Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 september 2018
Leestijd: 1 minuut

watchOS 5.0.1 uit: lost drie bugs Apple Watch op

Welkom in de tijd van bugfikses. Hoewel iOS 12.0.1 nog niet uit is, heeft Apple donderdagavond laat watchOS 5.0.1 uitgebracht. Deze update verhelpt een aantal problemen met het meten van de activiteit. Een klein aantal gebruikers had last van een onterechte toename in trainingsminuten.

De update is te installeren via de Apple Watch-app op iPhone. Je gaat daar in het tabblad ‘Mijn Watch’ naar ‘Algemeen’ en kiest vervolgens voor ‘Software-update’. Zorg dat je Apple Watch minimaal 50 procent op is geladen en tijdens het installeren van de update op de lader is aangesloten.

watchOS 5.0.1 brengt kleine bugfikses

watchOS 5.0.1 lost drie kleine Apple Watch-bugs op die ontstaan waren na het installeren van watchOS 5. Allereerst zag een klein aantal gebruikers een onterechte toename in het trainingsminuten op een dag. Een ander probleem zorgde ervoor dat het sta-doel van gebruikers in de middag niet doorgerekend werd. Als laatste is ook een probleem opgelost waardoor de Apple Watch mogelijk niet kon worden opgeladen.

watchos 5.0.1
Klik/tap voor groter.

De nieuwe versie komt slechts 10 dagen na de release van watchOS 5, maar dit is gebruikelijk voor updates met oplossingen voor kleine bugs. In watchOS 5 heeft Apple een boel verbeterigen doorgevoerd, waaronder het automatisch starten en stoppen van work-outs, een leuke walkie-talkie-functie, nieuwe wijzerplaten en een native podcasts-app op de Apple Watch.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
watchOS 5.0.1 uit: lost drie bugs Apple Watch op
Sluiten