‘WhatsApp wordt voorzien van een dark mode’

Door: Raymon Mens - 2 reacties

WhatsApp werkt aan een functie die door veel gebruikers die wel eens nachtelijke gesprekken hebben met open armen zal worden ontvangen. De chat-app wordt binnenkort voorzien van een donkere modus. De ‘dark mode’ voor WhatsApp is momenteel in ontwikkeling.

Dat heeft WaBetaInfo, dat zich specialiseert in het opgraven van code in bètaversies van WhatsApp, ontdekt. Een donkere modus is niet alleen goed nieuws voor je ogen, maar ook voor de bezitters van een iPhone X of iPhone Xs met OLED-scherm. Omdat pixels niet of minder hard ingeschakelt moeten worden voor donkere kleuren, gaat je telefoon langer mee.

Ontwikkeling WhatsApp dark mode

De ontwikkeling van de donkere modus voor WhatsApp lijkt net begonnen. Toch zitten er volgens WaBetaInfo al behoorlijk wat verwijzingen in de meest recente betaversie. Hiervan is echter nog niets concreet zichtbaar. Hoe ver de ontwikkeling staat en wanneer we een donkere modus in de populaire chat-app kunnen verwachten, is nog niet duidelijk.

Dark Mode facebook messenger
De donkere modus van Facebook Messenger – Klik/tap voor groter.

WhataApp is niet de eerste app die aan een donkere modus werkt. Zo wordt Facebook Messenger binnenkort voorzien van een dark mode en ook andere apps gingen de populaire chat-app al voor. Zo heeft Firefox voor iOS tegenwoordig een donkere modus en eerder dit jaar kreeg de YouTube-app ook al een donker thema. Apple lijkt niet van plan een systeembrede Dark Mode naar iOS te brengen. Het is echter wel mogelijk om een soort donkere modus ‘light’ in te schakelen. (Zie → Nieuw in iOS 11: half verborgen dark mode)

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  Frans

  Is dit nieuws? WhatsApp is toch al naar de dark side sinds de overname door FaceBook?

  ;-)

 • Profielfoto
  gilles_b

  *ingeschakeld 🙄