Weekend poll: hoe heb jij je nieuwste iPhone gekocht?

Door: Raymon Mens - 18 reacties
iPhone X en iPhone 8 doosjes 16x9
Afbeelding: Apple (archieffoto)

Ooit was het erg aantrekkelijk om een iPhone bij een abonnement te nemen, ze werden praktisch ‘gratis’ weggegeven. Door veranderende regels en kredietchecks is dat echter niet meer het geval. Daarentegen zijn refurbished of gereviseerde toestellen weer in opkomst.

Heb jij je nieuwste iPhone nog bij een abonnement genomen, of heb je ‘m op een andere manier aangeschaft? Wij zijn benieuwd wat anno 2018 de populairste optie is. Vandaar onze vraag, hoe heb jij je nieuwste iPhone gekocht? Je kunt tot en met maandag stemmen.

Zie je geen poll? Dan staat er waarschijnlijk een iets te enthousiaste adblocker aan. Zet ‘m even uit om te stemmen!

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  Edwin

  Ik kan geen representatief antwoord geven omdat ik nog steeds mijn trouwe 6s plus van een paar jaar terug gebruik. En deze heb ik bij een abbo aangeschaft. Maar als ik een nieuwe ga halen, dan zou ik op dit moment een los toestel kopen.

 • Profielfoto
  demandiebakt

  In mijn handen gedrukt door werkgever, dus niks gekocht maar wel een iPhone

 • Profielfoto
  Athens56

  Mijn iPhone SE 64 gb gekocht. Daarvoor iPhone 5, iphone 4s en iPhone 3GS altijd in combi met een abonnement. Geen krediet checks meer voor een telefoon!

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Gewoon met abonnement, lekker simpel.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Uhm… Als cadeau van mijn familie gekregen omdat mijn moeder mij zag stuggelen met de dooide batterij in mijn oude 5s.

 • Profielfoto
  MrHammond

  iPhone 3G en 4S waren met abo, daarna een abo wissel, nu heeft het geen zin meer, de SE en 8 heb ik gewoon los gekocht…

 • Profielfoto
  Bart119

  Los, de abonnementsformules kwamen mij op termijn steeds duurder uit.

 • Profielfoto
  Q-collective

  Hier ook los. Blijkbaar de overgrote meerderheid die dat nu doet en even spaart voor een nieuw toestel. Goed bezig:)

 • Profielfoto
  iPhonefans

  Laatste is een betere omschrijving van de vraag

 • Profielfoto
  Maarten

  Ik heb mijn iPhone 7 los gekocht met de launch

 • Profielfoto
  whaha

  Ik zie de poll niet ook al staat m’n adblocker uit.

  Ik heb mijn iPhone SE los gekocht en mijn iPhone 5 trouwens ook – en die was duurder! (5 was 32 GB, SE is 64)

 • Profielfoto
  Frans

  Ik ben er van uitgegaan dat ik mijn iPhone zeker 4 jaar zou gebruiken (heb nog een 6 dus dat is in ieder geval uitgekomen) en heb op basis daarvan de TCO ( Total Cost of Ownership) over die periode met verschillende abonnementsvormen uitgerekend. Conclusie was overduidelijk: telefoon los kopen en een SIM- only abonnement nemen is het voordeligst. Daarbij, hoe langer je een telefoon houdt, hoe voordeliger het wordt.

  Maar goed, misschien heb ik een afwijking opgedaan door economie te studeren.;-)

 • Profielfoto
  Yosemite

  M’n iPhone X is los gekocht maar door de baas betaald:-) De iPhones daar voor steeds los gekocht en zelf betaald.

 • Profielfoto
  morwatz

  Zojuist mijn abonnement verlengt, en een X64GB uitgekozen. Wel ga ik het het hele bedrag in één keer betalen bij het afhalen. En dan een jaar of 5 sim only. Iemand geïnteresseerd in een 6(16GB)?

   

 • Profielfoto
  Joid

  Daarbij, hoe langer je een telefoon houdt, hoe voordeliger het wordt.

  Ik denk dat eenieder met een gezond boerenverstand dat ook wel snapt. Daar hoef je geen economie voor te studeren.

  Ik wil gewoon elke twee jaar een nieuwe hebben. En mijn oude iPhone gaat naar mijn zoon. In zekere zin wordt die dan ook 4 jaar gebruikt in één huishouden.

  Tot nu toe altijd via een abonnement. Als je een maand of twee na de release oplet dan zitten er altijd hele interessante abonnementdeals tussen.

 • Profielfoto
  apple-man

  Het is dat ik nog geen smartphone heb maar nog een eenvoudige GSM van samsung de E900 met prepaid. Maar wil wel binnenkort overstappen naar een smartphone. Maar als ik er een koop zou ik er nooit een kopen met een abo het probleem daarvan is dat je na beëindiging van het contact 2 jaar vaak meer betaald hebt dan dat je het toestel los koopt. En ik weet dat 400 tot 1000 euro voor veel mensen afhankelijk van voor welke iPhone je gaat veel geld is. Maar je hebt dan wel meer vrijheid voor welk abo je gaat.  IK hoef geen abo van meer dan 20 per maand aangezien ik daar te weinig voor bel. Daarbij heb ik een iPad waar ik veel mee doe. Dus een iPhone SE is voor mij ruim voldoende.

   

 • Profielfoto
  Klementino

  Een telefoon was nooit gratis. Je kreeg hoogstens korting en soms was je zelfs duurder uit. Sim-only was altijd veel goedkoper. Voor niks gaat de zon op.

  Het enige dat nu verplicht is gesteld is om meer transparantie te bieden. Je ziet nu wat en toestel daadwerkelijk kost, ook bij afbetaling. Daarnaast telt de overheid kredietchecks en registratie verplicht. Die registratie is niet erg, gelijk aan een creditcard. Als dat een hypotheek in de weg staat Kun je het krediet aflossen en dan is je registratie ook weg.

  Die inkomens en laten toets Kun je betuttelend vinden, maar dat is helaas nodig voor sommige mensen. Als je een telefoon neemt die je niet kunt betalen dan bouw je een schuld op. Als dat dan aan een incassobureau wordt verkocht wordt door de provider het grooste gedeelte van de schuld afgeschreven. Als deze maatregel dat kan voorkomen dan is dar alleen maar gunstig. Sommige mensen snappen helaas niet dat je eerst moet sparen voordat je iets koopt.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Telefoon via Vodafone is goedkoper dan directe aanschaf, als vaste klant met duur abonnement, althans bij mij scheelde het een 80 euro. Natuurlijk niks over twee jaar gerekend, maar dus niet per definitie duurder dan losse aanschaf.