Weekend poll: wat is je favoriete macOS Mojave-functie?

Door: Raymon Mens - 18 reacties

Naast iOS 12 heeft Apple onlangs ook macOS Mojave uitgebracht. In deze update voor de Mac zitten veel handige en indrukwekkende verbeteringen. Natuurlijk spreekt Dark Mode tot de verbeelding, maar er is nog veel meer. Denk bijvoorbeeld aan HomeKit op de Mac en handigheden in Finder.

Wat is jouw favoriete, nieuwe functie in macOS Mojave? Stem in onze weekend poll!

(Zie je geen poll? Dan staat er waarschijnlijk een iets te enthousiaste adblocker aan. Geef niets, maar je moet ‘m even uitschakelen om te stemmen.)

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Screenshot functie nu ook voor video !

 • Profielfoto
  error

  Dat de Finder-toetscombinatie voor Show Original (onder het File-menu) is veranderd in Control-Option-Command-A. Voorheen was dit (al vele jaren) Command-R.

  Hierdoor toets ik nu dagelijks vele malen de verkeerde hotkey en krijg ik een foutmeldings-geluid. Leuk!

 • Profielfoto
  bmeerdink

  Voorlopig even geen Mojave voor mij want ik beheer mijn iOS apps op de Mac en de versie van iTunes (12.6.x) waarmee dat nog kon hebben ze geblokkeerd in Mojave.

 • Profielfoto
  morwatz

  Mojave?

  Hier nog El Capitan op een Mac uit 2007!

 • Profielfoto
  McMeller

  De Woning-app is een verademing waar ik naar uitkeek. De recent/veel gebruikte apps aan de rechterzijde in het Dock vond ik eerst opdringerig en onnodig, maar ik wil ze al niet meer missen.

 • Profielfoto
  madcat

  Op de MacBook heb ik Mojave staan en de HomeKit functie is ideaal.

  Op de iMac met 3TB fusion drive kon ik hem niet installeren zonder verlies van bootcamp. Ik ben benieuwd of ze dat nog gaan fixen of denken “ach die paar miljoen mensen die een 3tb fusion drive hebben laten we lekker stikken”

 • Profielfoto
  Trast

  Dark Mode en de Woning App, gewenste toevoegingen!
  Merk dat ik de aandelen app nu meer gebruik, nu hij over alle devices te gebruiken is, fijne aanvulling:-)

 • Profielfoto
  Christophe F

  Ik vind de dark mode maar niets, het ziet er niet uit. ?

 • Profielfoto
  Pixelman

  Ben ik nu de enige die de update nu niet zo speciaal vind. Al enige tijd maken ze van kleine addons big features. Die darkmode bv. Wat een gedoe daarover. Ik zou liever hebben dat ze mee werk maken van een betere integratie van ios en osx. Een ipad zou bv perfect als wacom kunnen dienen op osx. De foto update is een goede stap in de juiste richting. Maar er kan volgens mij heel wat meer.

 • Profielfoto
  KR1275

  Ik probeer nog steeds te ontdekken wat de meerwaarde van Mojave is…

   

  Een andere bureaubladafbeelding en een Appstore van de layout van een website uit het jaar 2005. Ik geloof dat dit de minst indrukwekkende update ooit was…

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Al jaren hoor je bij de komst van elke nieuwe ‘grote’ update het zelfde standaard verkooppraatje. Maar in essentie is het ‘gewoon’ een OS gebleven zij het met de nodige toeters en bellen en veranderen om het veranderen. Tussen 10.7 en de huidige versie is er eigenlijk weinig echt veranderd qua gebruik. Wat ook veranderd is, is de doelgroep. Was het vroeger de wat serieuzere gebruiker die met programma’s als Logic Pro, FileMaker, Photoshop e.d werkte, nu is dat de gebruiker die doorgaans niet eens weet welke versie hij heeft (present company excepted)

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Pixelman op 29 september 2018 19:37
  Een ipad zou bv perfect als wacom kunnen dienen op osx.

  Goed idee. Daar is een app voor, maar die is niet van Apple en lijkt niet erg goed te werken.

 • Profielfoto
  BlueSky

  Stacks op de desktop. De beste toevoeging

 • Profielfoto
  Joid

  Stacks op de desktop. De beste toevoeging

  Die had ik nog niet gezien. Die ga ik testen.

  Vooralsnog heb ik ‘Geen’ gestemd op de vraag ‘Wat is je favoriete macOS Mojave-functie?’

 • Profielfoto
  McJohn

  Mijn bescheiden mening:

  “Stacks op desktop” is voor mensen die te lui zijn om hun files deftig te organiseren en hun desktop als hun afwasbak behandelen wanneer ze de vaat een week,of 2 laten staan.

  “Dark Mode” is spuuglelijk, maar das mijn mening. Voor anderen misschien hip,… maar echt warm loop ik er niet van.

  “Dynamische wallpaper”,.. op zich leuk, maar een echte meerwaarde?…niet echt… toch?

  APFS voor Fusion Drives… goodie! Maar TimeMachine werkt nog niet met APFS dacht ik?… wrm niet?

  Voor de rest een valse hoop van gemoedsrust dat je syteem anno 2018 het nieuwste is en het nog net iets langer duurt voor je dat “obsolete gevoel” krijgt. Enige reden wrm ik Mojave wou is voor APFS.

 • Profielfoto
  Razend

  Als Dark Mode er niet zo vreselijk uit zou zien qua dikke, vette, witte letters, zou ik het wellicht standaard instellen. Nu switch ik alleen als ik wat langer bezig ben in Foto’s.

  Als je bijvoorbeeld kijkt naar Logic of Aperture, dan zie je hoe het wél had gemoeten. Daar zijn de letters veel minder vet en minder wit. En dan is het een weldaad voor je ogen. Dus: vooral in de menu’s minder vette en minder witte letters!

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Ik weet het nog niet, vandaag geïnstalleerd op mijn MacBook Air. Mijn iMac viel dit keer buiten de boot.

   

  Ik moet wel veel clicks geven om programma’s en scripts toestemming te geven om normaal hun werk te kunnen doen. Het is wel wennen Dark mode, maar vind het niet lelijk. Sommige programma’s zien er niet uit in Dark mode. Met een terminal commando kan dit gelukkig verholpen worden.

 • Profielfoto
  midas

  heb echt nog totaal niks nieuws ontdekt