs van € 259,- en de Zipp Mini is verkrijgbaar voor € 279,-

  de Zipp is 279 en de minibus 259

   

   

  B&O is vertraagd tot november/december. Ben blij dat Libratone de update wel heeft. Ook laat want het moest in augustus/september gebeuren net als B&O maar het schijnt lastiger te zijn dan gedacht

   

  https://forum.beoworld.org/forums/t/34950.aspx

 • Profielfoto
  divanci

  Opgelet.. want na de update ben je wel de stereo mogelijkheid kwijt omdat je twee Zipps niet meer aan elkaar kunt linken:-(