watchOS 5.0.1 uit: lost drie bugs Apple Watch op

Door: Raymon Mens - 4 reacties

Welkom in de tijd van bugfikses. Hoewel iOS 12.0.1 nog niet uit is, heeft Apple donderdagavond laat watchOS 5.0.1 uitgebracht. Deze update verhelpt een aantal problemen met het meten van de activiteit. Een klein aantal gebruikers had last van een onterechte toename in trainingsminuten.

De update is te installeren via de Apple Watch-app op iPhone. Je gaat daar in het tabblad ‘Mijn Watch’ naar ‘Algemeen’ en kiest vervolgens voor ‘Software-update’. Zorg dat je Apple Watch minimaal 50 procent op is geladen en tijdens het installeren van de update op de lader is aangesloten.

watchOS 5.0.1 brengt kleine bugfikses

watchOS 5.0.1 lost drie kleine Apple Watch-bugs op die ontstaan waren na het installeren van watchOS 5. Allereerst zag een klein aantal gebruikers een onterechte toename in het trainingsminuten op een dag. Een ander probleem zorgde ervoor dat het sta-doel van gebruikers in de middag niet doorgerekend werd. Als laatste is ook een probleem opgelost waardoor de Apple Watch mogelijk niet kon worden opgeladen.

watchos 5.0.1
Klik/tap voor groter.

De nieuwe versie komt slechts 10 dagen na de release van watchOS 5, maar dit is gebruikelijk voor updates met oplossingen voor kleine bugs. In watchOS 5 heeft Apple een boel verbeterigen doorgevoerd, waaronder het automatisch starten en stoppen van work-outs, een leuke walkie-talkie-functie, nieuwe wijzerplaten en een native podcasts-app op de Apple Watch.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  dkoel

  Bugfikses? In het Nederlands worden niet alle X-en vervangen door KS… Of doen jullie dit nu om te kijken of we nog wakker het weekend in gaan?

 • Profielfoto
  Rene van den Abeelen

  Tot nu toe wordt die update niet gevonden.

 • Profielfoto
  wido

  Gisteravond heb ik de update gedaan, en vannacht werd ik dus wakker gehouden door het horloge: elk half uur een ‘ping’ – waarschijnlijk om te melden dat hij opgeladen is. Dit was voor de update niet. Weet iemand hoe die ping is uit te zetten? Het is bijzonder irritant…

 • Profielfoto
  tuuur

  Een workout beƫindigen werkt prima, maar na een week de hond uitlaten kan ik concluderen dat mij attenderen de workout buiten lopen te starten niet werkt, dus of de update dit verbeterd zal me benieuwen.