Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 september 2018
Leestijd: 2 minuten

watchOS 5 brengt nieuwe wijzerplaten naar Apple Watch

watchOS 5 is al sinds juni in bètafase, maar Apple voegde woensdagavond in de laatste bèta pas nieuwe wijzerplaten toe. Toeval? Nee, ze worden namelijk gebruikt op de Apple Watch Series 4. De nieuwe wijzerplaten zijn specifiek ontworpen voor het 30 procent grotere scherm van de nieuwe Watch, maar ze werken ook op oudere modellen.

Het gaat om nieuwe wijzerplaten met de namen ademhalen, vuur en water, liquid metal en vapor. Ze hebben allemaal verschillende varianten en kleuren en er is plaats voor drie complicaties. De vijfde, nieuwe wijzerplaat van watchOS 5 is de infograaf, maar die is alleen op de Apple Watch Series 4 beschikbaar.

4 nieuwe wijzerplaten voor iedere Apple Watch

Iedere Apple Watch met watchOS 5 krijgt vier nieuwe wijzerplaten. Ze zijn allemaal gericht op het tonen van mooie animaties. De eerste, vapor, vult het scherm van je Apple Watch met rook. Je kunt kiezen uit drie kleuren: blauw/groen, zwart/wit of roze/oranje. Liquid Metal toont vloeibaar metaal op het scherm. Je kunt de kleuren matchen met die van je Apple Watch, namelijk zilver, grijs of goud. Fire and Water vult je scherm met, hoe kan het ook anders, vuur of water. Je kunt kiezen voor altijd vuur of altijd water. Of als je in een avontuurlijke bui bent willekeurig vuur en water.

Klik/tap voor groter.

De laatste nieuwe wijzerplaat zal bestaande gebruikers van de Apple Watch bekend voorkomen. Het is de Ademhaling-app die een wijzerplaat is geworden. Zo kun je steeds als je naar je pols kijkt je ademhaling oefenen. De wijzerplaat komt in drie varianten: de klassieke vorm met blaadjes, een rustige vorm met stippen en een intensere vorm met ringen.

Klik/tap voor groter.

Infograaf-wijzerplaat alleen voor Series 4

De nieuwe watchOS-versie bevat nog een nieuwe wijzerplaat, maar die is er alleen voor de Apple Watch Series 4. Het gaat om de Infograaf. Een nieuwe wijzerplaat die optimaal gebruik maakt van het 30 procent grotere scherm van de nieuwe Apple Watch en plaats heeft voor maar liefst 8 complicaties.

Apple Watch Series 4 infograaf wijzerplaat
Klik/tap voor groter.

watchOS 5 op 17 september beschikbaar

Deze nieuwe wijzerplaten komen op 17 september naar je Apple Watch. Dan brengt Apple namelijk de definitieve versie van watchOS 5 uit. Naast deze nieuwe wijzerplaten zijn er nog veel meer verbeteringen, zoals een walkie-talkie die je met anderen laat praten en het automatisch starten en stoppen van work-outs. Fans van podcasts zullen blij zijn dat er een native Podcasts-app naar de Watch komt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
watchOS 5 brengt nieuwe wijzerplaten naar Apple Watch
Sluiten